Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na stabilní domácí síť?

Dobrý den,
k internetu jsem připojen pomocí ADSL (O2 8Mb/s), vlastním wifi router TP-LINK (typ si nevybavím, jsem v práci, po příjezdu domů zjistím) a potřebuji radu od zkušenějšího. K sítí jsou připojeny 4 PC. 3 PC pomocí wifi a jeden kabelem. Rád bych tuto síť optimalizoval tak aby byla možná práce na všech PC na internetu současně bez ztrát packetů a enormního zvýšení odezvy. Současně jsou používány maximálně 3 PC, většinou ani to ne. Pomůže nastavení limitu relací na routeru a změna nastavení šířek pásma? Na PC který je připojen kabelem bych rád dosáhl stabilní odezvy, rychlost není až tak důležitá. Ovšem při nynějším defaultním nastavení routeru ping dosahuje bez problému 1500 ms (PC kabel) když např. jeden uživatel sleduje videa na youtube na PC připojeným přes wifi. Lze výše zmíněným nastavením upravit limity rychlosti downloadu a uploadu pro jednotlivé IP adresy? Pomohlo by to vůbec?

loading...
Předmět Autor Datum
Myslim, ze nie. Tvoj problem nie je v rychlostiach prenosu, ale vo vykone procesora. Takze naopak tr…
fleg 02.08.2013 09:17
fleg
Díky za info, btw. tenhle: http://www.mikrotik.cz/S-krytem-a-do-racku/RB951Ui -2HnD-128-MB-RAM-600-M…
Nepřihlášený uživate 02.08.2013 11:26
Nepřihlášený uživate
Ano to je v podstate ten isty model, co JaFi pouzil pre recenzii. poslední
fleg 02.08.2013 11:38
fleg

Myslim, ze nie. Tvoj problem nie je v rychlostiach prenosu, ale vo vykone procesora. Takze naopak treba mat spusteneho toho co najmenej, aby si odhlahcil routru pracu. Obavam sa vsak, ze vymene sa nevyhnes.
Riesenim je urcite pouzitie Mikrotiku, respektive nejakeho RB. trebars toho, co tu v clankoch pouzil JaFi. Stavajuci dsl router pouzijes ako modem.
Pokial mas vsak doma dsl router a k tomu este wifi router staci ti kupit RB750 a spravit siet s nou (wifi bude sirit ten wifi router).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...