• Máte raději řízek nebo smažený sýr? - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Máte raději řízek nebo smažený sýr?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Máte raději řízek nebo smažený sýr?

  • Tetris nebo pacman? Kterou z legend máte raději?



    Další informace


    Máte raději jablko nebo hrušku?



    Další informace


    Máte raději dny všední nebo sváteční?A proč?



    Další informace


    Máte raději Romy, homosexuály anebo obojí? Nebo ani jedno?



    Další informace


    Který z těchto dvou českých oskarových filmů máte raději a proč?



    Další informace


  • Mají Syřané rádi sýr?



    Další informace


  • Máte raději kompakty nebo zrcadlovky?



    Další informace


  • Máte raději filmy, které mají kolem hodinky, nebo vážně celovečeráky, kterými jsou např. tříhodinový Titanic či

    The Hunger Games?

    Další informace


    Mate radeji CD a LP, nebo si radsi poslechnete hudbu pres Stream sluzby, i kdyz vam internet muze vypadnout?

    Myslite ze nosice zmizi

    Další informace


  • tvrdy syr gouda holandsky

    nač se použiva,jeho vyroba

    Další informace


    nůž na sýr-proč má v těle díru?

    treba proto aby se syr na muz tak nelepil...:D

    Další informace


    Znáte tento domácí sýr ??

    Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj OPRAVDU tavený, mazací sýr. Připadala jsem si jak kouzelník. Pokud ho nesníte hned, tak skladujte přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budete mít amarouna. Ale to dělají normální sýry taky.Doplňuji:sody je potřeba jen malá lžička, jako přísadu můžete použítbylinky,kmín, česnek ten je nejlepší, šunkový salám, zeleninu..

    Další informace


    Proč se na řízek kape citrón?

    Dřív jsem si myslel, že se v restauracích dává citrón k řízku jen jako ozdoba, ale slyšel jsem a i jsem viděl v televizi Pohlreicha jak si v restaurací pokapal řízek citrónem. Proč se to dělá?

    Další informace


    Nevíte,kdy získal u nás oblibu vídeňský řízek a komu za to vděčíme?

    Za objevitele vídeňského řízku je považován Maršál Radecký. Kdo a kdy jako první rozklepal plátek libového masa, aby jej lehce osolený protáhl moukou, rozšlehaným vejcem, obalil v jemné strouhance a horkém oleji na pánvi z obou stran osmažil? Vynalezen byl údajně již ve starověkém Řecku. Cestou přes Arábii a Španělsko se dostal do Itálie, kde jej ve městě Milánu, někdy po 6. srpnu 1848, kdy se statečné město po nezdařeném pokusu osvobodit se z habsburské nadvlády opět stalo městem poddaným. Tam dle historických pramenů poprvé ochutnal tehdejší dobyvatel Milána, maršál vítězné rakouské armády Jan Josef Václav Radecký z Radče, naroz. 2. 11. 1766, báječný smažený řízek a zajímal se o recept.Předpis na nevídanou specialitu přivezl jako vzácný dárek Jeho Veličenstvu Františku Josefovi I. Císaři tento řízek tak mimořádně zachutnal, že se brzy poté stal už pod názvem řízek vídeňský vlastnictvím celého rakouského národa.Postupem doby řízek zaznamenal různé proměny. Původní obalovaný telecí kotlet se přeměnil v tenký plátek telecího masa. V té době ve Vídni pracovalo v tehdejších panských domech mnoho českých kuchařek, tak není nepravděpodobné, že se na řízku podepsaly opravdu velkou měrou. Podle možností se začal smažit krom telecího plátku též plátek vepřový a jak je nám dnes známo, trojobalem lze protáhnout kdeco

    Další informace


    Kapete si na řízek/rybu citrón?

    Jen na obalovaného kapra (i přesto, že byl pokapán již syrový), na řízek většinou ne.Je to zvyk z dětství od babičky ))

    Další informace


    Je bryndza sýr nebo pomazánka?

    Bryndza je sýr, ale existuje i z něj udělaná pomazánka.

    Další informace


    Jaka je standardni tloustka platku masa na rizek?

    Jde mi predevsim o tloustku pred naklepanim. Ale iestli vite, muzete uvest i po naklepani. Nehledam domnenky, ale info od profiku nebo od tech kteri pouzivaji krajece s moznosti nastaveni tloustky v mm. Diky.

    Další informace


    Jak se čte cottage (sýr)?

    kotydž, pokud možno ještě s přídechem po K

    Další informace


  • Co znamená, když se o někom řekne, že je řízek?

    Něco jako pořádný chlap, korba. :-)

    Další informace


  • Měl nositel příjmení Řízek rád řízky? Nebo příjmení vzniklo od čeho?

    Možná máte rád řízky, ale původní nositel je ještě neznal, protože příjmení vzniklo mnoho dříve. Od čeho může pocházet toto příjmení?1. Z názvu ryby hrouzek, stč. hříz.2. z obecného slova řízek krátce seřezanámladá réva.3. z pojmenování kastrovaného skopce.Můžete si vybrat.D. Moldanová: Naše příjmení

    Další informace