 | | Budu dělat kuřecí roládu.Máte nějaké tipy na dobrou nádivku?Moravská nádivka do kuřete a ingredience na přípravu:400 g čerstvých hub (hřibovitých) 5 dkg slaniny lžíce sádla (nejlépe husího) 2 větší cibule 3 vejce 20 g spařených a oloupaných mandlí 1/2 l mléka 2 žemle 2 špetky strouhaného muškátu sůl pepř..vajíčka rozšlehejte v mléce, přidejte pokrájené žemle a nechte chvíli bobtnat..v kastrolku rozehřejte na nudličky pokrájenou slaninu a na jemno pokrájenou cibuli..přidejte plátky očištených hub, osolte, opepřete a poduste do měkka, houby přimíchejte k žemli s mlékem, vsypte oloupané a pokrájené mandle.. čtvrtky kuřete bez kůže poduste na sádle v nízkém kastrolu, témeř měkké kuřecí díly pokryjte nádivkou, zakápnete zbytkem sádla a dejte zapéci do vyhřáté trouby..jen tu kůži bych samozřejmě nesundávala.protože všichni moji příbuzní jsou z Moravy tak mi nejvíc chutná tato nádivka..Doplňuji:Hanulko omlouvám se zase jsem se přehlídla a dala recept na nádivku do kuřete místo na roládu na kuře, tak tady je ta roláda..větší kuře vykostíme, poklademe plátky šunky a anglické slaniny.. naklademe vyprané kysané zelí a dochucujeme..posypeme paprikovou vegetou, uděláme roládu, posolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením..kuřecí roládu s kysaným zelím dáme do alobalu a pečeme asi půl hodiny pozvolna, pečeme ji přikrytou, poté roládu částečně odbalíme, aby se upekla dorůžova, a poléváme výpekem z rolády..
Další informace
|