Avatar uživatele
krven

Jak na opakující se plíseň na zdi?

Na trhu existuje nátěrová hmota obsahující látky, které brání popř. sníží riziko znovu napadení zdi plísní. Pokud máte dobrou zkušenost s konkrétním výrobkem popř. další doporučení jak předcházet budu rád za každou informaci
.
V případě, že ošetřím problematická místa (výše popsaným nátěrem), je potřeba nadále zachovávat „běžná/známá“ protiplísňová opatření – zejména mi jde o přistavení nábytku bez zachování cca. 15 cm vzdálenosti.

a poslední dotaz, v případě, že místo zaizoluji např. izolační vatou a zeď srovnám (plíseň se tvoří ve výklencích )sádrokartonem bude se plíseň tvořit na stejném místě, nebo se místo kondenzace přesune. Díky za nápady.
Doplňuji:
Co termoregulační nátěr má to smysl?

\vnější Izolace není možá\ potřeboval bych nejlépe něco abych nemusel odsunovat nábytek vždy, když příjde studená sezóna.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: krven

Zajímavá 0 před 4062 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cukrar

Je třeba odstranit příčinu plísně, nikoliv jen následek.
zateplení musí být na studené straně, nikoliv zevnitř..

Doplňuji:
až seženete někoho, komu to prokazatelně a opravdu funguje, pozvu Vás na večeři..

http://forum.tzb-info.cz/122544-tragikomicky-konec-termoizolacnich-nateru-z-nasa

Upravil/a: cukrar

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Škoda

Pane, jsou 2 skutečnosti. První je, že to co jste někde četl že je to výborné odporuje běžné fyzice. Ať budete na stěnu nanášet další vrstvy a mohou se jmenovat pokaždé jinak, udusíte pory které mají za úkol předávat vlhkost do ovzduší. To byla druhá věc. Jestli si chcete rozmnožit plíseň po celé zdi která bude schovaná za vnitřní izolací a budete tam mít víc teplejš, tak utratíte zbytečné peníze. Já vím jak plíseň vypadá. Když jsem loni odstraňoval ono vnitřní zateplení v bytě na ruském konzulátu v Brně, tak na zdi byly přilepeny noviny, připevněna kostra ze střešních latí ve kterých byl polystyren zakrytý sádrokartonem, tam byli i brouci a vlhkost se táhla dolů do betonu a ten byl taky zateplen přišroubovanými vantny. To zelené se muselo vyšplíchat savem jaký to byl hnus. Je to chladná místnost, tedy všechny místnosti s nedostatkem denního světla, studené zdivo z těch bílých cihel asi 45 cm, topení v pokoji bylo ne pod oknem ale na příčce a to nestačí prohřát studené zdivo. Tam je malý skoro žádný průvan, tak se někde pára vysráží. V žádném nátěru nehledejte záchranu jen v tom který obsahuje jedy. Buď zateplíte obvodové zdivo zvenčí tak jak se to dělá, nebo odstraňte veškeré malby až na kost škrabákem a vylíčíte primalexem nebo vápnem před ošetřením oním Savem. Odkud jde plíseň? Kde je nejvyšší vlhkost stěny? Zespodu? Tam bude omítka nejkřehčí. To by ukazovalo na nedostatečnou vodorovnou izolaci. Bohužel tyto informace se od vás nedozvíme. Jsou to jenom tytéž meziporady kde jste potkal paní Květákovou která řekla že to má taky ale že tam dala takovou tapetu a že je to dobrý. Pak vám paní Okurková na chodbě poradila nějaký zázračný nátěr po kterém 100 let tráva neroste. Tak udělejte v omítce topení odporovým drátem, to je už krajní řešení. Větrat, to se lehce řekne. Dodejte foto, napište co tam máte za okna, nevím už. Používejte mikroventilaci, těsné bednění plastových oken nemá význam. Desítky let jsme měli dřevěné rámy oken, doma bez topení v zimě bývalo 19 – 21 stupňů, po výměně za plastová okna je doma 19 – 21 stupňů. To bylo jen na okraj. Běžte do hospody, tam se zeptejte normálních starých zedníků, proberte to, víte že tam někde průser bude ale to nezamalujete lepší barvou. @cukrar je na to kápo.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/cim-je-zpusobena-plisen-v-byte-na-zdech
Doplňuji:
Termoregulační nátěr má smysl tehdy, pokud se jedná o vlhkost vzniklou pouze lidskou činností v místnosti. Pokud by se jednalo o vlhkost vzlínající, tento nátěr nemá smysl, pokud vůbec má !!!!
Pří výměně postelí jsem na čelo postelí přišrouboval dva hranolky 4×4 aby se čela nedostala až na zeď a mohl mezi čelem a zdí proudit vzduch. Při práci jsem nemyslel a hranolky jsem našrouboval na čela vodorovně místo svisle, takže vzduch nemohl za čelem cirkulovat i když tam mezera byla ( jednalo se o chladnou venkovní ze´d). Druhý rok žena postel odsunula a ejhle za postelí na zdi plíseň . Před tím tam byly jiný druh postelí a za celých 30 let se tam plíseň nevyskytla.

Plíseň jsem odstranil a protože jsem byl zvědavý, tak jsem na tuto stěnu použil termoizolační nátěr. Zatím tam plíseň není ale já jsem také hranolky obrátil svisle. Ale pohmatem si myslím, že se rosný bod o něco snížil.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
tyna.ryglova

Nám se v bytě také pořád dělá plíseň, i když pravidelně větrám. Koupila jsem proto speciální protiplísňový přípravek z https://www.ob­nova.cz/ , který plíseň odstraní a ještě uvažujeme o odvlhčovači vzduchu, jelikož máme doma velké vlhko. Pak by se plíseň snad už tvořit neměla.

před 1599 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek