• Jak rozumíte výrazům, které se týkají postupu přípravy ovoce a zeleniny, aby tyto plodiny bez úhony přežily v mrazáku? - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Jak rozumíte výrazům, které se týkají postupu přípravy ovoce a zeleniny, aby tyto plodiny bez úhony přežily v mrazáku?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Jak rozumíte výrazům, které se týkají postupu přípravy ovoce a zeleniny, aby tyto plodiny bez úhony přežily v mrazáku?

  • Jak prožíváte přípravy na Silvestr?



    Další informace


    Jak dlouho vydrží v mrazáku vinné klobásy



    Další informace


  • Domácí hranolky do mrazáku?



    Další informace


    Budu stavět podsklepený zahr.domek. Je lepší sklep na ukládání zeleniny s betonovou podlahou či jen na hlíně?



    Další informace


  • Díra v mrazáku - problém?



    Další informace


  • Kde se člověk může zeptat na otázky, které se týkají živnosti - podnikání?



    Další informace


  • Zmrazené drůbeží maso - bude po 1 roce v mrazáku ještě jedlé? rozmrazeno po celou dobu nebylo.

    Maso bylo koupeno čerstvé a ihned zamrazeno. Pak se na ně trochu zapomnělo, teď vypadá krásně, ale přece jen rok je rok. Podotýkám, že rozmrazeno za celou dobu nebylo.Hlavně prosím nepište, že jedlé ano, ale jenom jednou! :-)Doplňuji:Doplněno:Zmrazeno v normální Whirpoolce staré asi 8 let. Jaká je teplota v mrazáku bohužel nevím.

    Další informace


    Využíváte hodně zeleniny ve svém jídelníčku?

    Ano, denně mám zeleninové jídlo, ať už teplé, či jako obloho. Nejraději mám hl. salát, okurky, rajčata, zelí.

    Další informace


    Stane se voda z ovoce, které je zalévané nepitnou vodou, pitná?

    Ovoce se nezalévá (plody se nezalévají).Úprava vody na pitnou nespočívá v zalévání.

    Další informace


    Proč je nutné před vložením hub do mrazáku, houby povařit?

    Proč je nutné před vložením hub do mrazáku, houby povařit?

    Další informace


    Máte někdo zkušennosti se sušením ovoce bez sušičky?Jak se správně postupuje aby sušení proběhlo úspěšně?

    Babička to dělávala na starých kamnech buď nahoře, bokem plotny a nebo v troubě. Vím, že to vždy trvalo dlouho, muselo se sušit opatrně, pomalu. Přesněji si to nepamatuji, proto jsem prohlídnul net: Sušení v trouběNejsnazší je sušení pomocí roštů v troubě. Troubu při sušení nepatrně otevřeme, aby mohla pára z ovoce unikat ven. Většinu druhů ovoce začínáme sušit při nízkých teplotách (asi při 20 - 30° C), když se část vody z ovoce odpaří, teplotu zvýšíme na 50 - 70° C, v závěru sušení teplotu opět snížíme. Teplota nad 85° C ničí nejen vitamíny, ale také barvu a vůni ovoce. a href"http://clanky.vareni.cz/vyroba-suseneho-ovoce/" rel"nofollow" http://clanky.vareni.cz/ hellip /a

    Další informace


    Které druhy slupek z ovoce a zeleniny je lepší sníst než vyhodit?

    Pokud to jde a nepůsobí zdravotní potíže, je vhodné ovoce i zeleninu jíst se slupkami. Obsahuji balastní látky, takže jsou dobré pro čištění střev..Vše samozřejmě dobře omyté teplou vodou. U ovoce z marketů je problémem chemie.Např. celé se jí drobné ovoce - rybíz, angrešt, maliny, jahody apod. se . Podobně třešně, meruňky, švestky. Broskve někdo loupe, jiný je jí se slupkou.Exotické ovoce, u něhož se odstraňují l kůra nebo slupka - pomeranče, mandarinky, kiwi, avokádo atd Je víc druhů. Zelenina - bez slupek - kedlubny, hrách, okurka či rajčata - někdo jí se slupkou,Jezte tak, jak vám to vyhovuje. Nevím, které druhy jíte.

    Další informace


    Je rozdíl v délce přípravy jídla na normálním vařiči a na tý keramický desce?

    Někdo mi říkal že ta keramická deska je o 30% nebo 50% rychlejší, znamená to tedy že když je v receptu napsáno třeba vařte 20 minut tak na keramickým vařiči to mám vařit jen 15 nebo 10?Doplňuji:klumprt: takže jsou to kecy, že to šetří energii? resp. že tu energii to šetří jen do chvíle než se obsah nádoby dostane do varu, což znamená rozdíl max. několika (desítek) vteřin?

    Další informace


    Jak uschovat olej z přípravy hranolek?

    Děláme si doma hranolky tak, že nalijeme spoustu oleje do hrnce a fritujeme. Teď ale řešíme otázku jak uschovat tu spoustu oleje, abychom nemuseli kupovat podruhé další.Když ho nalijeme do sklenice a dáme do lednice, nežlukne nám? NEbo je lepší způsob jak ho uchovat? Děkuju!

    Další informace


    Jak rozumíte výrazům, které se týkají postupu přípravy ovoce a zeleniny, aby tyto plodiny bez úhony přežily v mrazáku?

    Které druhy je vhodné připravit:1. na hulváta2. na růžičky3. na kaši4. na jiný způsob5. celé plody -Objevila jsem v jednom časopise (název uvedu později). Autorka uvádí, že na první pohled vypadá zamrazování jednoduše, úrodu sklidíme, zabalíme, přesuneme do mrazáku.Aby bylo možné si na zmrazeném pochutnat i v zimě, je třeba zvolit i správný postup přípravy.Nikdy jsem neslyšela spojení na hulváta , ostatní jsem odhadla.Jak jste na tom vy? Přidá se ještě někdo?

    Další informace


  • Dobrý den, jak se v Anglii nebo Americe pozná, jestli si tykají nebo vykají?¨

    K autackově odpovědi se ještě patří dodat, že prakticky jediným aspektem vykání je v angličtině užívání titulů Mr./Mrs/Ms/Miss + příjmení nejde však o povinnost, pouze zvýšenou zdvořilost - dnes i když budete psát řediteli zeměkoule a začnete dopis slovi Hi, John , nic se neděje.

    Další informace


  • Existují stránky které by se zabývaly podrobným složením ovoce a zeleniny?

    Kde by byl seznam všeho ovoce a zeleniny, které se vyskytují na našem trhu a u každého detailní popis, z čeho se skládá, kolik mg fosforu, hořčíku, vápníku a jaké všechny vitamíny obsahuje třeba lusk hrachu a tak podobně?

    Další informace


  • Patří mandloň obecná a kaštan jedlý mezi topické plodiny?

    tropické

    Další informace


  • Je standardní, že učitelé na gymnáziu studentům tykají?

    Ze základní školy na to sice zvyklá jsem, ale přesto mě to zaskočilo, protože na gymnáziu, kam jsem chodila na přípravné kurzy, nám obě profesorky vykaly. Přijde mi to tak správné, jelikož si myslím, že na gymnáziu by se studenty měli vyučující mluvit jako s dospělými lidmi, ne nám tykat jako na základní škole nebo ve školce.

    Další informace


  • Teplota v mražáku



    Další informace