• Topeniště k udírně - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Topeniště k udírně. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Topeniště k udírně

  • Topeniště k udírně



    Další informace


    Poradte prosim...muže byt kouřovod k udirně z pozinkovaneho plechu?



    Další informace


  • Jak vyudit kuře v udírně?Mám ho předvařit nebo jen naložit do nějakého láku?díky za radu.šárka

    Tady máte vše o uzení a href"http://www.udirny.cz/obsah-uzeni/?utm_sourceadwords utm_mediumcpc utm_campaignuzeni utm_contentuzeni" rel"nofollow" http://www.udirny.cz/ hellip /a

    Další informace


    Jak správně udit kuře v udírně? Na jakou dobu naložit a jaký lák použít?

    rady a tipy zdePomalým hořením některých druhů dřeva vzniká kouř se stovkami látek, které mimo jiné ovlivňují bílkoviny v mase a v ostatních potravinách a tím zpomalují jejich rozklad. Proto se mohou uzené potraviny za určitých podmínek skladovat relativně dlouhou dobu. Hlavními činiteli uzení jsou alkoholy, organické kyseliny, aldehydy, ketony, fenoly a estery. Dým také maso vysuší a tím zpomalí množení bakterií. Jenže v dnešní době doma potraviny už nekonzervujeme v takové míře jako dřív, proto více využíváme druhou vlastnost uzení – aromatizaci. A tu opět způsobuje řada složek obsažených v dýmu. Uzením zkrátka jídlu dodáváme typickou chuť, anebo naopak chuť výjimečnou. Jsou různé způsoby uzení, ale nejčastěji se používají dva - takzvané uzení studeným kouřem, které zpravidla probíhá při teplotách 25-30 °C a trvá dlouhou dobu, nebo uzení horkým kouřem, kdy jsou potraviny vystavené kratší dobu teplotě od 80-100 °C. a href"http://www.udirny.cz/obsah-uzeni/" rel"nofollow" http://www.udirny.cz/ hellip /a

    Další informace


  • strop na udírně

    Na zděnou udírnu budeme dělat litý strop. uděláme armaturu a zalijeme betonem. Jen mi kdosi říkal, že do toho betonu bych měl přidat ještě nějako šamotovou maltu nebo něco podobného. Je to opravdu nutné a v jakém poměru? díky

    Další informace


  • Stavba udírny - dvířka k udírně i topeništi.



    Další informace


    Stare topenište



    Další informace