Soli nazvoslovi - poradna, odpovědi na dotazNa této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Soli nazvoslovi. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.Další informace |
Přivítali byste utečence solí a chlebem?Další informace |
Slyšel jsem, že je možné místo chemie dát do bazénu příslušné množství jodové soli. Máte s tím zkušenosti ? Děkuji M.B.Další informace |
zkoušeli jste někdy solit i jinou než kuchyňskou solí?nemyslím tím takové ty směsi jako sůl na hranolky a tak, ale třeba mořská sůl a jiné další.. jaké jsou ?Další informace |
Proc jsou v hospodach sacky s cukrem, ale se soli nikoliv?Náhodou mam znamého který zkusil jidla opacneKafe si osolilA chleba s máslem ocukroval a prý to nebylo tak spatne.Treba ja si nekdy posolim jahodu ze zahrady neni to vubec spatne, docela mi to chutna ^_^Další informace |
Pomáhá uvařit ocet se solí v konvici proti vodnímu kameni a rzi?O soli a rzi také nic nevím, ale co se týká vodního kamene, doporučuji použít raději kyselinu citronovou. Koupit se dá v každém obchodě s potravinami, stojí míň než ocet, má to vyšší účinnost a hlavně - je to bez toho šíleného smradu.Další informace |
Kolik soli do zeleniny?Další informace |
Když mám kilo masa, a potřebuji k němu dát 2% soli, kolik to je, 2 deka???Určitě. Doporučuji si opakovat základní počty. Jinak se nechytíš ani v kuchyni.Doplňuji:Osobně bych dal raději 20 g.Další informace |
Jaká je hustota soli?Jaké soli???Co je to sůl ???:-OPokud myslíš NaCl - a href"https://www.google.cz/webhp?sourceidchrome-instant rlz1C1GKLA_enCZ622CZ622 ion1 espv2 ieUTF-8 qhustota+chlorid+sodn%C3%BD" rel"nofollow" https://www.google.cz/ hellip /a ...Hned vlevo nahoře...!!___To mám zato, jakou jsem položil otázku já...:-DDDDalší informace |
Jak žili lidi v pravěku bez soli?Sůl se používala už v pravěku. Od dávných dob, zvířata byla nucena chodit stezkami k přírodním zdrojům soli aby uspokojila požadavky svého organizmu. Lidé pak obdrželi sůl jídlem zvěře. Když pak člověk začal hospodařit, musel také nacházet nové zdroje soli. Po celá tisíciletí se učil, jak sůl pomáhá uchovávat potraviny, vydělávat kůži a léčit rány.První písemná zpráva o soli je stará asi 4 700 let a pochází z čínského spisu. V něm je uvedeno více než 40 druhů soli. Rovněž jsou tam popsány dva základní druhy získávání soli, tj. odpařováním z mořské vody a dolováním a href"http://www.quido.cz/objevy/sul.htm" rel"nofollow" http://www.quido.cz/ hellip /aDalší informace |
Jaké množství koupelové soli je přiměřené pro koupel v běžné vaně?V návodu se píše přiměřené mno6ství. 2 různí výrobci.Dík.Další informace |
můžu se zepat jak u názvosloví kyselin přijdu na to prostřední písmeno?DěkujiDoplňuji:třeba kyselina dusitá tak * N O anebo takto? N * ODalší informace |
Za jak dlouho se vytvoří krystaly ze soli?Když dám do sklenice vodu a sůl a následně sklenici přiložím ke krbu, za jak dlouho se mi vytvoří krystaly?Další informace |
Struktura a názvosloví org. chem látekJak se jmenuje anion kyseliny mravenčí při disociaci. HCOO-Jaká je chemická struktura Maleátu a Maloátu?Další informace |
Proč jsou hydrogensoli rozpustnější než odpovídající „normální“ soli?Rozpustnost solí se odvíjí od schopnosti disociace na ionty. Silný kationt tvoří i silnou iontovou vazbu, je-li zčásti nahrazen vodíkem, pak už ta vazba není tak pevná a snáze se rozpadne.Další informace |
Prosím vysvětlí mi někdo názvosloví oxidů-?na interetu je to nejasně děkujiDalší informace |
Nevíte někdo prosím všechny názvy solí, které se vyskytují v mořské vodě?Na internetu to nemohu najít, předem díky za odpověď. Našla jsem jen chlorid sodný a síran draselný. Tak kdybyste někdo věděl ještě nějakou sůl, tak předem děkuji.Další informace |
Nazvoslovi halogenderivatu?Další informace |
Má nadměrné užívání soli nějaká zdravotní rizika? Obešel by se člověk bez soli ?Nadměrné užívání soli vede k zatížení především ledvin, ale také dalších vnitřních orgánech. Zvyšuje krevní tlak a má tendenci usazovat se v kloubech, kde může napáchat nedozírné škody.Doplňuji:Se solí by se mělo zacházet rozumně a s mírou. Platí zde dvojnásob to, co u většiny jídel a pochutin - znát správné množství, aby to pro organizmus bylo dobré a ne zatěžující.Další informace |
Co je to dvojslové nazvosloví ?a kdo to vymyslel ?Další informace |
Čichací soli, co obsahovaly a proč se používali k probrání omdlelého?Protože smrděly tak, že by probraly k životu i mrtvolu...!:-DDalší informace |
|