Avatar uživatele
anonym

Asi spíš otázka pro starší, pardon moudřejší, pány. Také jste byli "trapiči nízkých kubatur?!

Také jsou vám blízké pojmy jako „odtrh, pecka, fóra“ a podobně. Také jste snižovali hlavu broušním na skle? Také jste se za fichtlem něco naběhali, když ten syčák nechtěl chytnout? Také jste někde (třeba v bývalé pískovně) ihned po příjezdu sundali plechy (aby nebyla mašina zbytečně těžká), sundali výfuk (aby to mělo ten správný výkon) a potom hup do terénu? Také jste občas chytnuli silniční lišej? Také jste si půjčovali benzín z tátova auta (on by vám ho určitě dal, tak proč ho zatěžovat zbytečnostmi)? Také jste při závodech za řídítkami leželi, aby jste snížili odpor a zvedli rychlost o 2km/h?

Bylo to sice kolikrát o hubu, ale nikomu se nic nestalo (silniční lišej je v tomto případě nemoc z povolání) a já na to mám krásné vzpomínky.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4406 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
01Ricco

Jojo, napřed Jawa 05, a potom Simson – enduro. Vzpomínám moc rád:-)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Ach jo, to byly krásné časy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

A ta sranda,jak nás VB nahánělo se žigulíkem po polních cestách i necestách. Já měl silný stroj Jawetu,která dokázala fičet až 80 km (z kopce) .Mohl jsem jet i více,ale bowden tachometru to nevydržel.A držko­pád? Kupodivu jen jeden,ale ne nadržku,nýbrž na koleno – o pařez. Krásné vzpomínky a už připravuji depo závodních strojů pro své vnuky (10 a 12 let).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

Nejenom odtrh,ale i předstih samozřejmě na desetinu mm-a pak ta stopětasedma a pak i třiapůle jela jak zběsilá.Vejfuk jsem kuchal jenom částečně kvůli lepšímu zvuku.Blbý je ,že tyhle mašiny (Čízy 175,350 a Californiany) v pěkným stavu už se sehnat nedaj,a když ano tak za nehorázný prachy.Dneska už se za nadupaným japoncem nikdo ani neohlídne,ale za precizně udělanou Čízou nebo Jawou jooo 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
honza19hk

3× se mi podařilo fichtla utopit. o silničním a štěrkovém lišeji ani nemluvím.krom toho blbnu na něm ještě te´d,ale už ne tolik.Za mládí se řetěz spravoval pořád,2 spojka.
vidlice je taky svařená a vejfuk jsem utrhl o pařez.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Auta a doprava