Avatar uživatele
uccello

Jak naladit ČT D/art s DVB-T2 set-top-boxem?

Nevíte prosím, jak naladit ČT D, pokud tento program automatické vyhledávání nenašlo? Koupili jsme dnes DVB-T2 set top box STRONG SRT8211 a bohužel nám to déčko nenašlo. Koukal jsem i na mapu pokrytí čtú a jsme v oblasti s plným pokrytím. Jedná se o Třebotov (Praha-západ), takže signál máme z Cukráku. Nevím si už rady. Děkuji

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Bičiště před 2207 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Koupený STB by měl vyhovovat pro DVBT-2, HEVC 265. Chyba asi nebude na vaší straně, pokud ostatní programy to naladilo. Pokud nenaladilo, chyba bude jinde.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Bičiště

Váš set top box má parametry pro příjem DVB-T2 H.265,takže vada nebude v něm, ale v některých případech je potřeba i úprava antény, vložením příslušného modulu. (Cena cca 2000,–) I u nás v domě nešlo naladit ČT D, po úpravě společné antény set top box signál přijímá. (provedla to odborná firma) Já používám set top box ZIRCON. Měl jsem jediný problém – při propojení boxu s tv HDMI kabelem ,to nefungovalo, až když jsem použil scart kabel, tak to začalo pracovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
xxx3

Nepomohlo by znovu proskenovat všechny stanice?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
wendyX

Je to tak, jak píše kolega ‚mosoj‘- jen doplním:
Hledaný program je nyní vysílán v ‚přechodovém multiplexu 11‘ (DVB-T2/síť 11) v SFN síti na 26.kanále- ve vašem případě (Praha)- z vysílačů:

  • Praha – Cukrák (100 kW, H), a také
  • Praha – Žižkov (32 kW, V)

V dotaze jste však neuvedl jednu podstatnou skutečnost- zda přijímáte na svoji individuální anténu, nebo např. přes STA…?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Je třeba přijímat přechodovou síť 11. Z Cukráku by měla být přijímána na kanálu 26.
V přechodové síti 11 vysílá od 29.3. 2018 ČT1 HD,ČT2HD, ČT 24 HD,ČT D -Art HD, ČT sport HD. Pokud přijímáš programy ČT v HD měl by tam být i ČT D/ART.
Musí to být všechno V DBT 2 což je v seznamu na obrazovce napsáno. Za názvem programu musí být napsáno T2!!!!

Přechodovou síť 11 vysílají všechny základní vysílače, až asi na dočasné dvě vyjímky, na kanálu 26!!!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

pomohlo by, kdybyste zde upřesnil jaké programy se vám vlastně podařilo naladit ? Pokud tam chybí ještě nějaký další, snadno podle toho poznáme jakého rozsahu frekvencí se problém týká.

před 2207 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

teoreticky totiž na vaší anténě může být připojen nějaký frekvenční filtr, samozřejmě je rozumné ho odpojit, takové věci jsou dnes k ničemu (nemá žádný smysl odfiltrovávat dokonce ani lte frekvence přesto že si na tomto mýtu postavilo pár firem dobrý business 🙂 )

před 2207 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek