Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na sdílení tiskárny

Zdravím. Chtěl bych se zeptat, zda je nějak možné nasdílet tiskárnu (předpokládám zapnuté PC) mezi notebookem a počítačem za předpokladu, že PC je natvrdo připojené LAN kabelem k routeru a notebook k tomuto routeru přistupuje pomocí WiFi připojení. Díky předem za případné rady a tipy.

Předmět Autor Datum
Normalne das na povodnom pc zdielat tlaciaren pod nejakym menom, a pri instalacii na druhom pc si ju…
fleg 20.01.2011 16:58
fleg
Mohl bych poprosit o přesnější postup, jak vůbec lze tyto počítače a tiskárnu přes router sesíťovat?…
Dave 20.01.2011 17:25
Dave
zkusím i když už si xp moc nepamatuju: ovl. panely pc které má tiskárnu\ tiskárny a faxy\ tiskárna\v… poslední
kmochna 20.01.2011 18:18
kmochna

Normalne das na povodnom pc zdielat tlaciaren pod nejakym menom, a pri instalacii na druhom pc si ju das pod rovnakym menom vyhladat. Ak ti nenajde tlaciaren daj si vyhladat druhe pc, ak nie podla mena tak podla ip (to musi ist urcite) a tam by si mal vidiet tiez tu nazdielanu tlaciaren.

zkusím i když už si xp moc nepamatuju:
ovl. panely pc které má tiskárnu\ tiskárny a faxy\ tiskárna\vlastnosti\sdílení - pojmenuj si tiskárnu nějak jednoduše a pochopitelne a nasdílej ji
vlastnosti síť. připojení - povolen a přítomen: sdílení souborů a tiskáren v sítích ms (ten musí být na všech pc které mají vidět tiskárnu)
--
pc které nemá tiskárnu
sdílení souborů a tiskáren jsme říkali
ovl. panely\ tiskárny a faxy\ nová tiskárna \ síť tiskárna či obdobný termín a buď ti jí najde, nebo ji vybereš ze seznamu, nebo dáš UNC adresu tiskárny ve tvaru
\\nazev_pocitace_co_ma_tiskarnu\nazev_tiskarny
---
všude si pokuď možno v síť připojeních nastav automatiku a dhcp taky automatiku. pokud nemáš nějaký taky firewall tak se připojíš hned a bez obštrukcí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru