• rohlik - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: rohlik. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.
  • Další témata a dotazy - rohlik

  • Pokud uloupnu špičku z rohlíku, lze ten kousek považovat stále za rohlík nebo jen za tuhé těsto?



    Další informace


    Máte radši chleba nebo rohlík?



    Další informace


    Jakou večeři obvykle jíte? Já většinou studenou-chleba nebo rohlík s máslem, salámem nebo sýrem a k tomu zeleninu.



    Další informace


    Co máte raději? Housku, nebo rohlík?



    Další informace


  • Proč mají ceny uváděny haléře i když se už nepoužívají? Je to zbytečne sockoidní systém.Rohlík za 3Kc a ne za 3,40Kc.



    Další informace


  • dostali jste někdy v životě chuť na rohlík?

    že jste si vyloženě dali rohlík (s něčím) jenom proto, že jste na něj měli chuť ... nebo rohlík jíte jenom tak z povinnosti (pokud někdo odpoví rohlík s gulášem , tak vězte, že jako prvotně myslím skutečně ten rohlík)...

    Další informace


    Poradíte, jakým způsobem připravit v přístroji párek v rohlíku?

    Původní neotázkakoupila sem si strojek na parek v rohliku . Sencor SHM 4210 navod tam je cizi ale rohlik tam nejde napichnut už semsi z neta stahla český navod ale neni to tam psané,nema ta špica kde se napichuje ten rohlik nakou ochranou folii? ten rohlik všeckou silu napichnu ale pak se mi rozpadné tam asi je něco co to brzdi to napichnuti rohlika.Děkuju

    Další informace


    Kolik stál karlovarský rohlík v šedesátých letech? Byl moc dobrý a měl na sobě jakoby žíly.

    Obyčejný rohlík stál 0,30 Kčs (později 40 hal.)loupák 0,35 Kčskarlovarský 0,45 Kčskoláček(šáteček) 0,50 Kčsdalamánek 0,50 Kčsveka 2,00 Kčsmakový závin 5,00 Kčsvánočka 5,00 KčsA jaké to bylo dobré pečivo. :-)

    Další informace


    Jde upíct z běžných surovin doma chleba, aby chutnal jako rohlík?

    Ježiši za co?... a href"http://recepty.vareni.cz/toastovy-chleb-z-domaci-pekarny/" rel"nofollow" http://recepty.vareni.cz/ hellip /a

    Další informace


    Co kuriozního se dá namazat na čerstvej rohlík?

    Možná jsem se v otázce nepřesně vyjádřil. Zajímají mě speciality, které dáváte, a nebo se dají dát na měkkej rohlík nebo bulku, aby to bylo k jídlu a chutnalo to. Ale skutečně jde jen o zvláštnosti, který by třeba jinýho člověka nenapadly a nebo by ho to k rohlíku netrklo, ani kdyby neměl na nákup a běžně to měl doma. Ale není to jen o chudobě, můžou to být i drahý přílohy. Zdravé, nezdravé, na tom nesejde.Máslo sádlo, paštika salám sýr, kečup hořčice, nugeta med buráky- tam je to celkem jasný ..takže, kuriozitky.Kat: muži a jídlo )

    Další informace


  • Ve kterém roce stál rohlík 5 haléřů?

    Nepamatujete si někdo ve kterém tak asi zhruba roce stál rohlík 5 haléřů? Vzpomněl jsem si na jednu takovou příhodu a nevím přesně kam ji zařadit, do jakého roku.

    Další informace


    Jaká je historie rohlíku v Čechách? Kdy vznikl první rohlík?

    Právě jsem si dal jeden křupavoučký rohlík a tak mě napadlo, kdy vlastně rohlík vznikl. Jaká je jeho historie?

    Další informace


  • Máte rádi rohlík?

    já mám moc rád rohlíkDoplňuji:já mám taky rád křupavej rohlík

    Další informace


  • Je rohlík téměř kompletní chemická laborka, když obsahuje regulátory kyselosti, kypřicí látky, emulgátory, enzymy atd.?

    Jaký na to máte názor? Já si myslím, že netuším kdo tedy stojí o rohlíky staré více jak 3-4 dny, když jsou pak už tvrdé? Proč raději nemít rohlík čerstý a bez zbytečné chemie? Trvanlivost nastaví různýmí ečky atd, ale k čemu?Kdo chce rohlík sníst za týden, tak jej stejně dá do mrazáku. Je to celé nějaké podivné. Ještě, že lepkové pečivo nejím a peču si vlastní. :) Bez kompromisů a bez chemie a lepku. Víte, že bílému rohlíku a pečivu se říká bílá smrt? Tady je úkazka o čem je řeč: Pokud jste si mysleli, že obyčejný rohlík, který kupujete v obchodě, obsahuje vodu, sůl, mouku, droždí, popřípadě olej, tak jste se velmi mýlili. Dnešní rohlík je téměř kompletní chemická laboratoř, obsahuje totiž navíc regulátory kyselosti, kypřicí látky, emulgátory, enzymy... celkem více než třicet látek.Více ve zdroji.Ještě velmi zajímá část je tam tato: Naše babičky si podle něj vystačily s olejem, solí, moukou a vodou. Pokud chtěly, aby jim pečivo zůstalo déle čerstvé, přidaly trochu oleje. Dnešní doba si však žádá inovace, a tak je i pečení velká věda .Zdroj: a href"http://ekonomika.idnes.cz/slozeni-rohliku-obsahuje-vice-nez-30-latek-f14-/ekonomika.aspx?cA130924_122036_ekonomika_spi" rel"nofollow" http://ekonomika.idnes.cz/ hellip /a Obrázek: a href"https:/ixabay.com/cs/chl%C3%A9b-pe%C4%8Divo-rohl%C3%ADk-dla%C5%BEdice-565911/" rel"nofollow" https:/ixabay.com/ hellip /a

    Další informace


    Jaké fyzikálně chemické děje se dějí v pečivu (rohlík), když se nechá v igelitovém pytlíku, že změkne a je z něj guma?

    Chléb, pokud je správně vyroben a dostatečně propečen je v podstatě poměrně trvanlivá potravina. Avšak během jeho uchovávání dochází ve střídě k řadě fyzikálně-chemických změn, které souhrnně nazýváme stárnutím chleba. Jedná se zejména o tzv. „retrogradaci škrobu“, při které škrob postupně přechází z gelovité struktury zpět do struktury krystalické, ve které se původně nacházel v mouce. Celý proces je doprovázen postupnou ztrátou elastičnosti střídy a nárůstem její drobivosti. Při tomto procesu se z chleba uvolňuje voda – chléb vysychá. Nejrychleji tento nežádoucí proces probíhá při teplotě 0 až 10 °C, proto chléb nikdy neskladujeme v ledničce. S rostoucí teplotou se proces retrogradace škrobu zpomaluje, při teplotě 50 °C se již prakticky zastavuje, zároveň s tím se však výrazně zvyšuje nebezpečí plesnivění výrobku. V praxi je doporučováno skladovat chléb při teplotě 20-25 °C, zabalený do čisté utěrky a následně vložený do vhodné nádoby (tzv. chlebovky).

    Další informace


  • Spadne i namazaný rohlík vždy vrchem dolů, nebo je to jen záležitost chleba?

    U rohlíku se mi to nikdy nestalo. Rohlík mažu uprostřed

    Další informace


  • z čeho je rohlík ?

    zajímá mě z čeho se vaří rohlík

    Další informace


  • Mojí dceři jsou dva roky a odmita kousat tuhou stravu - nesni ani piskot,rohlik nic. Co mám dělat?

    To se podá nebojte, berte s sebou když půjdete na procházku-rohlíky nebo piškoty a pokud bude mít hlad začne to žižlat ,nebojte se... nechte ji pěkně vyhládnout.A když jíte ať s vámi sedí u stolu a uvidí co jíte vy a pomalu si zvykne.Ve dvou letech už by pomalu mohla jíst normální stravu jako vy.

    Další informace


  • rohlik



    Další informace


    kolik váží rohlík



    Další informace