Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak opravit poškozené clustery

Dobrý den. Chtěl jsem udělat Bitovou kopii systému Windows 8 na externí disk a po několika hodinách mi to napsalo : ZÁLOHOVÁNÍ ( NA EXTERNÍ DISK H ) SE NEZDAŘILO. BYLY NALEZENY POŠKOZENÉ CLUSTERY. ( 0x8078007F ).

CHYBA DAT ( cyklická redundantní kontrola ). ( 0x80070017 ).

Chtěl jsem si pak otevřít externí disk a píše mi to, že struktura disku je porušena a není čitelná. Chtěl jsem dát kontrolu disku a píše mi to, že kontrolu nelze provést, protože Windows nemůže k disku získat přístup.

Tak bych se prosil zeptat, co s tím mám dělat, abych se do externího disku dostal - otevřel. Rozhodl jsem se, že zálohu systému již nebudu dělat na externí disk, ale na flešku raději. Děkuji za případné rady. Jsem amatér, tak bych prosil nějaké jednoduché řešení, je-li to vůbec možné. A také neumím anglicky. Je mi skoro 60 roků. Hezký den.

Předmět Autor Datum
Je potřeba externí disk opravit. Zvládne to (tedy mohl by) program CHKDSK, který je standardní součá…
Moas 06.03.2014 05:36
Moas
Toto jsem našel a nevím co dál.
Míša503 06.03.2014 05:59
Míša503
Nyní bych tedy potřeboval se dostat do externího disku a zachránit si tam co tam mám ( fotk y ... ).
Míša503 06.03.2014 06:02
Míša503
pokud je to možné, chtělo by disk rozdělat a připojit do pc přímo. pak si vypsat help příkazu: chkd… poslední
lední brtník 06.03.2014 08:21
lední brtník

Je potřeba externí disk opravit. Zvládne to (tedy mohl by) program CHKDSK, který je standardní součástí Windows, akorát je "textový", spouští se z příkazové řádky.
Každopádně toto se dá použít jen krátkodobě a poškozené clustery již nelze spolehlivě opravit a ten disk už se na zálohování rozhodně nehodí.
Na zálohování sílně doporučuji jiný plotnový disk. Flashka je velice nespolehlivé médium, i když se tam nic netočí, tak má mnohem vyšší úmrtnost.

Osobně bych dočasně zazálohoval na tu flashku - lepší mít data někde než nikde - a běžel do krámu pro nový disk. Alternativně lze uvažovat o nějakém internetovém úložišti, pokud jsou dat jednotky GB, pak je možné využít zdarma služeb jako OneDrive, DropBox,...

pokud je to možné, chtělo by disk rozdělat a připojit do pc přímo. pak si vypsat help příkazu:

chkdsk /?

jak píše kolega, flashka je nespolehlivé médium, zcela nevhodné pro zálohy. jeho životnost od win_vista závisí i na rozmaru diskové cache a smůly při odpojování.
nejlevnějším záložním médiem by mohl být druhý disk v pc.
přenosný externí disk, přestože založený na odolnějším 2.5" provedení, může dopadnout tak jak popisuješ.

externí disk s bitlocker? to si netroufám odhadnout, co se podaří zachránit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru