Avatar uživatele
Lublan

Jak nenaštvat zaměstnavatele při výpovědi?

Jsem několik měsíců v nové práci, zkušební doba mi skončila. Zjistil jsem však, že vykonávaná práce pro mě není a že jsem pro firmu zatím spíše zátěž (to mi řekl šéf), což mi vadí a nechtěl bych dělat nějaké problémy. Mám tip na novou, poklidnější práci, a tak bych chtěl dát výpověď. Chtěl bych poradit, jak to šéfovi říct, že chci odejít tak, abych ho nenaštval.

Děkuji za odpovědi.

Zajímavá 0 před 2420 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dubraro

Jestliže jsi pro firmu zátěž, proč by měla výpověď zaměstnavateli vadit? Může být rád, že ti nemusí dávat odstupné.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Když Ti to řekl i šéf, předpokládám, že Ti rozhodně nebude dělat problémy a nepředpokládám, že by se kvůli Tvému rozhodnutí naštval. Je možné, že i přistoupí na výpověď dohodou a mohl bys změnit zaměstnání dříve než za dva měsíce. Zkrátka mu oznam způsobem u vás obvyklým, že bys s ním potřeboval něco probrat a jdi na to.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

pokud ti bylo sděleno že pro firmu nejsi přínosem pak je z tvé strany výpověď naprosto logická. Zkus se uplatnit jinde kde přínosem budeš. Šéf tvou výpověď příjme jistě jako čestné gesto a ocení že ses k tomu postavil sám čelem.

Jiná situace by byla kdyby na vás firma závisela, a bez vás se ocitla v jisté personální nouzi. Pak by bylo vhodné buď výpověď ohlásit dlouho dopředu, třeba půl roku (což samozřejmě není vaše povinnost ale firma by se personálně zvládla přizpůsobit a ještě by vás třeba částečně stihla využít i k zaškolení vaší náhrady). Samozřejmostí je pak řádně dokončit a odevzdat veškerou, práci která byla do té doby zadána.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Zajisti si to na novém místě, kdy by tě vzali a zda vůbec a pak se dohodni se šéfem. Pokud si nebude nadávat ani po sobě střílet a neujedou ti nervy, není problém.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Smackdown

Očekávej že ti udělá pěkné dusno,to se dělá všude, jak zjistí že někdo bude odcházet,tak zažiješ,rozhodně bych se netrapil jak ho nenaštvat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Muffz

Asertivní chování. Prostě přijít, říct narovinu, že tě tahle práce nenaplňuje a nevidíš vlastní přínos pro firmu a pro sebe a myslíš si, že by pro obě strany bylo nejlepší, kdybys přenechal svou pozici někomu jinému.

To je tedy ta varianta, kdy se vzdáš. Lepší by bylo, kdybys na sobě zapracoval i třeba v osobním volnu a zlepšil se na vyšší úroveň, abys měl potenciál něco firmě nabídnout. Pak tě i ta práce víc baví.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Nechápem, prečo by sa šéf mal naštať vašej výpovedi, ak nie je s výkonom vašej práce spokojný. Na okamžitú rozlúčku bez udania dôvodu mali obe sporné strany čas v rámci skušobnej doby.
Pokiaľ vám skušobná doba nestačila na spoznanie účelnosti svojho pôsobenia vo firme a platí riadna pracovná zmluva, musíte podať riadnu výpoveď v zmysle Zákoníku práce. Pokiaľ ste podľa šéfa príťažou, rovnako sa môže aj firma s vami rolúčiť pri dodržaní všetkých zákonných prostriedkov v zmysle ZP.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek