• nemovitost a SJM - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: nemovitost a SJM. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - nemovitost a SJM

  • Nemovitost - objevené vady



    Další informace


  • Jak rychle prodat nemovitost?



    Další informace


    Může koupit nemovitost cizí státní příslušník v ČR ?



    Další informace


  • Jak uniknout z SJM



    Další informace


  • Jak vyřešit SJM, pokud nechceme platit dluhy druhého partnera po svatbě??



    Další informace


  • Vypořádání SJM a DB byt s úvěrem?

    V SJM máme družstevní byt, který byl oceněn na 1 000 000,-Kč. Na koupi bytu jsme si společně vzali úvěr přes družstvo 300 000,-Kč. Do dne rozvodu jsme splatili úvěr ve výši 50 000,-Kč. Jakou částku mně má vyplatit, když mu byt nechám?

    Další informace


    Odkoupení pozemku a SJM

    Dobrý den,jako manželé jsme si dali žádost o odkoupení pozemku v blízkosti našeho domu.Nyní jsem rozvedený a ještě nemáme vypořádáno sjm.Chtěl bych vedět,jestli nyní tento pozemek po mém odkoupení spadne ještě do sjm,nebo už budu vlastník jen já.Děkuji,K.

    Další informace


    Může starosta obce,kde se nemovitost nalézá,zrušit trvalý pobyt toho,kdo v ní prokazatelně trvale nebydlí a bydlí jinde?

    Může starosta obce, kde se nemovitost nalézá, zrušit trvalý pobyt toho, kdo v nemovitosti prokazatelně trvale nebydlí a bydlí jinde?

    Další informace


    Do kdy od požádání o vypořádání SJM soud musí rozhodnout o vyplacení finanční částky expartnera?

    Po rozvodu můj bratr včas požádali o vypořádání SJM u soudu, byt dostala jeho exmanželka a má ho vyplatit, jenže se nemůžou dohodnout na částce. Odhadce odhadl byt na 5440000,0 Kč. Má dostat polovičku což činí 2720000,- Kč, ale jeho bývalka řekla, že mu dá pouze 1800000,0 Kč. Tneto spor se táhne již 6 let a soudce není schopen rozhodnout. Jeho exmanželka se pořád na něco vymlouvá a odvolává a on bydlí zatím na ubytovně a čeká na rozhodnutí soudce, jak dlouho po návrhu musí soudce rozhodnout? Není přeci možné, že toto se řeší 6 bezúspěšných let a on jen platí a platí výlohy.

    Další informace


    Když rodiče chtějí převést majetek formou darovací smlouvy na dceru a jejího manžela, musí manžel plati nějakou daň?

    Jak to je, když rodiče chtějí převést majetek formou darovací smlouvy na dceru a jejího manžela ? Musel by manžel platit nějakou daň ?Toto je převzato z internetu pro novomanžele:Institut darování je upraven v § 2055 a násl. zákona č. 89/2014 Sb., občanský zákoník (dále jen „OZ“). V souvislosti s darováním lze uplatnit tzv. odkládací podmínku zmíněnou v § 548 odst. 2 OZ. To znamená, že právní následky jednání (zde darování) závisí na splnění podmínky (uzavření manželství). Novomanželé se tak stanou vlastníky darované věci až v okamžiku uzavření manželství. Původní neotázkaDarovací smlouva do SJM - když se daruje majetek mezi přímými příbuznými, daň se neplatí.

    Další informace