Avatar uživatele
Havr

Jak naučit zakrslého králíka chození na vodítku?

Mám doma zakrslého králíčka. Nedávno jsem mu pořídila vodítko a už párkrát jsem mu ho zkusila, ale on si ho vždycky začne pod krčkem kousat a je trochu jako šílený- bez vodítka je to velmi hodný králíček, kterému nic nevadí, ale s postrojí se schovává do domečku, ze kterého hned vyběhne… Škube sebou a kouše, ačkoli má postroj naprosto volnou. Vím že jsem ho měla začít učit chození na vodítku trochu dříve, ale i teď v pozdějším věku (asi 8 měsíců nebo 10) si myslím, že by to snad šlo. Máte někdo nějaké zkušenosti?
Doplňuji:
Vodítko jsem si pořídila, abych s králíčkem mohla ven na zahradu, aniž bych se bála, že uteče. Vím, že se vodítka mohou zprvu bát, ale když jsem s králíčkem byla jednou venku na zahradě a za plotem projelo auto, velmi se lekl a pak jsem ho nějakou chvíli honila. Nechci aby se mu něco venku stalo a vodítko je pojistka, že neuteče na nebezpečné místo.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Havr

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? briketka10 před 3633 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Chůze na vodítku není u králíka to co si představuješ. Kšíry a vodítko (nejlépe vypouštěcí ) jsou vhodné jen na krátkodobé „venčení“ , králík bude hopkat a ty
za ním chodit. Některý králík je i schopen pochopit, že na vodítku je v bezpečí. Dávej mu pamlsky po dobu co je na vodítku ať je to pro něj příjemný zážitek a ne stres.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
www

Moje zkušenost je taková, že králík na vodítko nepatří a je pro něj mnohem přirozenější i příjemnější nechat jej volně pobíhat v trávě !
Buď jsi venku s kamarádkami a věnuješ se jejich zábavě, nebo se svěřeným zvířetem a tehdy se věnuješ především jemu.
Doplňuji:
Mnohem lepší je skládací ohrada, stačí zadat do Google ‚skládací ohrada pro králíka kč‘ a máš to i s cenou.
Králík neuteče a je VOLNÝ.

Upravil/a: www

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
sova123

"h) OBOJEK A VODÍTKO – Použijeme při procházkách se zakrslým králíkem. Musíte si ale uvědomit, že králíček není jako pes. Nebude chodit za vámi, ale vodítko je jen pojistka, aby nikam neutekl, vy musíte chodit za ním a dávat mu prostor pro jeho bádání. Je lepší zakrslíka učit na vodítko už od mala. Pokud ho dáte dospělému králíku, který na něj není nazvykaný, může to být problém např. se bude snažit z vodítka vymanit a není jisté, jestli si na vodítko někdy zvykne. "
http://zvirata­.porad.cz/jina-zvirata/navod/jak-chovat-zakrsleho-kralika.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Králík na vodítko nepatří,to bys snad mohla vědět,dopřej mu lepší život,třeba v králíkárně,nebo v nějakém výběhu,trávu zásadně nedoporučiji,kvůli hrozící kokcidioze,
krmit seno,granule,tvrdý chléb,ječmen a vodu,poopř,jednou za čas mrkev,jablko
a jako prevenci proti kokcidioze syrový pelyněk černobýl

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nely.P

Můj králík se to naučil tak že jsem mu vodítko oblékla a nechala ho každý den ta 15 minut běhat po pokoji cca 4 dny.Potom jsem už pomalinku ho začala vodit ale jen tam kam chtěl on určitě ho netahat! Určitě je pro králíka lepší když na vodítku vůbec není ale jak zabránit tomu aby neutekl když neposlouchá :). Já králíka mám na vodítku jen když s ním trénuji na překážky jinak je na volnu :o) , protože slyší na jméno a přiběhne na zavolání …
Držím ti palce aby se to brzo naučil , hlavně měj trpělivost…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Larusaa

Diskuze je už poměrně stará,ale popřípadě kdyby si jí někdo četl ještě v tuto dobu. Králík a vodítko nejsou kamarádi. Králík není od přírody zvyklí na to,aby měl na sobě něco,co ho drží okolo bříška a krku. Když už chcete králíčka na vodítko naučit,tak opatrně,pomalu,klid­ně. Né že králíčkovi postroj nandáte hned první den když ho vidí poprvé v životě. Fakt opatrně,nechte očuchávat,odmě­ňujte,chvalte. Postupně postroj na králíčka pokládejte a zas jen chvalte a odměňujte,až se jednou dostanete do fáze kdy postroj zapnete. Zas odměňujte po pár týdnech připněte vodítko. Než králíčka vytáhnete s postojem ven,naučte ho s ním nejprve chodit po bytě.
Ještě bych ráda zmínila že mnohem lepší je vzít ohrádku velkou pár metrů s sítí proti dravcům nahoře dát jí ven a nechat králíka přirozeně bez postroje.
Mimochodem,co se tady psalo králík v králíkárně,krmený tvrdým chlebem,ječmenem pane bože ne !! JDE O ZAKRSLÉ KRÁLÍČKY,NÉ O KRÁLÍKY URČENÉ NA JÍDLO. ZAKRSLÝ KRÁLÍČEK VÁM PO CHLEBU,JEČMENU ATD. STLOUSTNE. ZAKRSLÉMU UŠÁKOVI DEJTE SPÍŠE VĚTVIČKU JABLONĚ,SMRKU ATD. A KDYŽ UŽ TAK KRÁLÍČKOVI DOPŘEJTE VÝBĚH DOMA ASPOŇ 3 METRY OHRÁDKU MÍSTO KRÁLÍKÁRNY.🙏🏻

Nový příspěvek