Kyselina askorbová - co je to za konzervant? - poradna, odpovědi na dotazNa této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Kyselina askorbová - co je to za konzervant?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.Další informace |
Limonáda a kyselina fosforečnáDalší informace |
Autobaterka a kyselinaDalší informace |
Kyselina máselná - jak odstranit zápachDalší informace |
Kde se dá sehnat kyselina máselná? děkuliDalší informace |
Kyselina octováje kyselina octová rozpustná ve vodě?všude jsem našel něco jinéhoDalší informace |
Kyselina fosforečná v potravinářstvíKde všude se v potravinářství používá zředěná kyselina fosforečná (H3PO4)? Našel jsem akorát při výrobě nápoje Coca-Cola. Je nějaké další využití v potravinářství?Další informace |
Kyselina askorbová - co je to za konzervant?Měla jsem dojem, že kyselina askorbová vůči lidskému tělu není zrovna nejšetrnější konzervant. Přesto jej uvádějí ve složení v potravině pro dítě od ukončeného 4. měsíce. Co si o tom myslíte?Další informace |
existuje kyselina která rospouští jen stříbro?Nevím přesně,zda vás zajímalo toto:Přestože je stříbro řazeno mezi drahé kovy, které se obecně vyznačují značnou chemickou stabilitou, je velmi dobře rozpustné v kyselině dusičné především díky jejím silným oxidačním vlastnostem.Podobně se stříbro chová i vůči koncentrované kyselině sírové, která působí taktéž oxidačně. Vůči zředěné H2SO4 je však stříbro netečné, stejně při působení dalších minerálních kyselin. Za přítomnosti kyslíku se stříbro rozpouští i v roztocích alkalických kyanidů.Další informace |
Z čeho se vyrábí kyselina naftyloctová?Z naftalenu a kyseliny chloroctové za katalytického působení bromidu draselného.Její výroba je patentovaná - US2655531 A - Method of making naphthaleneacetic acid.Běžnější se používá její sodná sůl, která se připravuje hydrolýzou 1-naftalen-acetonitrilu s následnou reakcí s kyanidem sodným.Další informace |
Sloučením čeho vznikne kyselina?mám na mysli normální kyselinu,žádnou určitouDoplňuji:Omlouvám se :Dnapř. jako z vodíku a? Nebo jak to je dejme tomu u kyseliny sírovéDalší informace |
Která kyselina způsobuje kyselost kiwi a ananasu?Myslel jsem si, že je to kyselina citrónová, ale toto ovoce se mi zdá být až trochu štípavě kyselé což citron není, takže to asi kyselina citrónová nebude.Doplňuji:Ale tyhle kyseliny jsou slabší než kyselina citrónová a ve zmíněném ovoci je zřejmě nějaká silnější kyselina, takže by tammělo být ještě něcoDalší informace |
Jaká kyselina by člověku nejrychleji rozžírala kůži?Jaká kyselina by člověku nejrychleji rozžírala kůži? Nebo jaká by člověku při kontaktu způsobila největší zranění? A jak by ste popsali slvoy její účinky na kůži? Jak dlouho by trvalo než by se dostala ke ksoti?Další informace |
Existuje kyselina, kterou by voda podporovala v ještě silnějším leptání?Například pokud bych si jí poleptal ruku a pak to opláchnul vodou, tak že by to mělo na tkáň ještě destruktivnější účinek?Další informace |
kde se dá sehnat kyselina máselná ?Kde mám sehnat kyselinu máselnou, nebo jak ji vyrobit ?Další informace |
Prosím, je prací prášek kyselina nebo zásada? :)Většinou je zásaditý. A prášek není jméno :)Další informace |
Kyselina listováMám ročního syna,kterého jěště kojím.Z důvodu nadměrného pocení je dobré brát kyselinu listovou?Taky bych ráda kojit přestala ale nevím jak nato.Další informace |
Kyselina chlorovodíková a její styk s kůžíProč kyselina chlorovodíková způsobí ve styku s kůží popáleniny, podobně jako plamen?Další informace |
Jak je možné, že ústní voda má ph 4,6 vždyť menší než 7 je kyselina ne? a kyseliny na zuby jsou špatné..Doplňuji:deda louda: opravdu ne.Další informace |
Kyselina chlorovodíková - procisteni kamene v zachoduDalší informace |
KYSELINA MÁSELNÁDalší informace |
|