kopim jed na kuny vejce - poradna, odpovědi na dotazNa této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: kopim jed na kuny vejce. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata. |
Vejce-co si myslíte o tom,že německá vejce od volně chovaných slepic stojí třetinu ceny českých vajec?Další informace |
Rafinovaný cukr, sůl - je to jed?Další informace |
Kráva pije vodu a je z ní mléko, zmije pije vodu a je z ní jed! Co u člověka? Jen z čistého pramene plyne čistá voda?Další informace |
Je pravda, že kuny odhání zvuk ?Další informace |
Jak nejlépe olopat vejce?Další informace |
Co bylo dřív, slepice nebo vejce?Další informace |
Kuny rozeziraji auto, co s tim?Další informace |
Jak chráníte motor i podvozek auta,aby na něj nelezli kočky nebo kuny?Další informace |
Jak správně uvařit a oloupat vejce?Jakkoli se to může zdát jednoduché, tak dobře uvařit vajíčka je věda. Důležité je vařit čerstvá vejce. Když totiž vajíčka čerstvá nejsou, tak bílek i žloutek nebude mít správnou konzistenci a vajíčko při vaření většinou praskne.A jak zabránit prasknutí vajíčka? Rada je jednoduchá, vajíčko stačí propíchnout jehlou na straně, která není špičatá.Vajíčka natvrdo vaříme přesně 10 minut a pak je hned dáme do studené vody. Právě studená voda nám pomůže vajíčko snadněji oloupat.Zkusit můžete i jeden můj osvědčený fígl: Oloupejte jen špičku vajíčka, do propíchnutého místa foukněte a vajíčko by mělo bez dalšího loupání vyklouznout ze skořápky. :-)Další informace |
Hlavička upečená, vejce pomalována...?Další informace |
Hodí se zastřené vejce do frankfurtské polévky?Povedla se mi báječná frankfurtská polévka a já bych ji chtěla ještě něčím vylepšit. Hodí se hodit do porce na talíři zastřené vejce nebo mám radši vajíčka uvařit natvrdo a pak jimi, nakrájenými na plátky, polévku ozdobit?Co byste si vybrali vy? Díky:-)Další informace |
Vejce nebo slepice?Co bylo dřív vajíčko nebo slepice?Další informace |
Vejce ze slovenska a polskaKdyž manžel kupuje vejce, tak si vždy koupí české, říká že polákům a slováků nevěří, že jako jsou otrávená nebo tak něco. Je to pravda?Další informace |
Kaufland má moto Z lásky k Česku a přitom dříve prodával vejce z Polska?Z lásky k Česku můžete kupovat cokoliv, odkudkoliv.Další informace |
Co znamená slovo deputátní? (deputátní vejce se vydávají poslední pátek v měsíci)Deputát - v dnešní době by se to označovalo zřejmě jako zaměstnanecká výhoda. Horníci a zaměstnanci ČSD měli nárok na deputátní uhlí, zaměšstnanci drůbežářských závodu asi deputátní vejce, u lesů bylo deputátní dřevo, u zemědělců obilí atd. Jde vlastně o zboží poskytované zaměstnancům za velmi výhodnou cenuDalší informace |
Co myslíte že bylo první ? Vejce nebo slepice ?První bylo vejce - známé již od pravěku. Dále byl divoký kur ze kterého člověk vyšlechtil slepici domácí. Člověk ovšem vyšlechtil slepici tak, aby mu vyhovovala po všech stránkách.Doplňuji:Nevím tedy jestli existuje i jiný opeřenec než je slepice domácí, který s přestávkami snáší vejce každý den aniž by z toho měl nějaký vlastní užitek. Vejce, která dnes známe od slepic jsou také dané šlechtěním, neboť jím se zvířata změní. Stačí se podívat na některé předky a sama uvidíte ten rozdíl.Další informace |
Nejsilnější jed má vosa, včela, nebo sršeň?Včelí jed je mnohonásobně silnější než jed sršní a vosí. a href"https://eforms.zpmvcr.cz/jforumosts/list/83.page" rel"nofollow" https://eforms.zpmvcr.cz/ hellip /a a href"http://www.priroda.cz/clanky.php?detail1378" rel"nofollow" http://www.priroda.cz/ hellip /aDalší informace |
Mohu oblovkám žravým podávat vařená vejce? A je lepší bílek nebo spíše žloutek? Děkuju.Všimla jsem si, že po vejcích oblovky několik dní nevylézají. Mohly by mít problémy vejce strávit?Další informace |
Jak vzniká ve slepici vejce.Vejce vzniká ve vaječníku slepice. Vznik jednoho kusu vejce je závislý na několika faktorech:Při dostatečném energetické a výživné hodnotě krmiva obsahující požadovaný obsah dusíkatých látek (NL), met. energie (ME), aminokyselin a minerálů a na základě vhodného řízeného chovatelského prostředí dochází k tvorbě žloutku ve žloutkovém folikulu nosnice.Jeden žloutkový folikul se zvětšuje natolik až po 21 dnech dojde k jeho prasknutí a žloutek je uvolněn do nálevky vejcovodu v kterém dál dochází k tvorbě vnitřních a vnějších bílků, dále pak podskořápečné blány a nakonec samotné skořápky. Proces od uvolnění žloutku až po snesení vajec trvá cca 16 hodin.Vejce je chráněno pevnou skořápkou na která jsou póry jimiž prochází vzduch.Další informace |
Jak se zbavit kuny na chatě?Otázka již byla několikrát na této stránce položená. Podívejte se do odkazu.Další informace |
|