Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak odinstalovat nefunkční Microsoft security essentials ?

Zdravím,
potřeboval bych poradit,jak vykopat z PC MSE.
Po instalaci nefungoval.(error 0x8007664e, nezjištěná chyba.) Problém přetrvával i po reinstalaci, instalačním programem staženým z jiného zdroje. Moc mě mrzí že nechodí na mích XP prof. jelikož ve vistách na jiném pc slouží uspokojivě. (nutno dodat že jsem na XP instaloval verzi pro XP)
Rozhodl jsem se pro nainstalování AVG,avšak ten vyžaduje odinstalování MSE. Problém přetrvává po odinstalování v přidat odebrat,násilném odinstalování pomocí Revo Uninstallteru a vyčištěním od nekompletních programů a jejich součástí.
Tak že uvítám další návrhy.
Dýky

Předmět Autor Datum
http://www.recipester.org/Recipe:Uninstall_Microso ft_Security_Essentials_34215992
karel 19.01.2010 13:24
karel
Nejde nejspíš nějaká spleskanina s instalací související. Vlastně už po instalaci chyběla v nabídce…
svoboda192 19.01.2010 14:36
svoboda192
buď tak, nebo ho zkusit odinstalovat: prohlédni si, která část z toho nedoinstalovaného programu se…
lední brtník 19.01.2010 15:12
lední brtník
V otázce antiviru je to stejný jako v případě viru. Nejvýkonnější a nejvic bráněnou komponentou je m… poslední
kmochna 19.01.2010 15:21
kmochna

Nejde nejspíš nějaká spleskanina s instalací související. Vlastně už po instalaci chyběla v nabídce start, všechny programy,u položky microsoft security essentials ta dvojice nabídek ke spuštění a odinstalaci. proto jsem ho regulerně odinstaloval v přidat odebrat programy a dříve uvedených. Asi ho zkusím znovu nainstalovat. (páč v registrech, program filesech ,revo uninstallteru a ani Win Optimizeru po něm není ani čuchu a přesto mi system při nabíhání hlásí výstrahu zabezpečení systemu,že Microsoft Secutity Essentials hlásí že je vypnutý. Taktéž AVG instalace hlásí že je třeba odinstalovat jmenovaný.

V otázce antiviru je to stejný jako v případě viru. Nejvýkonnější a nejvic bráněnou komponentou je matka (daemon), většinou je to služba (servis), jedná se o skenovací jádro. Někdy je tak bráněná, že ani odinstalátor ji nedokáže zastavit a smazat. Postup, který ti napíšu je netriviální. Doporučil bych ti opustit tyhle šudlátka a udělat takovouhle strategii:
První možností je poškozená celá instalace, to bude nejpravděpodobnější, že tam je polofunční bastl. Odebral bych instalaci pomocí cs - pravděpodobně to bude i nejjednodušší.

Matka je imunní proti sestřelu, většinou bude mít delegovaný nejvyšší práva (ne právo administrator to není) a její služba najíždí typu boot - zjistit službu a v programu pserv.cpl nastavit typ spuštění (startup type) ne na boot, ale na disable. Po restartu půjde služba smazat a daemon taky (používá to hodně virů i antivirů).

Matka se chrání dcerou- hlídačem: buď je dcera vystrčena a předstírá že je hlavní scanner a ty útočíš na nepravý soubor, nebo dcera zajišťuje ochranu matce a to co ty smažeš/ "odinstaluješ" to tam vrací zpátky. tohle se ošéfuje process explorerem a funkcí suspend (zakáže komunikaci procesům - prostě je nevyřídí) a soubory půjdou ukončit a smazat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru