Avatar uživatele
Tobbynka

Jak odnaučit psa tahat na vodítku?

Znáte nějakou velice účinnou metodu, jak psa odnaučit tahat na vodítku?
My jsme jich zkoušeli hodně, ale tahá pořád.
Prosím poraďte…
Děkuji

Zajímavá 0 před 3413 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
jáára

Zkuste ohlávku.
http://www.muj-pes.cz/pomucky/hal­ti-ohlavka-8211-jak-zacit--825.html

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
gecco

Metod, jak to psa odnaučit je několik (až mnoho) – ale podtatné je, aby ´páneček´ byl schopen se psem ´domluvit´, jinak pomohou jen ´násilné´ metody (halti apod.).
Nejlepší by bylo, kdybys se psem chodila na cvičák a naučili jste se to oba/obě najednou…
😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dejavu

Metod je několik – časté změny směru, jakmile pes začne tahat, chození na pamlsek (lze posílit k klikrem), ruka s mlskem na rozdíl od videa může být i na prsou a metoda unudit k smrti – chce hodně trpělivosti, kdy zastavíte, jakmile pes začne záhnout. Je potřeba to cvičit tak min. 2 dny, pes pak pochopí, že prostě když táhne, tak se nikam nepůjde, dokud se neuklidní. Posílám pár videonávodů:
https://www.y­outube.com/wat­ch?v=zlEYLmJm2P8
https://www.y­outube.com/wat­ch?v=9BgwtJ4HLzA
https://www.y­outube.com/wat­ch?v=9BgwtJ4HLzA

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
valerietunov

Hlavně to neopětuj jen trochu škubni voďítkem k sobě a zas ho uvolni vodítko nesmí být napnuté když tak si ho přivolej k noze a pak je také řešením si zopakovat výcvyk to se i mnoha věcem přinaučí a zopakuje

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Broukk

ahoj, nechci zakládat novou diskuzi, když tu jedna s podobným tématem je. Pořídili jsme si z útulku 2 roky starého křížence labradora. Je skvělá, základní povely už umí, ale co nám dělá starosti je tahání na vodítku. pokud není v okolí jiný pes nebo člověk, který se ji zamlouvá, tak se to dá, ale jak potkáme hafana, tak strašne tahá, což je dost nepříjemné. Nerada jí škubu s vodítkem. Myslíte že to půjde pejska odnaučit i když už není štěně? budu vděčná za každou radu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
HanickaP

Ovlivnit chování psa je nejsnazší do 2 let jeho věku. Samozřejmě lze vychovávat i psa staršího, jen může jeho učení trvat o trochu déle. Také máme labradora a přestože je vychovaná, také to s ní občas cloume když vidí psa. Chce to dávat pejskovi zřetelné pokyny a nekřičet na něj. My jsme fenku naučili chodit u nohy tím že jsme jí ukázali pamlsek nebo její oblíbenou hračku, tím jsme získali její pozornost, pak už jsme si jen připli hračku na výcvikovou vestu. No a ona se soustředila na hračku a neměla potřebu lítat zprava doleva. Jinak co se tahání týče tak doporučuji postroj, pejsek se na něm neškrtí a neničí si dýchací cesty. Kvalitní vesty i postroje mají třeba tady http://www.4dox­.cz/pro-panicky my tam kupovali postroj Comfort plus, mají tam i vesty a bundy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Janice27

Řeším něco podobného a právě si říkám jestli by to nešlo vyřešit postrojem, naše jezevčice je poměrně agresivní a když vidí psa, tahá tak až se sama přiškrtí, nerada bych aby měla zničené dýchací cesty, nebo si nějak poškodila páteř a jiné časti těla. Myslíte že si na to zvykne pes, když byl 8 let jenom na obojku??

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MarkettB

Tak já bych na vašem místě postroj určitě pořídila, jestli jestli váš pes tak moc tahá, tak si zadělává na problémy s dýcháním, s páteří, navíc je to pro psa mnohem víc stresující, když má neustále tlak na hrdlo. My máme postroj i obojek, oboje z 4dox. Mně když bafan tahal za cizími pejsky, tak jsem ho vždy mírnými záškuby otočila jiným směrem a důrazným hlasemřekla nesmíš/fuj. Důležité je upoutat jeho pozornost. Chvíli mu to trvalo ale nakonec to pochopil, teď už říkám jenom fuj. Pejska mám převážně na obojku, ale když jdeme běhat nebo na nějakou túru, dávám postroj. Jesli uvažujete o postroji tak doporučuji Comfort plus z 4dox, je kvalitní, celopolstrovaný, máme na něm vyšité jméno pejska i můj a manželův telefon.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek