Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak odebrat neexistující disk ze správy disků.

Dobrý den.
Včera jsem synchronizoval obsah adresáře s externím USB diskem (program FreeFileSync) a při tom došlo ke krátkodobému odpojení disku na USB (píplo si to) a synchronizace zhavarovala FreeFileSync nebylo možné ukončit ani ve správci programů a byl nutný restart.

Dnes se mi při přihlášení do domény nepřipojil jeden síťový disk. Když jsem hledal proč,tak jsem zjistil, že písmeno, pod kterým se připojuje je obsazené. Zároveň jsem zjistil, že ve správci disků je pod tímto písmenem jakýsi disk, který ale ve skutečnosti připojen není. Viz obrázek.

- Ve správci zařízení byl chybně nainstalovaný disk s vykřičníkem, ten jsem odebral a žádný další disk tam i po restartu není.
- sfc i verifier prošly bez chyby
- v registrech v HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices je tento disk uveden jako \DosDevices\F:, ale i když ho odeberu, tak po restartu je tam znova.
- žádná fleška ani externí HDD není připojen

Zatím jsem předefinoval písmeno, pod kterým se disk hlásí na nepoužívané, ale to je jen takové zamaskování stavu.

Nemáte někdo nějaký nápad, jak tento neexistující disk trvale odebrat?

OS W7 32bit. Disky C:, D: jsou na mirroru na Intel RAID. Ten je ale v pořádku

Předmět Autor Datum
Neni to citacka Flash karty?
A111 15.06.2012 08:44
A111
Není. Podle všeho je to zařízení, které se ve správci zařízení hlásí jako Generic Ultra HS-SD/MMC US… poslední
yorg 15.06.2012 09:10
yorg

Není. Podle všeho je to zařízení, které se ve správci zařízení hlásí jako Generic Ultra HS-SD/MMC USB Device. To tam ale fyzicky připojené není.

Nechal jsem si zobrazit ve správci zařízení skryté položky a ty všechny odmazal stejně jak to Generic Ultra HS-SD/MMC USB Device a po restartu je to tam zase.

Edit:
Předchozí odstavce neplatí. Je to skutečně čtečka SD karet v monitoru. Předtím byla nadefinovaná pod písmenem S: a jak se to včera pomíchalo, tak jsem na ni úplně zapomněl.

Takže vyřešeno.

Děkuji

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru