Avatar uživatele
autacek

Jak nejlépe zabít dvě mouchy jednou ranou ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, bolak, Hakunamatata před 3951 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Vložit jste idiom do kategorie Zvířata, takže nejde o přenesený význam, ale o konkrétní dotaz na zabití dvou much.

Je třeba být šikovný jako netopýr a zabít mouchy jednou ranou při jejich hlučném sexu.

Německým biologům vrtalo hlavou, jak je možné, že si netopýři řasnatí, běžní mimo jiné právě ve chlévech, zvládnou nalovit dostatek much, když loví výlučně v noci, kdy mouchy sedí na stěnách a na stropě.

Po čtyři roky filmovali pomocí infračervené kamery mouchy v kravíně nedaleko Marburgu. Výsledek? Mouchy byly zcela v bezpečí, pokud si jen tak seděly na stropě a rozjímaly o nesmrtelnosti chrousta. Vše se změnilo, pokud se pustily do milostných radovánek. Plná čtvrtina dovádějících párů se stala cílem netopýřího útoku, v polovině případů úspěšného.

Nejde o to, že by dvě mouchy byly větší než jedna a poskytly tak netopýrovi snadnější cíl. Netopýři mají mizerný zrak a při lovu na něj nespoléhají. Potvrdil to i experiment s dvojicí mrtvých much naaranžovaných na strop. Netopýři si jich nevšímali.

Pářící se mouchy doplatily na to, že sameček při kopulaci vydává křídly cvakavý zvuk o frekvenci v rozsahu od 9 do 154 kHz. Člověk slyší nanejvýš 20 kHz, ale netopýří ucho je vyladěné až na 150 kHz. Netopýr proto dovádějící mouchy zřetelně slyší. Důkaz přinesl další experiment: netopýři útočili i na reproduktory imitující zvuk kopulujících much.

Evoluční tlak tedy v tomto případě hovoří k mouchám jasně: po nocích se milujte a množte, ale nedělejte při tom takový kravál! Těm, které se to naučí jako první, patří budoucnost.

http://www.ty­den.cz/rubriky/ve­da/priroda/hluc­ny-sex-zabiji-hned-dve-mouchy-jednou-ranou_241430.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
bolak

Pravítkem.

Chytneš ho ve třetině, zalomíš, umístíš nad mouchy a pustíš. Pravítko je průhledný takže to vůbec nečekaj, tenhle vynález jsem vynašel včera a už mám na kontě 14 zářezů. Pak je taky někdy chytám do petky, když mám hravou náladu, to potom jen zašroubuješ víčko, postavíš na kredenc a je to lepší jak televize. A jinak úplně nejlepší je chytat je mezi prsty, kdo má doma volnou mouchu, zkuste to. Dvěma prsty, palcem a ukazováčkem jako klešťěma (asi 1cm od sebe) se přiblížíte přesně nad ní a scvaknete. Nesmí to bejt moc rychle, jinak se vám vyhne a nepoletí kolmo vzhůru, a taky to nesmí bejt moc pevně, jinak ji rozmáčknete. Jo, a nejlepší je počkat až bude jen na 4ech nohách a dvě si bude třít, protože pokud je na šesti, tak je připravená k letu a je menší šance že zazmatkuje. A ty velký pomalý mouchy se daj chytat i do pusy.

A třeba dva molové se daj jednou ranou snadno, stačí počkat až budou spojený prdelkama.

A na závěr malou hádanku: Víš jak nasereš mouchu?
..........
..........
.......

..
..
.
.
.

Zavřeš jí do sklenice .. a začneš před ní lízat hovno.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

když se milujou ,)
Doplňuji:
a nebo udělej nějakou činnost, která vyřeší více situací

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Proč tak složitě? Nejlépe navštívit kravín nebo vepřín a vzít si s sebou pořádnou plácačku. Garantuji, že to bude určitě více než dvě jednou ranou.
Pokud to ale myslíš přeneseně, tak doporučuji najít hospodu někde u řeky. Prý není nad to než mít hlavu v hospodě a nohy v potoce. Nedoporučuji do těch dvou spojovat s hospodou třeba otcovské povinnosti a vzít si na pivo za kamarády kočárek s miminem. Takhle jsme kdysi v Kopřivnici hledali sousedce do tří hodin do rána dítě, protože vzorný otec si neuvědomil, že do hospody přišel s kočárkem. Šikovní kamarádi odpadli a začalo být veselo, protože nebyl nikdo, kdo by si vzpomněl, že kočárek stojí za altánem před hospodou. Takže opravdu dobře zvažuj, které „dvě“ dáš dohromady.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Reezo

jestli chceš mít co největší šanci, tak asi obě chytit. Poté je dát dohromady a zabít je společně.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

za chvíli dostaneš zjeb, že podvádíš vkládáním otázek se stejnou tématikou a jako důkaz ti budiž toto:
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jak-zabit-tu-mouchu

před 3951 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek