Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Apple Iphone 4/4s-je to v dnešní době stále dobrá volba ?

Zdravím, mám možnost mít za poměrně dobrou cenu zánovní Iphone 4 32GB či 16GB, stav A (top stav) jednoduše jako nový, česká distribuce, včetně dokumentace cenově je to v rozmezí 5000-5800,- to je jen pro úvod, nový bych za ty peníze už asi nekoupil co se tedy týče 4S. Mé požadavky jsou následující něco málo vyfotit či natočit, hudba, aplikace vyloženě praktické a užitečné věci, žádné hry apod samozřejmě SMS, volání. Telefon si chci pořídit víceméně kvůli designu po špatné zkušenosti s telefony Sony, či Samsung bych vyzkoušel iOS ze systémem jsem už nějakou chvíli pracoval a jednoduše mi vyhovuje. Děkuji za názory eventuálně rady a tipy. Eventuálně bych měl možnost mít i verzi z USA přes známé kteří v Americe žijí, to je ale opravdu jen taková rychlá myšlenka..
A.

Předmět Autor Datum
Eventuálně bych měl možnost mít i verzi z USA přes známé kteří v Americe žijí, to je ale opravdu jen…
L-Core 28.12.2013 10:40
L-Core
Takhle už jsem se jen tak okrajově zajímal + jsem si zvlášť shlédl nějaké diskuze ono je hezké poříd…
Alab 28.12.2013 10:49
Alab
Kúp si čo chceš, mne je to jedno... Kľudne sa zaraď medzi stádo iOviec... Neodpustím si: iPhone - vý…
pme 28.12.2013 10:53
pme
ach jaj, mudrcov ako ty mam najradsej. Ked budes niekedy nieco vyrabat, tak tiez to predavaj len za…
wam_Spider007 28.12.2013 11:39
wam_Spider007
Ano apple je predrazeny...ale ked im to ludia zeru tak nasi cesko-slovenski marketingovi pracovnici…
shiro 28.12.2013 12:58
shiro
Netuším, zda a za jakou cenu se iPhone bundluje k tarifům v Česku či na Slovensku. Pokud by to ale b…
L-Core 28.12.2013 17:08
L-Core
Já bych na tvém místě do toho šel. Ten iPhone 4S momentálně mám, a kdyby kdyby se mi teď rozbil,asi…
Tyson 28.12.2013 17:30
Tyson
ČtyřkaS podle mne vypadá i designově lépe (má skleněná i záda). Není rozumnější mít ajfouna v obalu…
L-Core 28.12.2013 18:00
L-Core
Rozumnější to určitě je. Když byl nový, tak jsem ho v obalu nosil, ale časem člověku otrne a dneska…
Tyson 28.12.2013 18:11
Tyson
Abych trošičku přispěl, skleněné záda jsou podle mě zhovadilost největší. Takových 40% uživatelů Jab… poslední
albru123 28.12.2013 18:43
albru123

Eventuálně bych měl možnost mít i verzi z USA přes známé kteří v Americe žijí, to je ale opravdu jen taková rychlá myšlenka..

Zkus se u známých blíže informovat na podmínky pořízení. Třeba zjistíš, že můžeš mít nový iPhone 5 za míň než polovinu tvého rozmezí.

Takhle už jsem se jen tak okrajově zajímal + jsem si zvlášť shlédl nějaké diskuze ono je hezké pořídit novou 5S za takovéto peníze iphone5s ale není to tak jednoduché, údajně se za zrušení smlouvy daného operátora např. AT&T platí určitý poplatek nebo spíše pokuta která se rovná ceně nového telefonu, poté bude určitě problém s převedením telefonu na české operátoru a následné aktualizace či obnovy dat nemusí fungovat tak jak mají..

ach jaj, mudrcov ako ty mam najradsej. Ked budes niekedy nieco vyrabat, tak tiez to predavaj len za cenu vyrobnych nakladov. Vsetci ta budu milovat, ale skoncis chudobny :D.
Zarataj si aj cenu ludi, vyvoja, testovania atd.
Si myslis, ze samsung na svojom modeli S4 nema taku marzu?

A k teme. 4ku by som uz asi nebral. 4S kludne este mozes, ten ma slusny HW na to, aby utiahol aj iOS7,

Netuším, zda a za jakou cenu se iPhone bundluje k tarifům v Česku či na Slovensku. Pokud by to ale bylo za obdobných podmínek jako v USA, možná by ho tu měl každý druhý. Dokonce i já, hrdý majitel Aligátora bych ty dva tisíce možná dal. Dvacet (či kolik) ale ani náhodou.

Já bych na tvém místě do toho šel.

Ten iPhone 4S momentálně mám, a kdyby kdyby se mi teď rozbil,asi bych si ho sehnal znovu. Myslím si, že pětka na tom není pro normálního uživatele funkčně o moc lépe (nevím jak třeba využiju vyšší rychlost 64-bitového procesoru). ČtyřkaS podle mne vypadá i designově lépe (má skleněná i záda).

Jediný problém je, že když si tu 4-esku koupíš a následně budeš přikupovat příslušenství se starým konektorem, při příští výměně telefonu ti bude na dvě věci. Myslím, že řešení pomocí redukcí není optimální.

Jinak pokud jsi s iPhonem ještě nedělal a máš normální Windowsácký návyky, připrav se, že budeš z toho telefonu šílený, zejména z jeho souborového systému, kdy každá jednotlivá aplikace je světem sama pro sebe. S nějakým Total Commanderem, kterým by ses dostal ke všem aplikacím, či jejich datům se rozluč (pokud se nechceš hrabat v jailbreaku).

Největší sviňárna ale na iPhone je to, že my Češi a další slovanské národy ho kupujeme za stejnou cenu jako ostatní, ale přitom nám je spousta funkcí telefonu nepřístupných. Nejvíc mi to vadí u Siri a hlasového vytáčení.

Rozumnější to určitě je. Když byl nový, tak jsem ho v obalu nosil, ale časem člověku otrne a dneska ho nosím v kapse i s klíčema. To sklo je docela tvrdý...

To máš jako s autem. Vzpomeň si na svůj první škrábanec na novém autě... pak si zvykneš a po třech letech si nového drápance ani nevšimneš.

Abych trošičku přispěl, skleněné záda jsou podle mě zhovadilost největší. Takových 40% uživatelů Jabka mají ty záda rozbité, což už tak pěkně nevypadá (pokud si s tím nepohraješ). Já si myslím, že poslední dobrou konstrukci a design měl iPhone 3GS. Kovová záda a oblé tvary, ne tahle krychle která se okamžitě rozbije.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru