• Chemické reakce,jak to vzniká? - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Chemické reakce,jak to vzniká?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Chemické reakce,jak to vzniká?

  • Jaká by byla Tvoje reakce(otce),kdyby ti v porodnici....



    Další informace


  • Jak vzniká zápach v domech a bytech ?



    Další informace


  • Jaká by byla Vaše bezprostřední reakce, kdybyste šli po ulici a viděli dva chlapy, jak se vášnivě líbají?

    Zamyslete se prosím a poté popravdě vyjádřete k situaci, kdy se veřejně na ulici vášnivě líbají dva chlapi. Zůstali byste navenek i v tzv. v duchu klidní, anebo v podvědomí sotva ustáli veřejné projevy této odchylky? Musí být jeden zrovna vyznavač islámu ,aby v podobné situaci jednal nepřiměřeně?ad lejdy.můn - tak především se domnívám, že komolení jazyků i v něčem jako adresa by nemělo být povoleno. A za další mám dojem, že můj dotaz je formulován docela jednoznačně a důvod k tvým scestným úvahám nezadává.

    Další informace


    Jak vzniká totalita,třeba 1947-48,a proč se lidé nebrání??

    Jak vzniká totalita,třeba 1947-48,a proč se lidé nebrání??Doplňuji:jde mi o to,jestli si lidé uvědomůjí,že vzniká nová totalita a za spoustu let se každý bude divit,ale davy zase mlčí a s nadšením souhlasí.

    Další informace


  • Jak vzniká polární záře?

    a href"http://www.stream.cz/video/501708-nadherna-polarni-zar" rel"nofollow" http://www.stream.cz/ hellip /a

    Další informace


  • jak vznika blesk????

    jak vzniká blesk a hrom,????,

    Další informace


    Jaké fyzikálně chemické děje se dějí v pečivu (rohlík), když se nechá v igelitovém pytlíku, že změkne a je z něj guma?

    Chléb, pokud je správně vyroben a dostatečně propečen je v podstatě poměrně trvanlivá potravina. Avšak během jeho uchovávání dochází ve střídě k řadě fyzikálně-chemických změn, které souhrnně nazýváme stárnutím chleba. Jedná se zejména o tzv. „retrogradaci škrobu“, při které škrob postupně přechází z gelovité struktury zpět do struktury krystalické, ve které se původně nacházel v mouce. Celý proces je doprovázen postupnou ztrátou elastičnosti střídy a nárůstem její drobivosti. Při tomto procesu se z chleba uvolňuje voda – chléb vysychá. Nejrychleji tento nežádoucí proces probíhá při teplotě 0 až 10 °C, proto chléb nikdy neskladujeme v ledničce. S rostoucí teplotou se proces retrogradace škrobu zpomaluje, při teplotě 50 °C se již prakticky zastavuje, zároveň s tím se však výrazně zvyšuje nebezpečí plesnivění výrobku. V praxi je doporučováno skladovat chléb při teplotě 20-25 °C, zabalený do čisté utěrky a následně vložený do vhodné nádoby (tzv. chlebovky).

    Další informace


    Jak vzniká u jaderných zbraní elektromagnetický impuls?

    Předem děkuji za odpovědi. Na googlu jsem se bohužel nedohledal.JájsemRaibek: To stále neodpovídá na moji otázku! Kde vezmete tu energii?

    Další informace


    Jak vzniká obrázek na fotografickém papíře ?

    citlivostí a reakcí fotopapíru na dopadané světlo....víc si počteš a href"http://cs.wikipedia.org/wiki/Fotografie" rel"nofollow" http://cs.wikipedia.org/ hellip /a - základy fotografie...

    Další informace


    Dvě chemické reakce - jak fungují?

    Ahoj. Chtěl bych se vás poptat na průběh dvou chemických reakcí, které mi nejsou příliš jasné.1) Chlorečnan draselný + cukr + kyselina sírová bílý dým + oheňJakou chemickou reakcí to vystihnout? Jak to funguje?Na netu jsem našla takovou reakci: 2KClO_3 gt 2KCl + 3O_2To je sice fajn, ale já přece vím, že chlorečnan draselný je oxidační činidlo. Tak proč neprobírá redoxní reakce i se zbytkem látek? Jak byste tuto reakci popsali vy? Proč probíhá?2)dusičnan amonný + zinek + kyselina chlorovodíková oranžový pramenNH_4NO_3 + Zn - N_2 + ZnO + 2H_2OCo proběhlo zde? Dusičnan amonný byl oxidačním činidlem? Zinek se oxidoval, dusík redukoval? A kyselina chlorovodíková byla pozitivním katalyzátorem?DÍKY,AK

    Další informace


    Chemická reakce octu a prášku na pečení

    Jak bude probíhat reakce octu s práškem na pečení? Bude se projevovat zvukem, zápachem, bude mít výbuch hodně velkou sílu, bude reakce probíhat za velkého uvolnění světla a tepla,...?

    Další informace


  • Nutně potřebuji vypsat všechny chemické vlastnosti hořčíku. ( Prosím nemažte to)

    Doplňuji:Já bych to spíš potřeboval vypsat, ale jen základní vlastnosti. Předem děkuji.

    Další informace


    Nebezpečné chemické látky?

    Dobrý večer, chci se zeptat, zda můžu považovat nebezpečnou chemickou látku i hořlavinu první a druhé třídy hořlavosti.Jelikož chemická látka má pevné, kapalné a plynné skupenství. Děkuji

    Další informace


    Jaké jsou příklady přírodních a umělých látek?

    Prosím vás potřeboval bych vědět nějaké příklady přírodních a umělých látek. Díky

    Další informace


    Jak dále postupovat při řešení rovnice? (Redoxní reakce - vyčíslování)

    Dobrý den,potřebovala bych poradit s jednou rovnicí.KMnO4 + HCl MnCl2 + KCl + H2O + Cl2došla jsem k tomuto:2 KMnO4 + 6 HCl 2 MnCl2 + KCl + H2O + 3 Cl2pomocí poloreakcí:Mn (VII) - gt+3e Mn(IV) - redukce2 Cl (-I) - gt -2e Cl2 (0) - oxidaceRovnice ale není ještě vyčíslená a já si nevím rady, jak dále k tomu dojít. Výsledek znám, ale potřebovala bych nějak pochopit, jak postupovat dále. Předem děkuji za odpovědi.

    Další informace


    Chemicke otazky



    Další informace


  • jak vzniká epileptický záchvat?

    je to on psychiky?

    Další informace


    Jak a proč vzniká efekt rozšířily se mu oči hrůzou?

    Souvisí se strachem a emocemi. Strach je přirozená reakce, na něco děsivého, která je spojená s emocemi. Takže v případě něčeho, co nás vyděsí, tělo spustí obrannou reakci.Jak se projevuje ? Píše Radkin Honzák Napnou se svaly, což vnímáme jako „napětí“ a když se napínají moc, začnou se přetahovat natahovače a ohýbače a máme tu třes od jemného, až po úroveň kvalitního ratlíka. Ke svalům přitéká krev obohacená živinami a musíme si uvědomit, že krve v těle máme jen pět litrů – to zas není tolik, to je láhev od okurek. Když nateče ke svalům, odkrví se ostatní organismus, kůže zbledne, zblednou také útroby, což pociťujeme jako nepohodu v břiše a k tomu hlavně sucho v ústech. Ledviny pracují o stošest a výsledkem je opakované nucení na močení (pro pilné, co si to chtějí poznamenat: stresová polakisurie). Mívali jsme srst, kterážto zježena zvětšovala obrys postavy a to mělo zaplašit nepřítele. LDnes nám z téhle reakce zbyly divné pocity na kůži nebo husí kůže, málokdy se povede dosáhnout takové intenzity strachu, že nám vstanou vlasy na hlavě hrůzou. Zornice se rozšíří v zájmu zlepšení periferního vidění, naproti tomu pohlavní orgány jak mužů, tak žen mají tendenci se scvrknout na milování teď není čas! a href"http://blog.aktualne.cz/blogy/radkin-honzak.php?itemid27896" rel"nofollow" http://blog.aktualne.cz/ hellip /a Takže je to jakýsi vnitřní pocit, spouštěč na vznik strachu, úzkosti atd. Záleží samozřejmě na temperamentu člověka, zda je víc emotivní atd.!

    Další informace


    JAK VZNIKÁ SŮL ?

    JAK VLASTNĚ VZNIKÁ SŮL

    Další informace


  • Jaká by byla reakce venkovně žijící kočky, kdybych si jí vzala do bytu?

    Od narození žije venku (6 let), chodí lovit myšky, dělá si co chce atd. Ale chtěla bych se stěhovat od rodičů a vzít si jí sebou. Ale nevím, jestli je to dobrý nápad. Mohla by jí chybět ta volnost ne?

    Další informace