Avatar uživatele
pizlicka

Jak odsát vodu ze sádrokartonu?

Včera se stala neprijemna věc,rána za sádrokartonem a nasledne z nej vytekla voda.prostě praskla mrazem vodovodni trubka.rychle se zastavila voda,voda vytekla spodem sadrokartonem.ja se bojím,ze mezi zdí a sádrokartonem je to ted hodně mokré zevnitř,zvenku není nic videt,a chci se zeptat,jak to vysušit.děkuji.

Oprava jak = Jak

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2661 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Vysušit nejlépe střídavě intenzivním topením a střídat to s maximálním větráním. Pokud je za sádrokartonem skelná vata, která je nasáklá vodou,doporučuji strhnout a stěnu udělat znovu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Ta místnost není vytápěná? Mělo by se to nechat vysušit přirozenou cestou, nebo nasadit horkovzdušný vysoušeč. Co to ale udělá s tím sádrokartonem, to nevím. Pokud se nezdeformuje, minimálně budou vidět mapy.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Bohužel pro tebe se tato místa většinou vyřezávají a nahrazují novými kusy SK desek. Ty nacucané jsou již zdeformované. K tomu je dobré mít plán či projekt stavby a vědět, co je pod zdí, abys například dobře „trefila“ profil. Pokud se bude řezat bez plánu, je dobré začít v mokrém a takto prakticky vyřezat to nejmenší možné místo k výměně od profilu k profilu.
Pokud máš stavbu „sendvič“, celá operace bude mnohem složitější a pro tebe k pláči. Kromě znehodnocených tepelně izolačních materiálů mezi stěnami totiž budeš vodu s největší pravděpodobností mít i na podlaze uvnitř příčky a to po celý její délce ;(
Upřímnou soustrast a hodně štěstí.
Pokud máš sendvič a nemáš 100% zajištěnu stavbu proti všem možným mrazům v těchto zeměpisných podmínkách, doporučuji v těžkých mrazech nechat celodenně (pokud tedy nejsme doma nebo spíme) prokavávat studenou vodu z každé instalované vodovodní baterie v domácnosti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

Odsát vodu ze sádroše nelze, jen ho vysušit.
Bohužel jste neuvedla spoustu důležitých informací, třeba jak hodně vody, jak je to promáčené, vata atd.
Máte foto? Někdy stačí díra a fén…
jindy demolice celé stěny.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dochy

Jen přidám poznámku: V případě potřeby je možné si půjčit vysoušeč vzduchu. Urychlí to schnutí. Topí to, fouká to a suší to vzduch. (Po vytopení bytu od sousedky zeshora to v prvních dnech dokázalo nabrat denně kolem 10–15l vody – stěhoval jsem mezi nejpostiženějšími místnostmi: ložnicí a koupelnou)

před 2661 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Samozřejmě, bylo by fajn pokud se tím povede provětrávat ta vlhká místa…

před 2661 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek