Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na zálohu převod filmů z DVD?

Několik desítek filmových DVD chci zálohovat a současně překódovat do úspornějšího formátu a uložit do rozumnýho kontejneru (chci dvě zvukový stopy tam, kde je má i originál).

Přemýšlím nad tím, jak toto provést nejefektivněji. Záloha DVD je celkem jasná - uložení ISO obrazu. Tím budu mít originál DVD se vším všudy.

Problém je ale s převodem filmů. Nehodlám převádět jeden film 3 hodiny proto, abych dostal superperfektní obraz. Zase si ale myslím, že u některých filmů s dynamickými scénami se nedá dosáhnout dobré kvality při jednoprůchodovým kódování.

Čili: hledám co nejméně pracný způsob konverze filmu z DVD do rozumnýho a do budoucna podporovanýho kontejneru (mkv? mp4?) s možností více zvukových stop. Placený SW není problém, s cenou do řekněme pětistovky. Mám zkušenosti s ProjectX (oprava dat) a AviDemuxem (filtry, komprese, ...).

Řešil tu někdo hromadný převod více DVD? Přecejen, je to jiná situace než úřevádět jedno DVD, tam nějaká piplačka celkem nevadí.

Pavel

Předmět Autor Datum
Pavle, předem se omlouvám, ale nejlepší kontejner, jsem koupil tady - http://www.cdrmarket.cz/detail…
gambáč 04.10.2009 20:56
gambáč
Filmy jsou z trafiky za 42 ař 59 Kč za kus, takže originál. Nechci je nechat na DVD ze dvou důvodů:…
Pavel 04.10.2009 21:17
Pavel
Proč zálohovat? Lisovaný DVD máme doma a evidentně jim nic není. Vyplatí se ti čas (peníze) strávený…
kmochna 04.10.2009 22:45
kmochna
Kontajner na zalohovanie lisovanych DVD: http://www.supermediastore.com/cd-visor-organizer- holds-20…
MM.. 05.10.2009 01:24
MM..
Jenom přopomínka; pod pojmem kontejner myslím "příponu" souboru, tj. kontejner AVI, MP4, MKV a ne ob…
Pavel 05.10.2009 09:30
Pavel
Mohu se zeptat, proč to v tom iso nenechat tak jak to je? Podle mě náklady na ten prostor navíc jsou…
anarchist 05.10.2009 09:53
anarchist
Kvůli přehrání na PDA, mobilu, ... Jinak máš samo pravdu. Pavel poslední
Pavel 05.10.2009 10:03
Pavel

Pavle, předem se omlouvám, ale nejlepší kontejner, jsem koupil tady - http://www.cdrmarket.cz/detail-zbozi/1239-pouzdro- na-48cd-se-zipem-na-vyaku/
Pouze nerozumím proč chceš DVD /doufám, že "orikinály"/, převádět do nějakého ztrátového formátu.
Tyhle "futrály" mám 2, hezky hačají ve skříni, kde je tma a stálá teplota, jsou v nich věci staré minimálně 7 let /ať už originály, nebo vypálené z originálu/, a ještě se mě nikdy nestalo, že by ani ty nejstarší "nefachaly".
I když beru,že nic netrvá věčně, ani láska k jedný slečne, tak pořád věřím, že ještě nějaký ten rok vydrží.
No a snad za čas přijde někdo s něčím, co by mělo vydržet dýl, jak DVD, a když ne - no bóže - až natáhnu ráfy, tak vůbec nepočítám s tím, že by potomci byli nadšený, z toho, na co se koukal dědek, a co tak pečlivě "křečkoval".
A do penálu mně někdo horko-těžko, bude strkat TV, s přehrávačem, a s DVD.

Proč zálohovat? Lisovaný DVD máme doma a evidentně jim nic není. Vyplatí se ti čas (peníze) strávený na převodu?

Problém je ale s převodem filmů. Nehodlám převádět jeden film 3 hodiny proto, abych dostal superperfektní obraz. Zase si ale myslím, že u některých filmů s dynamickými scénami se nedá dosáhnout dobré kvality při jednoprůchodovým kódování.

Svým způsobem je to fuk jak dlouho to trvá - každý převod zabere čas, ten prostě neovlivníš. Jedno/dvouprůchod záleží na skladbě filmu. Rozhodně zapomeň roubovat soubor jednoprůchodu na dvouprůchod na úplně jiný film - jako, že si to zkrátíš (úplně vím co chceš udělat :-)).

---
Hromadný převod DVD narazí nato, že máš jen jednu mechaniku, nebo jak to myslíš "hromadně"?
---
Avi podporuje dvě audio stopy, MKV má imho budoucnost - není problém tam narvat cokoliv. Zvuk bych demuxnul a nepřeváděl (stejně to bude ac3) a video je mpeg2, dobrým formátem se jeví h.264, ale i převod jen videa zabere čas. Muxovat se dá do MKV pomocí mkvtoolnix. Ale stejně se mi to všechno jeví jako pitomost, když upravený videa originálu stáhneš třeba na rapidu.
----
iso2mkv.html
index.html.en

Kontajner na zalohovanie lisovanych DVD:
http://www.supermediastore.com/cd-visor-organizer- holds-20-disc.html
ptz lisovane DVD nehniju, mali by byt ok aj o tisic rokov (ked to nelisovali pirati niekde v rusku v pivnici :)

P.S. prip. si len grabni .vob (grabber s DeCSS) a hotovo. Vob staci, SW DVD prehravace to vedia prehrat aj z disku, a netreba nic konvertovat a nenastane ziadne znizenie kvality. Akurat to bude zaberat nejakych 6GB na film (kup si 1TB disk a das tam 166 takych filmov :)

Jenom přopomínka; pod pojmem kontejner myslím "příponu" souboru, tj. kontejner AVI, MP4, MKV a ne obal na DVD...

Hromadným převodem myslím to, že budu mít na disku zazálohovaných několik desítek DVDček (např. v ISO obrzaech), tak chci jednoduchou a nenáročnou proceduru - aplikovat převod (překódování) tak, aby s tím nebyla moc piplačka. Ale jak se zdá, asi to automatizovat nepůjde, škoda.

Pavel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru