• Když se voda nechá odstát a začne se vypařovat chlor, zvyšuje se i pH vody ? Jaké pH je ideálnníí pro pití ? - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Když se voda nechá odstát a začne se vypařovat chlor, zvyšuje se i pH vody ? Jaké pH je ideálnníí pro pití ?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Když se voda nechá odstát a začne se vypařovat chlor, zvyšuje se i pH vody ? Jaké pH je ideálnníí pro pití ?

  • Savo/chlor ve vzduchu vs zdraví



    Další informace


    Kdyby vám někdo daroval milion korun a za měsíc by přišel s tím že je chce zpátky a že má nechá třeba 50.000..



    Další informace


    Co teď udělá Trump, když mu byla odmítnuta výstavba zdi u hranic s Mexikem? Co když jí začne stavět na vlastní pěst sám?



    Další informace


  • Při ohřívání vody v elektr.boileru mi okapává voda. Můžu ji použít např. na zalévání kytek nebo pejskům na pití, nebo



    Další informace


    Pitná voda vs. teplá užitková voda (TUV)



    Další informace


  • Když mi poslali penize telegraficky, jak dlouho mi je tam pošta nechá?



    Další informace


  • Jaké pití je typické pro halloween?

    Potřebovala bych se zeptat jaké jsou typické nápoje pro halloween.

    Další informace


  • kolínská voda/toaletní voda- jaký má účel?

    ahoj,chtěl bych se zeptat jaký má účel kolínská/toaletní voda.Je to jen jako voňavka? Díky za odpověďiDoplňuji:díky za odpověď. Zkrátím to- koupil jsem si eau de toilette vodu ,tudíž po vodě po holení se můžu s touhle navonět? Nemá to tudíž jiný účel jestli tomu dobře rozumím :D

    Další informace


  • Když někdo teď umře v 64 letech a nechá se zmrazit a oživí jej technologicky v roce 2050, bude pak brát důchod?

    Podľa teraz platnej legislatívy, nárok na dôchodok mu zostáva... Ale otázku treba položiť inak: nezmení sa legislatíva? bude z čoho vyplácať dôchodok?Dodatok:pre tentoraz si dožičme krásnu vidinu, prezentovanú vo scifi, ale aj v médiách v časoch uhorkovej sezóny , že po rozmrazení bude človek naďalej žiť.

    Další informace


  • Jak vysvětlit mámě, ať mě nechá chodit samou ven (ráno přes park), a ať o mne nemá strach?

    Mám svoji mamku moc ráda,je báječná :-),ale někdy mi příjde,že si pořád myslí,že jsem malá holka. Pořád se o mně bojí,nechce mě ráno nechat chodit samou do školy přes park (myslí si,že tam jsou uchylové),a tak jdu vždycky přes ten park s mamkou (má to při cestě). Když jí řeknu,že chci jít sama,tak mi řekne,že ne. Prostě si nedá říct. Ten stejný případ je,když chci jít přes křižovatku atd. Pořád si mi myslí,že jsem ta malá nezodpovědná holka (což jsem jako malá opravdu byla :-D) Jak í vysvětlit,že holky v mým věku,chodí samy kdekoliv,a že necchi,aby mne pořád hlídala. Vždyť jsem už v sedmé třídě,né v první :-)Doplňuji:Je mi čerstvých 13,a je to klasický park s lavičkami(většinu laviček zabírají mladé páry),na okraji je i dětské hříště.

    Další informace


  • Při jaké teplotě (°C) se začíná voda vypařovat, tzn. začíná z ní stoupat pára?

    Doplňuji:při jaké teplotě je VIDĚT že se voda vypařuje?Mám na mysli třeba vodu v horké vaně..Která se samozřejmě nevaří a ani nemá 0°C..ZAjíma mě pouze ta teplota kdy to začně být vidět, nikoliv fyzikální průběh..

    Další informace


    Proč se většinou v uzavřených dolech nechá do posledního okamžiku všechno vybavení a funkční stroje ležet a zrezivět?

    Převážně to bývá z těch důvodů, že ekonomicky se nevyplatí zařízení demontovat a instalovat jinde. Peníze vždy vyhrávají.

    Další informace


    Mraky plné vody - proč se vznášejí ve výšce, když je voda těžší než vzduch?

    Doplňuji:Dr.Axle, přečtěte si prosím diskuzi.

