vepř Mangalice... - poradna, odpovědi na dotazNa této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: vepř Mangalice.... Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.Další informace |
Je Prasátko z Medvídka Púa vepř, kanec, bachyně, svině či prasnice?Nesleduji, takže jsem zkusila vyhledat.Nejvíce informací je v polských zdrojích, které zmiňuji sele, stejně jako anglický zdroj.Sele je mládě vepře. Tak je to i s prasátkem, uvádí se jen, že je to sele, tedy plaché, malé růžové prasátko bez rozlišení pohlaví.. a href"https://www.google.cz/search?qP%C5%82e%C4%87+Prosiaczka+z+Kubusia+Puchatka ieutf-8 oeutf-8 gws_rdcr ei-ODzVqKwGeXC6QS3667oCg" rel"nofollow" https://www.google.cz/ hellip /a Źádný z uvedených názvů v otázce se nehodí pro prasátko.Další informace |
je nutné koupenou vepř.uzenou roládu před konzumací povařit ?V kladném případě,lze získaný vývar použít jako uzenou polévku.Jsem začátečnice tak potřebuji poradit.Děkuji.Další informace |
Miluju vnitrnosti, byčí zlazy, vepr. mozecek, ledvinky, jatra, mohu v malem mnozstvi pojidat tyto i syrové?Další informace |
Jaký je poměr maso vs. kost u předního a zadního vepř. kolena?Které kupujete na pečení, vaření atd. Přední, nebo zadní? Na kterém je poměrově více masa, když vyndáme kost? Odpověď řezníka je 30% kost u předního, 40% u zadního kolena. Pak se tedy vyplatí kvůli množství masa přední, které však není tak prorostlé tučným a to já mám rád.Další informace |
Jaké máte vlastní návody na škvaření vepř. sádla? Dá se něco pokazit, nebo vylepšit?Třeba se zazdálo odebírat šufánkem sádlo, aby se škvarky vypražily. Holt to není vše a nic o tom nevím, než že je nutná nízká teplota, né hořák naplno.Další informace |
Dáváte přednost bůčku nebo vepř. panence?Doplňuji:Ty palečky dávám i těm, kteří hlasovali pro panenku, ze solidarity. Já chci vidět každého názor bez rozdílu pohlaví . :-)Další informace |
Kde kupujete vepř.maso,drůbež a vejce po té aféře v Německu?I před tou aférou zásadně kupuji od českých soukromníků.Další informace |
vepř Mangalice...Opravdu maso z vepře Mangalice obsahuje jen tzv. zdravý cholesterol, nebo je to spíše tak, že má vyvážený poměr obou druhů?Další informace |
Vzniklo slovo vepř od slova vepřové maso nebo naopak?Slovo vepř bylo dříve. Kromě pojmenování pro divokého kance se používalo pro démona řek, jehož vídali staří Slované v podobě vepře.Později se od kmene (kořene) slova vepř příponami odvodila další slova - vepřový, vepřovina, vepřovice atd.Přídavné jméno vepřový vyjadřuje vztah k vepři (podst. jménu), takže nejdříve vepř, pak třeba maso z vepře, tedy vepřové.Další informace |
Má - li vepř sádlo, býk lůj, co má potom kůň ?!Babička vždycky tvrdívala, že na smažení koblih je nejlepší koňský lůj. Ten prý se nepřipaluje ani při vysokých teplotách.Doplňuji:labuznik. cz/recept/jemne- masopustni- koblihy/Další informace |
|