Avatar uživatele
misec

Arganový olej

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je nějaký rozdíl mezi kuchyňským arganovým olejem a kosmetickým a.o.

Ten kosmeticky je totiž o dost dražší a jelikož ho chci na vlasy, tak si na nich nechci udělat zbytečnou paseku:D

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kropitko před 4858 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Já bych se toho nebála, ten kosmetický bude zřejmě hodně koncentrovaný.
Třeba se přidá někdo kdo má vlastní zkušenost

potravinový olivový také používám na ruce a nehty

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
vered

rozdil je zasadni,na jidlo se olej vyrabi z prazenych orechu a kosmeticky je z neprazenych.Ten na jidlo je aromatictejsi,muze vyvolat na pokozce reakci v podobe podrazdeni,paleni to se s kosmetickym (pokud je original a neni michany)nemuze stat.Ja si ho koupila v centru Prahy v jednom salonu,jsou to primo dovozci a maji na to i papir ze Statniho Zdravotniho Ustavu,priplatit si,se rozhodne vyplati na oblicej i na vlasy je to super.

Zdroj: www.arganovyo­lej.com/demo

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kikulinka85

Já ten olej v kuchyni nepoužívám. Arganový olej používám na vlasy. Je to super, vlasy jsou po něm senzační. Lesklé a pevné. Kupuju ho na woldoshop.

před 1060 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
tyna.ryglova

Určitě v tom musí být rozdíl, jinak by se prodával a vyráběl jen jeden typ arganového oleje 🙂 . Já ho také používám na vlasy a objednávám si ho z https://www.na­kupujeko.cz/ti­py-a-rady/prirodni-oleje-pro-zdravi-i-krasu/ . Arganový olej je také super na obličej, takže si ho nanáším zároveň na vlas i na obličej a mám tak péči hotovou při jednom 😁 .

před 1302 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mode123

Já mám zkušenosti s obouma. Jedlý olej je z pražených ořechů a používám ho do salátů a na maso nebo ryby. Kosmetický používám skoro na všechno od vlasů, celé tělo, na obličej, dávám si ho do vany a mažu tím i naše půlroční miminko. Používala jsem ho i v těhotenství. Je perfektní ale musíte si dát pozor na kvalitu. Hodně firem ho dnes míchá protože je docela drahej, míchají ho třeba s meruňkovým olejem a podobně. Odebírám ho do slečny která to dováží z Maroka a je 100% čistej. Má i další výrobky z arganu. Má internetový obchod www.arganovy-olej.cz Doporučuju slečna je moc milá a má i testery.

před 3926 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek