Avatar uživatele
lentilka89

Jak naučit psa žrát granule? Odmítá je a preferuje před nimi dokonce i vlastní výkaly.

Prosím o radu, máme 2 měsíční štěně bígla. Minulý víkend jsme si ho přivezli, dostal od majtele trochu granulí Brit, prý je na ně zvyklý..ale on vždy jen očuchal a odešel… Měl hlad, šlo to na něm vidět, začal žrat i vlastní hov.na. Tak jsme mu dali aspoň rýži s konzervou a tu vymetl během pár vteřin. Včera jsem mu koupila lepší prémiové granule Fitmin, ale těch se taky nechytl… Už nevím jak naučit štěně na granule, nemůže být přece jenom na konzervě s rýží. Zkoušela jsem i konzervu přímíchat ke granulím, ale bez výsledku. Nepomohlo ani granule namočit…

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zjentek před 2910 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Ganymede

koubavit, to určitě ne! Pro psa je to nevhodná strava!!!! Lidské jídlo obsahuje spoustu věcí, které pes nemůže, spíše by mu to mohlo uškodit. Bylo by dobré navštívit veterináře, ten vám řekne víc.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

To že žere výkaly, neni z hladu. Prémiové granule štěněti nic neříkají pokud na ně neni zvyklé. Míchat granule s vařenou potravou, je zvláště pro štěně nevhodné. Granule tráví jinou dobu, než konzervu a vařené. Díky tomu mu vzniká ve střevech při trávení zmatek. Buď krmit jedním, nebo druhým. Lépe je vždy krmit jedním více dní za sebou. U starších psů je dokonce mezi střídáním žrádla vhodný jednodenní půst.
Dva měsíce, je štěně už dost staré, aby vydrželo hladem. Pes by měl dostávat v pravidelnou dobu. V době žrádla mu dám granule, nechám 15 minut a pokud nežere, granule schovám. To i v případě že mu zbude třeba jen málo. Dostane až zase při dalším žrádle. Během dvou třech dnů bude žrát. Granule je vhodné namočit třeba vývarem, nebo i mléko. Voda moc nepomůže, jen se začnou granule spíše kazit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Granule vyhodit a kupovat mu jídlo, co jedí lidi.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kapka

Různé důvody, proč pes/štěně žere vlastní výkaly, se dají najit na netu, nebudu to sem opisovat a odkazy mi sem bohužel dávat nejdou. Ale našla jsem teď úplně v pohodě několik článků, najdeš je i ty.
Že tvoje štěně bylo u chovatele krmeno granulemi, ale jiná strava mu chutná víc, tomu věřím. Taky jsem krmila štěňata jen kvalitními máčenými granulemi a máčenými granulemi smíchanými s tvarohem, jedly to dobře, ale když výjimečně dostaly maso, tak to zhltaly, jak kdyby nejedly týden. To je normální.
Nevěřím, že má tvoje štěně zas až takový hlad, když odmítá jakekoli granule (a Brit není ani spatnej).
Neznám psa, který by dobrovolně zemřel hlady vedle misky plné granulí. Vytrvej.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
BENYTA

To,že snědl své hovínko nesouvisí s hladem,je prostě víc atavistický,jednoho psa to můžeš odnaučovat celý život a druhý by to nikdy neudělal.To samé i válení se v tom a taky ve všem co děsně páchne(lidem). Na bígla bych zkusila"donucení konkurencí". U chovatele baštil BRITA jako o život,protože kolem něj hltaly další papulky. Teď je miska jen jeho,tak co by se snažil. Je jediné zvířátko doma,tak se musí obětovat někdo z lidské smečky – na všechny čtyři a u misky dělat další hladový krk. Možná si bude myslet,že je to hra a o jídlo mu nepůjde,tak na chvíli přestat,ale misku schovat. A krmit se půjdou znovu zase oba. Svému,který nechtěl jíst,jsem i jemně hlavou odstrkovala jeho hlavu a když bylo nejhůř i jemně zavrčela.Po čase začal jíst jakž takž normálně,tak už nebylo třeba ho nutit bát se o jídlo.Vašemu,až začne baštit,už to taky nedělejte,ať z vás nemá strach. A podělte se později,jestli to doma vyzkoušíte,jak to s pejskem vypadá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Konzervy pro psa jsou pro tvého psa bezpochyby komfortnější stravou, nežli granule. Ty by sis jistě dala taky něco šťavnatějšího, nežli furt jen suchary.
Má fena odmítá obé, proto jsem ji začal krmit masem. I když se teď leckterý vet, výrobce krmiv či bohemica nas.ere, tak je to metoda, která je dána takříkajíc bohem ;) a skutečně funguje. Vybrané maso namrazím v balíčcích s dávkou dle potřeb psa na celý měsíc dopředu.
Nejspíše bude potřeba doma nabrousit nože a koupit mrazák navíc, ale co bychom pro své nejdražší neudělali.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
JarkaHor

Zkoušeli jste třeba granule smíchané s konzervou? Nebo kamarádka to řešila tak, že koupila granulky od slovakia farma a do toho mu nakrájela tvarůžky a takhle se naučil žrát granulky a přestaly ho lákat hovínka.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek