Avatar uživatele
lukas.zmizik

Jak na sebe nejlépe nechat zvyknout dvě cca měsíc staré štěňata?

To jedno má tendenci neustále kousat to druhé. Mám tedy stát nad nimi a to agresivnější vždy plácnout ? Když ho plácnu, tak je na mne naštvané a cvaká zubama. A vypadá že má energie dělat to a provokovat celý den. Ten druhý je spíše takové přátelské povahy.
Doplňuji:
napsal sem to špatně – jsou starší – mají cca 3 měsíce

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zzzzz před 3588 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Měsíc stará štěňata by měla být ještě u matky a u chovatele. Plácnutím nic nevyřešíš. Pokud jsou tzakto stará, bude nejlepší nechat je být a oni se srovnají.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
abendsbrot23

Psi jsou tvorové sociální. V každé psí smečce je hierarchie. V případě, že psí smečka čítá 2 kusy psů, je hierarchie taková, že jeden musí být dominantní a ten druhý jakoby podřízený. Takže ten, který kouše toho druhého, chce být nejspíš tím dominantním a dává to takto najevo. Dokonce když se psi porvou mezi sebou, nemělo by se do toho zasahovat – oni si tak ujasňují hierarchické vztahy a až si je ujasní, tak sami se rvačkou přestanou. Takže žádné plácání měsíčních psích miminek. :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
kapka

Abensbrot23, vůdce smečky zasahuje do šarvátek podřízených jedinců velice důsledně, to byste se asi divil. Šarvátky ve smečce netrpí.
Takže tím, že budu lhostejně přihlížet rvačce dvou svých psů si akorát podkopu autoritu. Mluvím ale o psech starých od puberty výše. Ne o tříměsíčních štěňatech. Určitě neplácat, štěně po tobě, Lukáši, cvaká zubama nejspíš, protože se přirozeně brání tvému útoku. Za chvíli by se tě zbytečně bálo. V ještě horším případě přijde na to, že pokud po tobě cvakne, ucukneš a dáš se na ústup. Až ho pak budeš ošetřovat jednak k tobě nebude mít důvěru a taky bude vědět, jak se tě zbavit.
Jedno štěně je temperamentnější a má větší sklony do všeho kousat. Je to normální chování, ale chápu, že to druhé štěně může být docela takový utlačovaný chudák. Hraješ si s nimi? Běháte, taháte se o hadr? Můžeš ho učit aportovat. Určitě není aktivní celý den a čím víc ho unavíš, tím víc bude odpočívat a „dá pokoj“. Ber si občas na hru (výcvik) každého zvlášť.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
repetelka

neser se do nich! si to vyřeší mezi sebou sami

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek