Avatar uživatele
autacek

Jak nejlépe stihnout přestup/nepřestup na jinou leteckou linku obsluhovanou stejným strojem?

Lze nějak stihnout přestup/nepřestup na jinou linku obsluhovanou stejným letadlem (stejným strojem, stejnou společností), pochopitelně za předpokladu, že bych měl na obě linky platné (nepřestupní) letenky?

Znáte to, letový řád, předem víte odkud kam dopravní letadlo letí a kam pokračuje, prakticky kdybyste zůstali sedět na místě, či si jen přesedli na místo dle letenky na další trasu, pokračovali byste vesele dál, ale prakticky musíte vystoupit a absolvovat nalodění znovu. Bohužel na toto celé je jen velmi omezený čas. Lze to vůbec nějak a na nějakém letišti zvládnout? Nebo je možno kontaktovat se svým požadavkem palubní personál?

Zajímavá 0 před 2468 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Arne1

Kontaktoval bych s žádostí o radu při odletu leteckou společnost

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Zeptal bych se přímo v letadle – nebo ještě před prvním nástupem. Pokud jsou oba lety v prostoru Shengenu, s trochou štěstí Tě při přestupu nebudou obtěžovat bezpečnostní prohlídkou, jen zkontrolují občanku/pas. Pokud máš obě letenky koupené u jedné společnosti jako jednu cestu s přestupem, budou o Tobě vědět a budou se snažit abys s přestupem neměl potíže… (ze 4 přestupních letů ČR-UK jsme jen jednou museli projít novou prohlídkou, to bylo někde v Německu, nejspís Mnichov, možná Frankfurt)

Zkušenost: zpožděný let KLM, ještě v letadle letuška kontrolovala u koho je ohrožený přestup, ověřila si jejich navazující lety, požádala ostatní cestující aby zůstaly ještě chvilku na svých místech… Ti s ohroženými přestupy měli hned po přistání u letadla přistaven autobus který je přednostně odvezl k odbavení na další spoje.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek