• Organely cibule? :) - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Organely cibule? :). Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Organely cibule? :)

  • Cibule,která už klíčí,co s ní děláte?



    Další informace


  • Také odkrajujete z cibule tuto část?

    a href"http://img802.imageshack.us/img802/7160/z8aa.jpg" rel"nofollow" http://img802.imageshack.us/ hellip /a Po oloupání je v tom místě taková tuhá část (já jsem si ji pro sebe nazval košťál) která ani při smažení nezměkne. Jednou jsem do ní kousl v jídle a byla to tak hnusná chuť že od té doby tu část odkrojím a buĎ vyhodím nebo dám do polévky vyvařit.

    Další informace


    Spíš asi pro ženy. Máma nakládala ryby do kysaného zelí a cibule. Chutnalo to jako zavináče.

    Nechalo se to pár dní zaležet v chladu a chutnalo to výborně. Nedonutím se jíst ryby v rámci ozdravného programu, ale tohle mi chutnalo. To se dělá ze syrových sleďů nebo vařených ryb a jakých? Děláte něco podobného?Doplňuji:Maminka už nežije. A určitě to nezalévala žádným lákem, jen rybičky, zelí, cibule a prokládat vrstvy. ty půlky ryb nebyly velké, tak 15-20 cm na 4 cm. Mně šlo o druh ryb. Nebijte mě, vypadám jak pitomec, ale já prostě ryby nejím a žiju v domnění, že každá ryba je uvnitř červená nebo ne? Sleď je uvnitř bílý? když ho nenaložím do octové vody, rozpadnou se kosti v zelí a maso změkne nebo ho tedy musím spařit nebo krátce povařit?

    Další informace


    Proč slzíme při krájení cibule?

    Vždycky si při krájení cibule pěkně pobrečím, čím to je?

    Další informace


    Patří do šopského salátu cibule ?

    Dost často si ho dávám v restauraci a nevšiml jsem si, že by tam byla. Naproti tomu většina receptů ji předepisuje

    Další informace


    Nezměkne cibule v utopencích přidáním cukru do nálevu?

    Dělám je s přidáním cukru, zalévám teplým nálevem jsou sice báječné, ale cibule není tak křupavá, jak to umí jiní. Mám podezření buď na ten cukr, nebo teplý nálev. Jaké máte zkušenosti?P.S: recepty neuvádějte, mám svůj osvědčený a jedná se mně pouze o uvedené, děkuji.Doplňuji:Ten můj lák má cca 30-40stC, tedy spíše vlažný. Myslím si, že to bude přece jen tím cukrem. Dělám totiž marinovanou cibuli (viz. moji odpověď na nedávnou otázku Beer) a tam právě cibule za cca 1/2 hod. změkne naprosto, vše za studena. Ale díky, vyzkouším.Ale je to jen můj názor, na netu jsem nenašel nic :-(

    Další informace


    Kolik cibule dát do láku k utopencům? Jaký je váš vlastní postup na jejich výrobu?

    Zatím tu mamé dva velmi solidní postupy na utopence. Najde se i někdo další s tím svým?

    Další informace


    Jak se nazývá choroba, kterou je velmi často napadena cibule?

    Podle mých zkušeností se nejčastěji jedná o hnilobu, která časem postihne celou cibuli. Více zde:

    Další informace


    Jak se nakládá cibule bez láku?

    Kdysi mně kdosi říkal, že je výborná .....(termín právě nevím) cibule. Má se to snad dělat tak, že se oloupaná cibule nakrájí na půlkolečka, přidá cukr, pepř, sůl a troška octa. Vše se promíchá a ve sklenici šupne do chladničky. Cibule prý sama pustí šťávu a má to být velká bašta.. Jediné, co ještě vím - jedná se snad o recept z Ukrajiny, nebo Ruska.Pokud to někdo znáte, prosil bych o přesnější informace.Doplňuji:Není to nakládané, píši přece, že si na ten výraz nemohu vzpomenout a proto jsem použil uvozovky )) Ani nic o oleji mně dotyčný neříkal.V každém případě díky za snahu a pokud toho pána ještě potkám, vezmu si recept přímo od jeho manželky. Ona se sem přistěhovala a zná to z domova. No a pak to dám případně sem, pokud to bude tak jednoduché a dobré jak mně bylo popsáno ))

    Další informace


    Jak je to u cibule?

    Když loupu cibuli tak její účinky mi působí na oči a začnou mi slzet a je to tím že je cibule mladá nebo starší?

    Další informace


    Jak dostat zápach cibule a česneku z dlaní a z pod nehtů? Předem děkuji za odpovědi.

    No jo no, vařila jsem a někdo tu cibuli a česnek nakrájet musel... :o)Doplňuji:Pán mě pobavil, ještě, že nejsem urážlivá a ráda se ptám :o) ...A když není pomerančová kůra?

    Další informace


    Co znamená krájení cibule po vídeňsku ?

    Bývá to v receptech?

    Další informace


    Cibule v očích pálí, že? Takže co když...

    Trochu zvláštní otázka, čistě teoreticky položená:Kdyby se čerstvě vymačkaná šťáva z cibule kápla do oka - člověk by oslepl? ***(Proč vůbec stačí na roz. cibuli jediný pohled a hned to pálí?)

    Další informace


    Cibule a její aroma, jak se ho zbavit?

    1) účinný tip na to, jak nebrečet při krájení cibule2) jak se zbavit vůně cibule na rukou - i když použiji různá mýdla, pořád je cítit

    Další informace


    Cibule a jak to s ní je?

    nedávno jsem někde viděla žebříček s nejzdravějším jídlem a to že je brokolice nejzdravější to mě nepřekvapuje ale že byla cibule 6tá trochu ano. Takže se ptám co je v ní to zdravé ???

    Další informace


  • Ozima cibule



    Další informace


  • Organely cibule? :)

    Prosím vás, nevíte někdo jaké organely se nacházejí v cibuli (v té normální zelenině do polévek :) a na vaření:)...Díky za všechny odpovědi

    Další informace


  • Je salát z rajčete a cibule zdravý?

    Myslím když se do toho dá rajče a cibule z obchodu.

    Další informace


    Je cibule či česnek nedoceněným lékem proti chřipce apod.nemocem?

    a href"https://www.email.cz/web-office/KIbZAtT8TGpWTrUoDIjXJR2WmSBOFUnSw1gmBEQPRq mhyhz45TwyM2pXivQjGECk691DY/Cibule.pps" rel"nofollow" https://www.email.cz/ hellip /a

    Další informace


    Cibule s medem na kašel?

    Máte zkušenosti s cibulí a medem na kašel? Někde jsem něco chytlo a teď mě trápí dráždivý suchý kašel a chrapot. Piju čaje, koupila jsem si emsské pastilky a smíchala jsem tu cibuli s medem. Funguje to vůbeec a po jak dlouhé době uvidím nějaký rozdíl?A jak dlouho tak trvá kašel? Četla jsem, že v průměru 18 dní, není to moc? Nebo to ke konci bude už je slabý kašel?

    Další informace