| | Dělá se do cibulove polivky zasmažka anebo se to něčím zahuštuje prosim poradte je to nalehaveKdysi jsem jedla ve Francii naprosto skvostnou cibulačku a od té doby jinou nedělám. Znám takové ty klasické řídké s bílým vínem, ale tahle byla hutnější, velouté, ale ne mastná jako ta naše s jíškou. Recept mám a budeš se divit, jak to ti frantíci dělají jednoduše a dobře...Na másle osmahneš tři až čtyří velké cibule, nakrájené na kolečka - při smažení trochu podléváš vodou, rychleji hnědnou. Když jsou krásně zlaté, zaliješ je hovězím vývarem a přidáš jednu celou nalámanou bílou bagetu. Ta se v té polévce za chvíli rozvaří, ale polévku dokonale zahustí - stejně se to ještě rozmixuje. Polévka se servíruje s nastrouhaným sýrem, čerstvým tymiánem a kroužky osmažené cibulky (předem obal v troše mouky a osmaž ve vyšší vrstvě oleje). Nakonec popraš čerstvě drceným pepřem.Btw - ta vychytávka s tou bagetou je super, dělají to tam jako základ mnoha zeleninových polévek, do nichž mi normálně cpeme tučnou a těžkou jíšku. Paradoxně tohle má mnohem lepší chuť a je i to takové voňavější.
Další informace
|