Avatar uživatele
koala

Jak nastavit připojení k místní síti u netbooku HP 5101? Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11 před 4890 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Michal Kole

nezáleží na typu notebooku, ale na operačním systému.
Ve windows dáte Ovládací panely (Star > ovládací panely) a naleznete síťová připojení. Na připojení k místní síti klepnete pravým tlačítkem na ikonku Připojení k místní síti nebo bezdrátové síti, podle toho jak jste připojen a dáte Vlastnosti > Obecné naleznete protokol TCP/IP a kliknete na vlastnosti a nastavíte IP adresu od Vašeho providera

Taky existuje ikonka: Průvodce instalací sítě, ale to se týká hlavně sdílení soubor a složek, tiskáren

V dotazu jste neupřesnil jakou síť myslíte

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Gollumek.88

nezáleží na typu netbooku nebo notebooku ale na operačním systému.

zastrčíte síťový kabel do LAN portu ( http://www.di­bugs.com/files/u2/et­hernet_lan_por­t.jpg ) a:

windows XP – u lišty s hodinama se na krátkou chvíli objeví dva počítače vedle sebe a u nich kulička běhající sem a tam. to si počítač načítá síťovou adresu. Obvykle to stačí takto adresu dostanete, ikonka s počítačema zmizí hotovo, můžete na internet. Další nastavení jsou ve start – ovládací panely – sítová připojení.

Windows Vista, Windows 7 – u lišty s hodinami jsou 3–4 obrázky, druhý nejblíže k hodinám symbolizuje připojení k síti, když není připojen k Wifi ani kabelem je tam ikonka počítače a u něj je červený křížek, po zastrčení kabelu se u ikonky zobrazí modré kolečko, počítač si načítá sítovou adresu, jakmile je počítač bez křížku a kolečka, je připojen, můžete na internet. Sítová nastavení jsou schovaná například pod touto ikonkou, kliknete na ni a poté kliknete na „Otevřít centrum sítových připojení a sdílení“. Pokud potřebujete další nastavení kliknete v levém sloupci na „Změnit nastavení adaptéru“.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek