Avatar uživatele
romca1

Jak odhlásit nezdárnou dceru z trvalého bydliště?

Matka chtěla odhlásit nevlastní dceru která je dcerou jejího manžela a ten souhlasí.Dcera má dluhy a začínají chodit exekutoři.Matce na úřadě řekli nesplnitelné podmínky:současný pobyt dcery,její tel.číslo,2svěd­ci,výpis z katastru nemovitostí,smlovu o nabití bytu.Co je nemožné uvést její bydliště a telefon,nevíme kde je ani její číslo,prý by jí zavolali jestli s tím souhlasí což nebude nikdy souhlasit to by byla asi sama proti sobě,co s tím?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? BIGFOOT před 4942 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Tak to Vás na úřadě uvedli v omyl,na to aby jste dceru mohli odhlásit vám postačí,když si podáte žádost o Zrušení údaje o místu trvalého pobytu,na základě toho bude zahájeno správní řízení.

K žádosti musíte přiložit......

doložení oprávněnosti žadatele
dokázat, že se dcera v bytě fyzicky a fakticky nevyskytuje a že se v bytě nevyskytují ani její věci ..svědci apod…
splnit podmínku – prokázat, že zaniklo užívací právo dotyčného ,,,prohlášením rodičů
pokud je oprávněných osob více (manžel.ka), pak se musí písemně vyjádřit,podepsat (nemusí být ověřený podpis)
Doplňuji:
Ještě mě napadlo,že jste neuvedl-a,jak je dcera stará a jestli k ní nemáte náhodou ještě vyživovací povinnost,pokud ano,tak to bude problém.....

Upravil/a: kropitko

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tojsemjá

Před pár lety stačil tenhle postup.Sepsalo se prohlášení,kde stálo,jak dlouho se dotyčný v domě nevyskytuje.Obešli se sousedi (nevím už kolik bylo svědků třeba,myslím že 5) a ti to podepsali.Byl o tam tuším jejich jméno i hůlkovým písmem a č.OP.Stálo tam i to,že ten kdo prohlášení sepsal neví,kde se ten odhlašovaný v současnosti vyskytuje.S tím se pak zašlo na úřad a tam toho neodhlášeného na základě prohlášení odhlásili.Jestli to tak jde ale pořád nevím,tohle šlo asi před 15ti lety.Ale dnes v době exekucí to možná nejde-aby se lidé spolu nedomluvili a nechránili odhlášením dlužníka svůj majetek.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
GM

Pokud nevíte, kde dotyčná osoba bydlí, městský úřad vyvěsí oznámení o řízení o zrušení trvalého pobytu na své úřední desce. Po 15 dnech může být zahájeno správní řízení a vydáno rozhodnutí o zrušení trvalého pobytu i bez souhlasu dotyčného.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
BIGFOOT

Víte, já si myslím,že rodina má v dobrým držet pohromadě a všecko v BOŽÍ lásce.A pokud to není možný,tak nikoho nevyhazovat ani nevydědit.To dělá zbytečně zlou krev a když vyhodíte nebo vydědíte dotyčnou nebo dotyčného,kterej patří do vaši rodiny tak to není nikdy už dobrý.Co vy lidi víte,jednou takovou nezdárnou dceru nebo syna budete potřebovat a oni se časem zmnění k dobrýmu.BUĎTE MILOSRDNÍ.BIGFOOT

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
alexandra

Samozřejmě,že po Vás na úřadě chtějí její adresu a telefon,protože jejich první krok je ten,že to musí té osobě oznámit a ta by to měla podepsat.
Pokud její adresu ani telefon neznáte,tak to tam uvedete a oni se pokusí jí najít sami,aby jí mohli poslat to vyrozumění.A to ostatní,jako jsou svědci,že tam nebydlí a smlouvu,to už snad není problém.
Oni potom zahájí řízení a určitě to půjde,i když nevíte ,kde bydlí.Musíte tam zajít znovu s tím,co máte k dispozici,a to jim tam nahlásit

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek