• Dá se domácí dřeň udělat i z jiného ovoce než jahod? - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Dá se domácí dřeň udělat i z jiného ovoce než jahod?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Dá se domácí dřeň udělat i z jiného ovoce než jahod?

  • Co na malé černé mušky, které lezou doma na ovoce či sladké nápoje?



    Další informace


  • Chtel bych si udelat domaci repro.ale nevim, jestli muzu draty z repro. pripojit k origo repro. nebo tam musi byt RZ??



    Další informace


  • Co vse potrebuji k prodeji cukrovinek (orisky v cokolade a v polevach, susene ovoce, seminka)?



    Další informace


  • jak to nejlip udelat, abych v toustu mohl mit krome syru a salamu i vejce?

    totiz syrove by se rozteklo a jedine co mne napada by bylo nacpat do toustu hemenex, ale spise mne zajima, zda existuje nejaka finta?

    Další informace


    Zkusil jste někdo udělat domácí droždí/kvasnice a jak jste postupovali?

    Lze to udělat i bez cukru? (kvůli prediabetu) Také by mě zajímalo pokud to není sypká směs co by vydržela delší dobu, zda-li je možné skladovat v mrazáku? Nebo se tím ztratí vlastnosti kvasnic?

    Další informace


    Odšťavněné ovoce...

    Co přidat do půl litru doma odšťavněného ovoce, aby se nápoj tak brzy nezkazil?

    Další informace


    Máte někdo zkušennosti se sušením ovoce bez sušičky?Jak se správně postupuje aby sušení proběhlo úspěšně?

    Babička to dělávala na starých kamnech buď nahoře, bokem plotny a nebo v troubě. Vím, že to vždy trvalo dlouho, muselo se sušit opatrně, pomalu. Přesněji si to nepamatuji, proto jsem prohlídnul net: Sušení v trouběNejsnazší je sušení pomocí roštů v troubě. Troubu při sušení nepatrně otevřeme, aby mohla pára z ovoce unikat ven. Většinu druhů ovoce začínáme sušit při nízkých teplotách (asi při 20 - 30° C), když se část vody z ovoce odpaří, teplotu zvýšíme na 50 - 70° C, v závěru sušení teplotu opět snížíme. Teplota nad 85° C ničí nejen vitamíny, ale také barvu a vůni ovoce. a href"http://clanky.vareni.cz/vyroba-suseneho-ovoce/" rel"nofollow" http://clanky.vareni.cz/ hellip /a

    Další informace


    Jíst ovoce pár hodin před obědem, nebo pár hodin po obědě?

    Já ho požívám kdykoliv, pokud je prohnané trubkama. Je třeba vypálit červa.

    Další informace


    Je možné si udělat domácí vlastní palírnu ? .) A jak je to pak se zákonem ? .) A není třeba moc obrovská ?

    Jasne ze si doma muzete palit. Je to zakonem zakazane (misto ethanolu muze vzniknout jedovaty methanol). Ale pokud se tim nebudete nikde moc chlubit a budete ji mit pouze doma pro svoji vlastni potrebu, nikdo to resit nebude, znam vic lidi, co si delaji domaci slivovicku. Ale nez si ji udelate, radeji se informujte u nekoho, kdo ji jiz delal a kdo vam poradi. Zdravi mame jen jedno.

    Další informace


    Jaké/které vitamíny obsahuje ovoce Kaki Kavakurma (tomel japonský)?

    a href"http://www.prostezdravi.cz/jak-proc-jist-ovoce-kaki-churma/" rel"nofollow" http://www.prostezdravi.cz/ hellip /a

    Další informace


    Jak na musky z ovoce ? Nemam rada studene ovoce , kupuji si nyni denne balicek jahod a nechavam v kuchyni a do hodiny

    litaji . ( svine ... tedy , pardon - musky ) :-) -iv-

    Další informace


    Dáte mi recept na opravdu výbornou marmeládu z jakéhokoliv celého ovoce??

    Jaké příchutě máte nejraději a jaké ovoce dáváte dohromady, nebo i koření?? Někde jsem četla, že se do marmelády dá přidat i alkohol, nebo čokoláda, zkoušeli jste to někdy??Doplňuji:Pokud dám do té marmelády rum, tak za jak dlouho se může začít jíst, aby byla tím rumem celá prolezlá

    Další informace


    Co udělat s povidly kromě buchet?

    Mám tu tři sklenice hustých tuhých švestkových povidel a nerada bych je vyhodila nepoužité, máte nějaký nápad, zkušenost, do jakého jídla, byť slaného, budou dobrá? Kynuté buchty už jsme měli a opravdu je nemusíme jíst moc často.. Na pečené maso dávám klidně zbylou marmeládu, udělá takovou křupavou kůrku, ale povidla nevím nevím :)

    Další informace


    -Šípek- Je šípek ovoce?

    Z tohoto červeného bohatství připravíte oblíbený šípkový čaj, který je v zimním období cenným zdrojem vitaminu C. Ovšem sušením ztrácí denně 10% hlavního vitamínu.

    Další informace


  • Kdy a které ovoce/zelenina je v ČR nejlevnější?

    Pokud přemýšlíme o místních produktech, logicky by nejlevnější měla být vždy sezonní zelenina i ovoce. Často je ale cena ovlivněna také kvalitou, poptávkou a jinými vlivy.Např. ačkoliv je nyní sezóna chřestu, jeho cena půjde nahoru, protože povodeň nemilosrdně zatopila pole největšího pěstitele chřestu u nás. Bohužel.V létě by tak měly být výrazně levnější plodiny jako rajčata, hrášek či saláty. A pokud nebudou levnější, z rozhodnutí prodejce, budou alespoň výrazně chutnější. )

    Další informace


  • Kaki neboli churma či vlastně tomel. Znáte důvod, k čemu jeden druh ovoce potřebuje tolik jmen?

    Toto ovoce boha Dia , jak lze z latiny přeložit název tomelu japonského (Diospyros kaki), ovocného stromu, můžete znát jako kaki, churmu, tomel, čínskou švestku nebo korejské mango. Výše uvedená jména nejsou ještě zdaleka všechna, pod nimiž můžete na kaki narazit. Označuje se i jako kakichurma, persimmon, sharon fruit neboli šaronské ovoce (viz samostatné video níže) či medové jablko.Různé označení vychází z rozdílné země původu či jen jiného producenta, nebo může jít o označení různých vyšlechtěných odrůd (podobně jako třeba u jablek).Kaki sice původně pochází z Číny, kde ho konzumují už asi dva tisíce let, ale pěstuje se i v Mexiku, ve Španělsku, Itálii, na jihu Ukrajiny či v Albánii . Zdroj: a href"https://hobby.idnes.cz/ovoce-kaki-churma-tomel-0vo-/hobby-domov.aspx?cA140102_161456_hobby-domov_mce" rel"nofollow" https://hobby.idnes.cz/ hellip /a V odkazu najdete další vysvětlení názvů a href"http://www.specialtyproduce.comroduce/Sharon_Fruit_2577.php" rel"nofollow" http://www.specialtyproduce.co m/ hellip /a

    Další informace


    Jak správně sušit ovoce, např. banán bez toho, aby zčernal nebo zhnědnul? ( pro hlodavce pamlsky :)

    V sušičce na ovoce.

    Další informace


  • Když popisuji chuť exotickýho ovoce, mluvíme o specifikaci či charakterizaci?

    Víno má prej svůj charakter. Znalec vín charakter vína vyjádří. Ale co když já neznalec někde ústně vyjadřuji chuť hroznovýho vína? Mám senzitivní buňky a jemnocit, takže krom zákl. chutí dokážu z chuti bobulí popsat čím se hnojilo, co konkrétně bylo v kompostu a tak, čili v tomto případě specifikuji anebo spíš charakterizuji? Díky )

    Další informace


  • Mohou se případní parazité z půdy dostat do omytých plodů (rajčat, okurek, jiné zeleniny či ovoce)?

    A je riziko takového nakažení plody z vlastní zahrádky vyšší/nižší, než když si je koupíte v obchodě?

    Další informace


    Jak se zbavit syndromu suchých očí jednou pro vždy? Chemie pomáhá, ale neřeší problém, takže co kromě ní udělat?

    Operace také není nic, co bych vzal jako řešení. Co je v očích špatného, že přirozeně neslzí? Když mám silnější rýmu a třeba i kašel, tak pak třeba trochu slzím, takže funkce očí jakkýmsi způsobem funguje. Pomohlo by dlouhodobě nepoužívat PC, hodně pít, spát a nějak cvičit oči, dostatečně mrkat a přirozená strava?To oční cvičení jaké?

    Další informace