• Jaký/který varný typ brambor je nejlepší pro vaření ve slupce? - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Jaký/který varný typ brambor je nejlepší pro vaření ve slupce?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Jaký/který varný typ brambor je nejlepší pro vaření ve slupce?

  • Jaká je cena brambor?



    Další informace


    Jak donutit manžela, aby se mi nepletl do vaření ?



    Další informace


  • Vaření na PB.



    Další informace


    Návod na vaření v el.tlakovém hrnci Concept T



    Další informace


    Co s přebytky brambor? Na inzeráty se nikdo neozval. A jsou velké a hezké, bylo by mi jich líto.



    Další informace


  • Vaření sypaného bylinkového čaje?

    Koupil jsem si léčivý sypaný čaj z několika druhů bylinek. Zajímalo by mě, jestli tomu čaji neuškodím, když ho osladím?Bez cukru mi to ale nechutná. Můžu teda sladit nebo ne?

    Další informace


    V jakém typu brambor se vyskytuje nejméně solaninu ve slupce?

    Myslím, že s typem brambor ani s odrůdou to nemá nic společného. Odpovím opačně: nejvíce solaninu obsahuje sekundárně zelená slupka a klíčky, vč. jejich nejbližšího okolí. Více zde: a href"http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/jsou-brambory-jedovate/" rel"nofollow" http://www.ireceptar.cz/ hellip /a

    Další informace


    Proč je rozdílna chuť brambor,když je uvařím oloupané a nebo ve šlupce?!

    Oloupané brambory se více vyluhují, ale neoloupané nemají vnitřek v přímém styku s vodou a vše zůstává uvnitř brambory.

    Další informace


    Používáte někdo k vaření rezistentní škrob? Nevíte kde ho v Plzni koupit?

    Nepoužívám, ale našel jsem rez. škrob Hi-maze, který se prodává především v lékárnách a obchodech se zdravou výživou. V Plzni určitě najdeš.Rezistentní škrob Hi-maze, srovnání cen: a href"http://www.srovnanicen.cz/q/Hi-maize%20Rezistentni%20skrob/" rel"nofollow" http://www.srovnanicen.cz/ hellip /a

    Další informace


    Popraskaná vajíčka při vaření

    Ahoj, prosím vás, taky vám praskají vajíčka při vaření? Normálně by mi to ani nevadilo, ale když je chceme na Velikonoce obarvit, tak to nevypadá hezky. Moje maminka je vždycky propichovala, ale stejně to nepomohlo. Teď jsem uvařila 20 vajec a minimálně 10 jich je prasklých. Máte nějaký fígl, aby se to nestávalo? Díky moc :)Doplňuji:Ahááá, tak to jsem nevěděla. Já je vždycky dám rozvnou z lednice. Tak díky :)

    Další informace


    Když je žena vysoká např. jen 1,50 nebo ještě menší, jak třeba zvládá vaření? To se doma pohybuje na štaflích ?

    Třeba když chce talíře z kredence nebo něco z horní poličky špajzu, ledničky ?

    Další informace


    Je tabák tajnou přísadou při vaření piva?

    Jako životabudič?Původní dotazJe tajná přísada tabák k vaření piva?

    Další informace


    Jaký/který varný typ brambor je nejlepší pro vaření ve slupce?

    Typ A - jsou vhodné především do salátů, pro vaření ve slupce na loupačku a jako příloha - mají hlízy po varu pevné, tuhé, lojovaté - nemoučnatí a nerozváří se ani delší dobou varu.Často se můžete setkat s označením přechodných typů - A-B nebo B-C, neboť hranice není striktně vymezena.Můžete se podívá na typy a odrůdy brambor. a href"http://www.zahradkari.cz/odborne/kalendariumodrobne/brambory%20podle%20varnych%20typu.htm" rel"nofollow" http://www.zahradkari.cz/ hellip /a K diskuzi.Napsala jsem vám, že varný typ A jsou brambory salátové. Záleží na tom, jak jsou brambory v prodejně popsané. Pokud vám chutná i slupka, tak klidně.Podívejte se na obrázky, kde uvidíte, jak se brambory prodávají a jaký mají štítek.

    Další informace


    Jaký používáte bylinky k vaření a jestli sušené nebo čerstvé?

    Od tý doby, co si mamka založila bylinkovou zahrádku, jsem na nich absolutně závislá - se sušenejma to je nesrovnatelný. Čerstvý oregano, rozmarýn, šalvěj... a do pití mátu nebo meduňku. Taková sýrová omáčka na těstoviny s oreganem a rozmarýnem je naprostá slast... :o)

    Další informace


    Jaký je rozdíl mezi čokoládou na vaření a normální čokoládou?

    1 - Na varenie sa používa čistá horká 100% čokoláda2 - normálna čokoláda je vlastne čokoláda s prísadami, kde percento čokolády nie je 100%

    Další informace


    Jak se nazývá staročeské jídlo, které se připraví ze šťouchaných brambor se zelím a uzeným?

    Dobrý den, v rádiu nějaká paní uváděla recept na šťouchané brambory se zelím. Ale těmito ingrediencemi to nekončilo. Uvedla i název, ale nezapamatovala jsem si ho. Na internetu je mnoho receptů na šťouchané brambory se zelím, nejsou to ony. Snad kdybych věděla přesný název, našlo by mi to i onen recept. Uměl/a byste mi poradit? Předem všem moc děkuji!

    Další informace


    Co mám považovat za aquafabu? Pěnu, kterou z cizrny sbírám, vodu z vaření nebo snad obojí dohromady?

    Přebytečná voda z máčení přes noc byla žlutá, ale předpokládám, že tohle je ještě ,,nic a tak jsem to vylila (dále propláchla a nalila novou vodu).Aquafabu chci pak použít na sníh do palačinek. Ale vařím cizrnu poprvé, je to pro mě setkání s neznámou, tak se raději hloupě ptám. A příště už budu šéfkuchař! :D

    Další informace


  • Víte, kdy se u nás planá brambora či planý brambor staly pochoutkou?

    Zajímalo by mě, zda používáte nebo znáte některý krajový název pro brambory.Babčata, bandory, bandury, bobály, brambole, bramboury, brambury, branibory, erteplata, erteple, koroptve motykou střílené, kartofly, kobzaly, kobzoly, kobzole, krampoly, krampole, krumpíry, krumple, santaburáky, santáky, švábka, zemáky, zemčátka, zemče, zemňáky, zemojablíčka, zemská jablka, žampáky a další.U nás na Hané nejčastěji jíme zemsky jabka .

    Další informace


  • kolik odrůd brambor v evropě existuje?

    Asi 600 odrůd a href"http://klempera.tripod.com/brambory.htm" rel"nofollow" http://klempera.tripod.com/ hellip /a , ale v Limě jich mají v genové bance tisíce.

    Další informace


  • Jak je to s rychlými cukry? - např. gl. index brambor a sladkostí

    Uvedu to přímo na příkladu. O sladkostech se obecně říká, že to jsou rychlé cukry (mají vysoký GI) Když si ale najdete GI např. čokolády, tyčinky mars, twix a podobné tak GI je kolem 45. Proč se tedy řadí do rychlých cukrů? Proč se to neříká třeba o bramborech které mají GI vyšší? Také se tak běžně říká o čokoládě a všem sladkém, že je to rychlá energie vhodná třeba po fyzické zátěži. Není ale rychlejší zdroj energie právě třeba ty brambory nebo pečivo(vyšší GI). Čím víc jsem toho přečetl tím více jsem z toho zmatený. Díky za ujasnění

    Další informace