    Další informace


    Jaké fyzikálně chemické děje se dějí v pečivu (rohlík), když se nechá v igelitovém pytlíku, že změkne a je z něj guma?

    Chléb, pokud je správně vyroben a dostatečně propečen je v podstatě poměrně trvanlivá potravina. Avšak během jeho uchovávání dochází ve střídě k řadě fyzikálně-chemických změn, které souhrnně nazýváme stárnutím chleba. Jedná se zejména o tzv. „retrogradaci škrobu“, při které škrob postupně přechází z gelovité struktury zpět do struktury krystalické, ve které se původně nacházel v mouce. Celý proces je doprovázen postupnou ztrátou elastičnosti střídy a nárůstem její drobivosti. Při tomto procesu se z chleba uvolňuje voda – chléb vysychá. Nejrychleji tento nežádoucí proces probíhá při teplotě 0 až 10 °C, proto chléb nikdy neskladujeme v ledničce. S rostoucí teplotou se proces retrogradace škrobu zpomaluje, při teplotě 50 °C se již prakticky zastavuje, zároveň s tím se však výrazně zvyšuje nebezpečí plesnivění výrobku. V praxi je doporučováno skladovat chléb při teplotě 20-25 °C, zabalený do čisté utěrky a následně vložený do vhodné nádoby (tzv. chlebovky).

    Další informace


  • Pro hvězdy zrcadlem, pro les vláhou, pro oblaka bytím. Slunci hračkou, světu vším a člověku ... Čím je vám voda ?

    Otázka není z mojí hlavy, ale našla jsem ji na facebookových stránkách hnutí Brontosaurus. ... Děkuji za odpovědi.Doplňuji:Přesně tak, voda je především životem a bez ní bychom nemohli existovat a žít. Už jenom proto by si lidé měli vody více s úctou vážit.

    Další informace


  • Četla jsem článek o ranním pití na lačno. 1-2 sklenice vody. Jaký je myšlen obsah sklenice? Přibližně. Děkuji :-)

    a href"http://www.pronaladu.cz/co-se-deje-kdyz-pijete-vodu-nalacno/" rel"nofollow" http://www.pronaladu.cz/ hellip /a

    Další informace


    Zvyšuje častá konzumace plísňových sýrů rezistenci na antibiotika?

    Ne, máš v tom trošičku guláš :-) Pokud bys současně konzumovala plísňové sýry a ATB, tak ty plísně by se možná za čas staly na ta ATB rezistentní - pokud ovšem na ně reagují vůbec. Tvá rezistence na ATB vlastně neexistuje, jde o rezistenci mikroorganismů, proti kterým jsou ATB nasazována. Mimochodem - z jiné kapsy, četl jsem i názory, že častá konzumace plísňových sýrů není nic tak echt zdravého, protože jde furt o plísně, i když ušlechtilé, ale bůchvíco v lidském těle provádějí.

    Další informace


    Když se voda nechá odstát a začne se vypařovat chlor, zvyšuje se i pH vody ? Jaké pH je ideálnníí pro pití ?

    pH ´vodovodní´ vody je okolo 7, balené (sycené) vody mají méně (pro pitnou vodu je přípustné rozmezí 6,5 - 9,5).Po odstátí může klidně pH i klesat (rozpouštěním vzdušného oxidu uhličitého, např.).

    Další informace


    Kazí se převařená voda rychleji, než nepřevařená, či naopak vydrží déle pitná pokud ji necháme odstát/nalitou v nadobě?

    Pít bych ji nechtěl. Pokud ji hermeticky uzavřeš bez vzduchové bubliny nad hladinou!! biologicky se nezkazí ale bude kalná ( vysrážené vápenaté sole) a nebude dobrá, ale v poušti dobré.Pokud nad ní necháš vzduch, zkazí se ti biologicky též.

    Další informace


  • Nechá si váš pes ostříhat drápy, aniž by se u toho mrskal a všelijak to mařil??

    Má někdo psa, kterej při stříkání drápů stojí v klidu a tím pádem na něj nemusíte vymýšlet žádné pasti?- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Pro Redy: Redy, jsem kutil, něco jako soused Pepíčka v songu od Mládka a já v tvým případě bych zachvátal do Ferony a koupil malej hupcuk do 800kg. Dále je možno se inspirovat z obrázku u otázky a zkusit podobnej postup.

    Další informace