Předmět Autor Datum
Napada mi exe soubory
Longonka 30.09.2007 11:30
Longonka
Pokud je to skutečně "Trojský kůň", tak určitě žádné exe soubory nenapadá. Pokud ti AV program hlásí… poslední
StanB 30.09.2007 23:03
StanB
Staci do okna vyhledavace napsat online scanner a pak si muzes vybrat ktery online produkt na sken a…
Vasek 30.09.2007 12:10
Vasek
A kdyby ta mrcha nešla při normálním spuštění, tak nainstalovat Avast a pustit v nouzáku
marekdrtic 30.09.2007 12:33
marekdrtic

Pokud je to skutečně "Trojský kůň", tak určitě žádné exe soubory nenapadá. Pokud ti AV program hlásí přítomnost trojana v nějakém exe, tak tento exe soubor je SOUČÁSTÍ nebo nositelem toho trojského koně. Pokud je ti nabídnuto smazání tak MAŽ. Jakékoliv "léčení", které AV programy nabízejí v případech skutečného VIRU se TADY neuplatní (AV sw nahlásí, že soubor není možné vyléčit), protože CELÝ soubor je ten TROJAN.
Postupů na odstranění je mnoho a obvykle vyžadují znalosti a hlavně TRPĚLIVOST. Málokdy se podaří nákazu odstranit během několika kliknutí. Nástrojů je hodně. Základem je průběžně aktualizovaný Antivir (AV)a dále některý vyhledávač spyware (obvykle zahrnuje i trojské koně) a .... potom trpělivá práce se získanými údaji. Já ještě preferuji preventivní ruční prohlídku obsahu systémového disku s "vymazáním" veškerého obsahu který mi zaručeně NIC neříká a především kompletní vymazání obsahu veškerých .../temp .../tmp souborů, hlavně s důrazem na adresář /Document..../Usr/Local seting/Temp (je skrytý). Pokud jsou obavy z mazání (zbytečné) tak je NUTNÉ z těch ..TEMP vymazat veškeré *.exe a *.dll .... skutečně tam nemají co dělat.
Léčení: něco je schopen odstranit AV v nouzovém režimu, nebo soubory na které ukazuje AV jdou smazat v NR nebo pomocí "unlockeru". Vyhledávače spyware AdAware, SpyBoot, HijackThis dokáží odstranit nákazu přímo.
Nejlepší skušenost mám v současné době se Spyware Doctor v.5.1.0268 (dá se stáhnout na českých www) .... problém je , že free verze UMÍ najít ale odmítá odstranit, ale .... umí zobrazit KDE se badfiles & registry_keys nacházejí. Potom už nastupuje ta zmiňovaná trpělivost a ty breberky z PC "vyštípat". Pozn.: Ten SpyDoc skutečně UMÍ.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru