Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknutoVyřešeno Jak opatrně sundat štítek "1.4 MPI" z Fabie

Hezké odpoledne,
už nějakou chvíli přemýšlím, jak sundat z Fabie z roku 2001 původní štítek "1.4 MPI" abych při tom nepoškodil lak.
Dva měsíce zpátky jsem sundal na radu táty nálepku Z, vysvětlil mi, že jenom zbytečně provokuju, což opravdu zlepšilo chování ostatních řidičů (ne jednou mi blbečci mého věku v BMW najížděli v prudkém kopci na křižovatce 10cm za nárazník a řvali na mě; rozjet se umím, což je na*ralo a museli mě v tom kopci stůj co stůj předjet), jezdím stejně rychle jako ostatní, umím se rozjet, jezdím svižně a ekonomicky (výrobce udává kombinovanou spotřebu 6,9, já jezdím 60% město 40% dálnice za 6,3, čistě Prahu za 6,8 a to je na Fabii nádherné). Nejsem dokonalý, ale neuvědomuju si, že bych v posledním půl roce udělal nějakou botu, řešil jsem tu v dubnu vyfocení radarem, kdy jsem dobržďoval motorem a bliklo mě to v cca 60 tachometrových (52-53 reálně) hned za značkou, pokuta zatím nepřišla, doufám, že nepřijde.
No, teď zjišťuju, že je spousta řidičů, kteří berou asi jako otázku cti předjet 1.4 44kW za každou cenu i když jedu v koloně. Párkrát jsem jel tátovým Leonem (1.8 TSI DSG) bez popisku motoru, celkem zatím asi 500km, nikdo si nedovolil mě takhle blbě předjíždět. Z toho usuzuju, že bude výhodné mít auto bez štítku motoru, nikdo neví, jestli náhodou nemám vzácnou 74kW verzi.
Tak jak na to? A rád uslyším i nějaké vaše názory, co si myslíte o sundání. Je to dobrý nápad, nebo blbost?

Předmět Autor Datum
pokuta nepřijde pokud si jel jak řikáš. Tolerance jsou 3-4 km/h takže buď v klidu. A co se týče toho…
icepower32 09.08.2012 18:39
icepower32
Takže je lepší se na to vykašlat a neřešit? Blbečci to neposuzujou podle štítku, ale podle auta? Vžd…
Potkan007 09.08.2012 18:54
Potkan007
Je to tam nalepené, oboustrannou páskou. Čili odlepit. Lépe to jde za tepla (nechat auto stát na slu…
Kurt 09.08.2012 18:56
Kurt
Jistě nechat,jak to je.Mohou si i myslet,že máš 1.0,která označení motorizace neměla vůbec.Já toto n…
wlk 09.08.2012 20:06
wlk
Taky pravda, tak ho tam nechám. Bohužel občas někoho šíleného potkám, nedá se nic dělat. Papírově to…
Potkan007 09.08.2012 20:26
Potkan007
Není to štítkem na zadku auta, je to autem samotným. Nalep si dozadu fotku zadku Mercedesu S, předjí…
Martin79 09.08.2012 21:37
Martin79
Jak píšou ostatní, předjíždí tě z pricipu slabýho auta. Když otec jezdil ve staré Š120, tak ho taky…
Prasak 09.08.2012 21:58
Prasak
Tak já mám papíry něco přes rok, ale narozdíl od většiny mých vrstevníků si nemyslím, že jsem mistr…
Potkan007 09.08.2012 22:41
Potkan007
... ti, co ohrožujou na silnici ostatní jsou jedinci, kteří si musí něco dokazovat rychlejším autem.…
Prasak 09.08.2012 23:54
Prasak
Přišlápnout plynovej pedál umí opravdu každej jouda. Otázkou je, jak dlouho potrvá, než někoho přiza… poslední
RITCHI 10.08.2012 00:32
RITCHI
Nechat štítek a nenechat se vytáčet buzerantama, co musí za každou cenu předjíždět. Zůstat za každýc…
Filuta 10.08.2012 00:23
Filuta

pokuta nepřijde pokud si jel jak řikáš. Tolerance jsou 3-4 km/h takže buď v klidu.
A co se týče toho štítku, je to na tobě. Myslim že tohle lidi neřešej, a když potkáš blbečka v bmw nebo v něčem takovém, tak mu je jedno co tam máš za štítek. Prostě vidí fábku, tím pádem jeho ego je někde "jinde" a "výš".

Sundání "Z"etka bylo moudré, dál bych to neřešil

Takže je lepší se na to vykašlat a neřešit? Blbečci to neposuzujou podle štítku, ale podle auta? Vždycky, když mě někdo z nich předjíždí, tak se musím smát, protože to bývají rozpadlé křápy po druhém, nebo třetím majiteli s čtvrt milionem kilometrů na tachometru a nemocným zvukem. Já jezdím vyčištěným naleštěným autem s pravidelným servisem a s 37 000 na tachometru, jediný problém je věk.

Je to tam nalepené, oboustrannou páskou. Čili odlepit. Lépe to jde za tepla (nechat auto stát na sluníčku, nebo použít horkovzdušku) a nedoporušuju používat kovový vercajk (šroubovák, odlamovací kudel, apod.) ale buď obětovat nehty, nebo koupit vlasec a s jeho pomocí to podebrat a tím odlepit.

Jak píšou ostatní, předjíždí tě z pricipu slabýho auta. Když otec jezdil ve staré Š120, tak ho taky kdekdo předjížděl. Pak si pořídil Golfa, jezdil furt stejně a už ho nepředjížděli.
A s tím "Z" máš recht, na mladý frajírky je to jak červená na býka, mistři světa s teplým řidičákem v polorozpadlých starých krámech s enormní spotřebou, ale hlavně že "kurva, to táhne jak hovado, nějakou posranou fábiju si dám xnídani!". Léčba malýho ega.

Tak já mám papíry něco přes rok, ale narozdíl od většiny mých vrstevníků si nemyslím, že jsem mistr světa, nejezdím 80 po městě, zbytečně neriskuju, nemám potřebu se v autě předvádět (z doho důvodu mi 44kW nestačilo jen jednou, když se mě na dálnici snažil narvat čepičář do svodidel; výkon na zrychlení ve 130 nemám, tak jsem musel brzdit), dělat naschvály a něco si dokazovat. Nemám potřebu jezdit neustále s plynem na zemi a nemám potřebu protáčet kola. Rád řídím a když si dám pivo, tak odkládám klíče. O auto se starám, ručně ho myju, jezdím pravidelně do servisu. Občas si připadám jako z jiné planety, lidé mého věku, 19 a 5 měsíců, se chovají úplně jinak. Já mám pocit, že ti, co ohrožujou na silnici ostatní jsou jedinci, kteří si musí něco dokazovat rychlejším autem.

Přišlápnout plynovej pedál umí opravdu každej jouda. Otázkou je, jak dlouho potrvá, než někoho přizabije, nebo si sám rozbije držku. Taky mě vloni jeden takový předjížděl v postarším BMW, v zatáčce přes plnou čáru a ještě na mě nezapomněl zatroubit. Za čtvrt hodiny jsem ho dojel - byl vyklopenej na boku v pangejtě, a čuměl jak když Mongol poprvé vidí mlátičku :-/ Opravdu to není o tom, být někde o 5 minut dřív. Ale hlavně tam dojet v pořádku.

Inu, jak spívá Jarek Nohavica v jedné své písničce:

"To umí každej debil,
aby eso trumfem přebil.

Ale dát na eso dvojku,
to je teprve gól...."

Zpět do poradny Nahoru