• Proč se sůl snáze rozpustí ve studené vodě než cukr ?! - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Proč se sůl snáze rozpustí ve studené vodě než cukr ?!. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Proč se sůl snáze rozpustí ve studené vodě než cukr ?!

  • Máte rádi cukr ?



    Další informace


    28. květen - Světový den her. Která hra se dá snáze naučit? Šachy, či Člověče, nezlob se? Ne/hrají se hry i v životě?



    Další informace


  • Vysoká spotřeba studené vody



    Další informace


    Jak zvysit tlak studene vody v kohoutku?



    Další informace


  • Kde zjistit aktuální ceny za kubík studené vody- dodávané z veřejné vodovodní sítě- ve všech krajích ČR?



    Další informace


  • jaký je rozdíl mezi mlýnkem na sůl a běžným solením (jemná sůl)?

    Proč používat mlýnek na sůl, když se dá koupit ta samá sůl a už rozdrcená?

    Další informace


    Proč hroznový cukr chladí v krku?

    Tak jsem vyzkoušel , mne nechladí. Jak toho lze dosáhnout ? Nebo , jestli mi ten můj krk nenamrznul , to by byl malér , pro pána krále !!

    Další informace


    Osolíte maso,obalíte jako řízek,usmažíte a pak zjistíte,že jste místo soli použili cukr?Dá se to nějak napravit?

    já bych na to dala tabasco a myslím,že by chuť mohla být i docela zajímavá......já totiž řízky miluji v každé podobě.......

    Další informace


    Je lepší teplé nebo studené kakao?

    čemu dáváte přednost?

    Další informace


    Je krupice cukr nebo mouka?

    S cukrem v běžném slova smyslu nemá nic společného. Je to hrubě mleté obilí, z kterého si ale můžeme uvařit kaši, kterou si můžeme osladit.

    Další informace


    Jak se vlastně dělá karamel?To se jenom rozpustí cukr,nebo se tam něco ještě přidává ?

    Jen cukr, nepřidáváš vůbec nic.

    Další informace


    Existují i studené polévky?

    Jako existuje ledová káva či ledový čajNemám na mysli nechat polévku vystydnout.

    Další informace


  • Bylo vypuknutí studené války nevyhnutelné? A proč?

    Po druhé světové válce si Sověti udělali z jimi osvobozených států satelity a exportovali tam své komunistické ideje. Vznikly dva vojenské pakty - NATO a Varšavská smlouva, které byly postavené na zcela protichůdných a nesmiřitelných názorech. Navzájem se podezřívali a obviňovali, což vedlo k závodům ve zbrojení. To je celé. Naštěstí zvítězil zdravý rozum, skoro všechny komunistické diktatury padly a pokud ještě zdravý rozum neumřel, budeme všichni žít šťastně až do smrti.

    Další informace


  • Dá se někde sehnat barevný nebo tvarovaný / např. srdíčka / cukr ?

    Ano běžně se prodávájí cukrářské ozdoby.Tvarů moře a berev také.V obchoďácích je jich plno.Doplňuji:Asi šlo o cukr tak ten jsem také viděl. Bridge barevný.

    Další informace


  • Za jakých podmínek hoří cukr?

    Každý si může vyzkoušet, že bílý cukr vyrobený z řepy nehoří. Pokud však třeba kostku potřeme popelem z cigarety, začne probíhat oxidace až na úrovni, která může posloužit jako pevný podpalovač. Jaké kouzlo prosím umožní tuto chemickou reakci?To jsou katalyzátorky sedmdesátých let.

    Další informace


    Proč se sůl snáze rozpustí ve studené vodě než cukr ?!

    sol je v podstate NaCl, takze voda rozbije ionovu vazbu lahko, Na (sodik) sa viaze s kyslikom a Cl (chlor) sa viaze s vodikom. cukor ma ovela vacsie a zlozitejsie molekuly, obsahuje vela C (uhlika) ktory sa tazsie viaze na molekuly vody, teda na rozbitie molekul cukru je potrebna ovela vacsia energia - ktoru treba pridat zvysenim teploty alebo miesanim

    Další informace


    Jak se změní bod tuhnutí vody 0°C, jestliže jsou ve vodě rozpuštěny další látky (např. kamenná sůl)?

    Jak se změní bod tuhnutí vody 0°C, jestliže jsou ve vodě rozpuštěny další látky (např. kamenná sůl)? Kde so tohle v praxi běžně v praxi využívá?Už to na nternetu hledám přes 2 hodiny.. Bezúspěšně ..

    Další informace


    Co si představit pod pojmem regulátor kyselosti? Cukr či jiná sladidla, nebo něco naprosto jiného?

    Obvykle se jedná o alkalické soli slabých kyselin (uhličité, mléčné, citronové, jablečné, adipové, fumarové apod).

    Další informace


  • Jak spálit cukr??

    Ahoj, rád bych se zeptal na nějaké rady když se vrhnu na sladkosti, aby sem minimalizoval cukr někde jsem četl že je dobrý vipít vodu ale ted nevím jestli po sladkostech nebo před díky.

    Další informace


  • Mohu dát pavoukům k jídlu cukr?

    Koupil jsem v obchodě PEDRO komprimátový mix, díval jsem se, že to obsahuje jen cukr (asi 93,8g na 100g)To je na mě docela dost a tak se chci podělit s pavouky, kterých mám dost, ale nevím jestli mají rádi cukr a nechci, aby mi zde umřeli.Nevíte jestli pavouci rádi cukr?

    Další informace