hrib moravsky - poradna, odpovědi na dotazNa této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: hrib moravsky. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata. |
Vadí Vám hanácký nebo moravský dialekt?Další informace |
Jaký je to hřib?Další informace |
Hřib vs atomovkaDalší informace |
Až nastanou houbařské žně, tak nesbírejte babky (hřib žlutomasý) jsou JEDOVATÉ !Další informace |
Kde je věková hranice, po jejímž překročení už moravský muž není synek, ale stréc?Další informace |
Proč se kouskům pečeného vepřového masa říká Moravský vrabec?Na tom jsme se zakousli. Etymolog Rejzek se domnívá, že toto jídlo bylo nějak typičtější pro Moravu, třeba jako moravské uzené. Často se na jídelácích uvádí brabec. Jeho označení moravský ale nesouvisí s počátečním B. Jak uvádí Český jazykový atlas, podoba brabec vykazuje největší územní rozšíření: zabírá celé Čechy a západní Moravu s enklávami na Olomoucko a Kroměřížsko. Název moravský brabec tedy patrně vznikl z iniciativy některého moravského tvůrce jídelního lístku, říká etymoložka Valčáková. A vrabec protože malé kousky připomínají malé ptáčky. Někdy se v Česku jídlu říkalo dráčci. a href"http://www.metro.cz/kde-se-vzala-jmena-jidel-rusove-sve-vejce-neznaji-spanele-zase-ptacka-1ik-/metro-extra.aspx?cA121106_172930_metro-extra_rab" rel"nofollow" http://www.metro.cz/ hellip /aDalší informace |
Proč je moravský vrabec jen kousky vepřového?? :DDpřijde mi to docela vtipný.....nebo jako, proč to tak je?Další informace |
Je hřib satan nejedlý a proč?Je přímo jedovatý - zejména za syrova...-) a href"http://burle.blog.cz/1408/hrib-satan-a-jeho-toxikologicka-tajemstvi-ii-cast" rel"nofollow" http://burle.blog.cz/ hellip /aDalší informace |
Jaké maso správně použít na Moravský vrabec vs Vepřové ve vlastní šťávě?V jednom díle Ano, šéfe (restaurace Arter) Zdeněk Pohlreich si objednal vepřové ve vlastní šťávě, a moravského vrabce, a vytýkal že na to vepřovém je použito stejny maso jako na moravského vrabce, a že je to jako celkem velká chyba. Přitom jsem se díval na internet na recepty a viděl jsem, že moravský vrabec se dělá z plecka, a vepřové ve vlastní šťáve taky z plecka, tak nějak néchapu co byl v tom případě za problém. Víte někdo?Další informace |
Jak rozpoznat hřib hořký v mé loňské usušené nadílce ? Předem děkujiObávám se, že nepoznáš - teoreticky by mohl být ´růžovější´, než jiné druhy hřibu, ale hodně to závisí na způsobu sušení a uskladnění.Takže - můžeš každý jednotlivý kousek ochutnat. A nebo celou zásobu vyhodit a příště sbírat pozorněji (stačí 1-2 kousky v hrnci polévky a není to k jídlu).Další informace |
Dá se v kuchyni zužitkovat hřib hořčák?Prý se dá naložit do mléka a hořkost mléko vytahne,je to pravda?Další informace |
Moravský krasJaká z uvedených jeskyní Moravského krasu byla zpřístupněna nejnověji? (Uvažujte 1. uvedení jeskyně mezi ty, které jsou po větší část roku oficiálně zpřístupněné nepřihlížejte k případným rekonstrukcím či odstávkám.)Další informace |
Lípa je český národní strom. Znáte i národní stromy jiných národů? Existuje moravský či slovenský?Lípy mají u nás výsadní postavení - jsou to stromy národní nejen pro národy bývalého Československa, ale i pro většinu ostatních národů slovanských.Diskuzi o moravském národním stromě si přečtěte na stránce: a href"http://www.moravane.eu/forum/index.php?actionprintpagetopic581.0" rel"nofollow" http://www.moravane.eu/ hellip /a Stromy některých jiných národů na: a href"http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/narodni-stromy" rel"nofollow" www.ptejteseknihovny.cz/ hellip /aDalší informace |
Ktery vyznamny svet.malir a moravsky herec se v tento den narodili?15.dubenDalší informace |
jak dlouho trvá než vyroste hřib?Rčení, že když se kouří z lesů, tak porostou houby, rozhodně platí, ale ty houby musí mít také čas vyrůst. Například hříbek roste 10 dní.Další informace |
Jak dlouho roste houba (hřib)?Kolik dní (nebo hodin) roste hřib do největší výšky?Další informace |
moravsky krojProsim nevite kde bych nasla vzory pro vysivani na moravsky kroj popripadne strihyDalší informace |
Sbíráte i babky (hřib žlutomasý)?Předevčírem jsem jich donesl pár kilo, spolu s dalšími. Ale jakých! Skoro žádná neměla průměr klobouku menší než 8 - 10 cm, většinou byly macaté, pevné a ani jedna nebyla chrobavá. Narazil jsem asi na pět domovů důchodců, jedna babka vedle druhé. Někdo babky nebere, já je povařuju za nejchutnější hřiby, které se vyrovnají suchohřibům.Další informace |
Který moravský město se vám líbí nejvíc a hlavně proč? Otázka pro ty, co znaj víc moravskejch měst.Neznám žádné město na Moravě, které by se mi nelíbilo. Nejbližší je mi Brno. Najdu tam vše potřebné, líbí se mi a nějaký čas jsem tam i žil.Další informace |
hrib moravskyDalší informace |
|