Avatar uživatele
Zepple

Jak napsat dobře referát?

Ehm, mám napsat esej/referát/pro­jekt- říkejme tomu jak chceme… ;) v angličtině na téma Weather, Seasons of the year. Myslela jsem, že to bude úplně v pohodě téma, ale jaksi není… Zápasím s tím už dlouho… Mám strašně moc návrhů k psaní, z čehož vyplývá, že nejsem schopna napsat vůbec nic… Měla bych se zaměřit na počasí v ČR a porovnat ho s počasím v USA a Velké Británii. Taky bych tam chtěla napsat něco o atmosféře atd… Ale nějak mi to všechno nejde sformulovat, potřebovala bych nějaký dobrý materiál. :( Který mi bohužel chybí, nějaké články na internetu sice jsou, ale většinou v těžké angličtině, které nerozumím…
Fakt nevím, kdyby měl pro mě někdo nějaký odkaz nebo tip… :) budu moc vděčná :)
Protože sama s tím nehnu… :((

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4857 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
venkovan

Ale hneš. Dej si chvilku pauzu, potom vem ty materiály co máš, proškrtej bláboly, zbydou ti podstatné informace. Použij vlastní rozum, materiály v čestině (+ ty kterým v angličtině rozumíš) které si potom přeložíš do angličiny.
Nicméně porovnávat počasi v USA, Velké Británii je hrozný nesmysl. Zejména s ohledem na USA – je to trochu větší kousek země než naše republika, to znamená, že modelů počasí je tam nesmírně mnoho.
Srovnával bych obdobně velká území pevniny ve stejném pásmu. Třeba VB, Německo, CR, Ukrajina, Rusko zejména Sibiř, Japonsko – prostě kolem dokola podle jedné „čáry“.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek