Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 1 instalace Windows 7 na více počítačích

Ahoj mám dotaz,
chci si na přenosný 2,5" disk vytvořit oddíl kde budu mít nainstalovaný Windows 7 a s ním bych chtěl bootovat na různých počítačích. Teď otázka jak toho docílit? Ve Windows XP byla funkce hardwarové profily která ale u Windows 7 chybí. Jak tedy udělat aby při bootování z přenosného disku byla možnost vybrat na kterém PC se momentálně nacházím???

Předem díky za rady

Martin

Předmět Autor Datum
Windows 7 nemám, ale je to zajímavá technická výzva (při opravdu jediné instalaci W7); jsem zvědav,…
L-Core 10.11.2010 14:53
L-Core
A to si takto prevadzkoval WinXP na USB disku? Neverim ze to bolo univerzalne (Xp sa ani na USB disk…
MM.. 10.11.2010 15:02
MM..
Ne Win XP jsem takto neprovozoval, ale s těmi Win 7 jsem to chtěl zkusit. Vím že Win XP tu možnost r… poslední
mitch.mb 10.11.2010 20:56
mitch.mb

Windows 7 nemám, ale je to zajímavá technická výzva (při opravdu jediné instalaci W7); jsem zvědav, zda pro ni existuje řešení. Na druhé straně nevím, zda by ono řešení neporušovalo EULA (tedy by bylo v rozporu s licencí). Na hloubější právní rozbor momentálně nemám chuť/čas. Každopádně by určitě nesmělo jít o instalaci OEM verze.

A to si takto prevadzkoval WinXP na USB disku? Neverim ze to bolo univerzalne (Xp sa ani na USB disk normalne nainstalit nedali a je tam problem ze na inom chipsete by vobec nenabehli ptz by nemali ovlaadce). Musel by si tam rucne kopirovat subory pre kazdy chipset na ktorom by si to chcel prevadzkovat (a samozrejme ak vyjde novy chipset tak by si to zas musel upravovat aj pre novy chipset).

Vseobecne mozes skusit nainstalit tie Win7 uplne normalne na USB disk, u Win7 to ide (na rozdiel od WinXP), a Win7 by mal aj celkom dobre rozchodit novy hardware an inom PC, lepsie jak XP. Prip. da sa vo Win7 pouzit fcia virtualneho disku ktoru podporuje uz aj Win7 bootloader. Ale na ktorych chipsetoch to nabootuje je vo hviezdach.

Skusil si hladat na google slova: live Windows7 USB ? Nie su na google ziadne postupy?

P.S. nebude jednoduchsie pouzit live linux?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru