• cukernatost medu - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: cukernatost medu. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.
  • Další témata a dotazy - cukernatost medu

  • Něco o medu a skořici



    Další informace


  • Druhy včelího medu!



    Další informace


    Druhy medu



    Další informace


  • jak se zachází s takovou tou paličkou na nabírání medu?

    Znáte ju všeci, taková palička s vyřezanýma drážkama. Za komunistů stačila na med normální lžička, ale teď, když mě dají med k čaji někde v restauraci s tou paličkou, tak jí namočím do medu, přisunu hrnek co nejblíže ke sklenici s medem, protože jinač by mě to skypalo celý stůl a pak to do čaje vůbec nepadá. Když s tím zakroužím na všechny strany, tak to teče hrozně pomaličku, než tam dostanu porci medu, tak je čaj studený. Leda když tu paličku s medem namočím do čaje a udělám to dvakrát, pak je to jakž takž schůdné řešení, ale nikoho sem to takhle ještě neviděl dělat.

    Další informace


    Letosni med-cukernatost



    Další informace


    Jak dlouho vydrží maso naložené v medu?

    Myslím flákoty ponořený přímo v bečce s medem, stojící v pivnici.

    Další informace


    Dotaz ohledně kvality medu nejen na včelaře.

    Mám dotaz ohledně medu. Vždy jsem kupoval dražší kvalitní včelí med. Mám raději pozdější tzv. tmavý med. Je pravda, že nejlepší je květový, ale to by nesměl být z květů řepky, která se nyní pěstuje na třetině polí. Zajímavé je, že dříve mi med po čase zcukernatěl, což je v pořádku. Nyní mi ani za 2 roky nezcukernatí. A chuť má trochu odlišnou.Nyní k dotazu. Slyšel jsem, že včelaři používají nějaký trik, aby z květového medu vytvořily tmavý med. Dělají to údajně tak, že plné sklenice medu dají na několik dnů na slunce. A med časem ztmavne. Nebo se dělají i jiné fígle.

    Další informace


    Co je našlehaný med a čím se liší od klasického medu?

    Pastovaný med, třený med, šlehaný med používám raději než klasický. Dá se mazat na chléb a nestéká, protože má jemné krystalky, vypadá jako krém. Během pastování nedochází k žádnému poškození medu a uchovává si všechny důležité látky.Kupuji si ho od včelaře, ale někteří neradi pastují. Jde šlehat prý jen určitý druh medu.Kdysi jsem si ho jednou vyrobila sama v robotu, několikrát denně jsem podle rady v Receptáři šlehala, až se med začal zabarvovat do světlé barvy. Pak jsem přendala do sklenice a v ní získal správnou konzistenci. Jenže už nikdy více - všechno jsem měl zalepené od medu.

    Další informace


  • Proč gladiátoři užívali směs medu a alkoholu?

    Vím, že to bylo něco jako doping, ale čemu to opravdu pomohlo? Soustředění hádám ne. Díky za odpovědi!!

    Další informace


  • Jaké povolení - od koho - musí mít prodejci ovoce, zeleniny, medu apod., kteří stojí se stolkem u silnice?

    Nemyslím ŽL, ale nějaké povolení od obce nebo tak?Máte někdo zkušenost?Nebo se lze prostě někam postavit a prodávat???Díky.

    Další informace


  • Kolik květů musí navštívit včely aby vyprodukovaly 1 kg medu ?

    někde jsem četla, že až 5 milionů květů musí opylovat

    Další informace


  • denně jím malou kávovou lžičku medu při snídani -nemohu dostat cukrovku ?-je mně 82 let

    Jestli je ten věk pravda,tak všechna čest.A s nějakou cukrovkou bych se nezatěžoval. :-))

    Další informace


    Rozpustit 2 lžíce medu a lžičku skořice ve sklenici vlažné vody a vypít může odstranit infekce měchýře a močových cest?

    Naprosto parádně placebo efektem.

    Další informace


    Proč se po medu nekazí zuby?

    Doplňuji:Nasel jsem prave usek v jednom clanku.Nejlépe je konzumovat med, který není starší než jeden rok a neprošel tepelnou úpravou. V kuchyni ho lze používat nejen do čaje, ale i do mléčných výrobků, neboť nekazí zuby. Med často používáme při pečení a na marinády při grilování, a proto je potřeba připomenout, že tím se účinné látky medu neznehodnotí. I ve formě medoviny si med zachová své léčivé účinky.

    Další informace


    Mají medy jako léčivo univerzální použití, nebo co druh medu to jiná nemoc?

    Dá se každý med použít při léčbě jakékoli nemoci, nebo je nějaký med na tu danou chorobu/ zdravotní stav nevhodný...?

    Další informace


    Je dietní snídaně ovesne vločky + bílý jogurt + 2 lžičky medu?

    Nebo mám med vynechat,zdá se mi ze med je moc sladký :)Doplňuji:Jojo díky :) Chystám se dnes na 25kilometrovou jizdu na kole :D

    Další informace


  • Včely přežívají zimu pomocí zásob medu, z čeho přežijí vosy? Existuje vosí med?

    Jak přežívá zimu sociální hmyz? A co sociální hmyz?Včely si umí uvnitř svého úlu topit. Udržují v něm konstantní teplotu okolo 14 °C, jako palivo jim přitom slouží med.Hůř jsou na tom čmeláci, vosy a sršně. Celé jejich kolonie hynou a přezimují pouze mladé oplodněné královny. a href"https://www.prirodovedci.cz/biolog/clanky/co-dela-hmyz-v-zime" rel"nofollow" https://www.prirodovedci.cz/ hellip /a Ano. Některé druhy vos vyrábějí í druh medu, aby mohli krmit nejen potomky. Vosy a medExistuje-li ve stromě velké hnízdo ve tvaru šedé koule, hmyzem uvnitř pravděpodobně nejsou včely, ale mexické medové vosy, podle entomologa Texasu exas A amp M AgriLife Extension Service v San Antoniu. Tyto vosy jsou menší než včely a jsou neagresivníZatímco existuje 16 různých druhů mexických medonosných vos, v Texasu byl objeven pouze jeden druh Tyto vosy jsou vzdálenými příbuznými včel.Více v odkazu a href"https://today.agrilife.org/2013/04/25/not-bees-honey-wasps/" rel"nofollow" https://today.agrilife.org/ hellip /a

    Další informace


    Kolik medu vyrobí včela za život?

    Žádný, ale surovin na 4.5 gramů medu. Jedna kávová lžičkamedu váží 5.6 gramů (polévková lžíce meduváží 21 gramů).Doplňuji:Je potřeba si dále uvědomit, že na jaře a v létě se dělnice, která suroviny nosí, dožívá přibližně jen 6-8 týdnů.

    Další informace


  • cukernatost svestek



    Další informace


    uskladnění medu



    Další informace