Avatar uživatele
anonym

Jak opravit rozrušené zdivo u komínu.Doporučuje se vápenocementová malta.Jak si ji svépomocí namíchat.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5037 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
elektrikář

Záleží na množství malty. Pokud je potřeba menší množství stačí kýbl, na větší stavební kolečko.Používá se pomněr 1 lopata vápna 1 lopata cementu 3 lopaty písku a voda V té rozpustíte cement z vápnem a přidáte písek. Pokud je to husté přidá se voda.V opačném případě pisek a pojivo. Zeď se musi oklepat od uvolněné malty. Omést od písku a prachu. nakropit vodou.Při nahazování vždy trochu malty vystříkne. Když jsem to skoušel poprvé po každé lžíci jsem si čistil brýle. Než jsem přišel na to kam dát hlavu aby na mne malta nemohla. Po částečném zatuhnutí srovnat latí a gleťákem uhladit. Raději to nechte zedníkovi co budete dělat celý den má za hodinku vím z vlastní zkušenosti.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Bumbes

Než shánět někde každý komponent zvlášť, je jednodušší koupit pytel Multibatu a namíchat potřebné množství 1/3 s pískem. Pro vyšší tvrdost ubrat písek (a naopak). Na hladké zaštukování stačí Multibat samotný.
Nahazování zase taková věda není, učedníci už to zvládají po 10–20 lžíci. A na lehce nahozenou zavadlou maltu (nebo na špric) se dá čerstvá malta rovnou natahovat hladítkem nebo fartáčem.

něco zajímavé češtiny pro annas:
http://www.ces­kabesedarijeka­.hr/noviny57/no­viny23.html

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
annas

Bumbesi, díky za odkaz. Nepila mám moc ráda, už jsem ho ale dlouho v rozhlase neslyšela. Povídání jsem si přečetla, úplně slyším jeho hlas.

před 5037 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek