• Z jakýho důvodu třeba v Božkově nevezmou destilát z cukr. třtiny a nevyrobí tam pořádný rum? - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Z jakýho důvodu třeba v Božkově nevezmou destilát z cukr. třtiny a nevyrobí tam pořádný rum?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Z jakýho důvodu třeba v Božkově nevezmou destilát z cukr. třtiny a nevyrobí tam pořádný rum?

  • Kdy byly a kde první kleštičky na cukr



    Další informace


    Havana rum k narozeninám?



    Další informace


  • Vyradim psenicnou mouku a bily cukr



    Další informace


  • Kde bezpečně archivovat digi fofografie? A z jakého dúvodu tam?



    Další informace


  • jaký destilát máte nejradši?

    a domácí od má tety ze Svatobořic :-DDoplňuji:jeje píšu, jako, kdybych ji zrovna pila :)

    Další informace


    Znáte tento tekutý cukr?

    Máte s ním zkušenosti? a href"http://www.maxima-trade.cz/aktualita/Tekuty-cukr-se-stevii-95" rel"nofollow" http://www.maxima-trade.cz/ hellip /a Není škodlivý jako jiná um.sladidla?

    Další informace


    Z jakýho důvodu mně mikrovlnka nahřeje talíř víc než jídlo na něm, když její záření má ohřívat jen molekuly vody?

    Zkoušel jsi používat takový ten poklop na talíř?

    Další informace


    Jak se zpracuje cukr, aby z něj byli ty kostky cukru? cca. 1cm X 0,7cm X 0,6cm

    Jak se vyrábí kostka cukruA jak se vůbec kostky cukru vyráběly? Cukrová moučka se naplnila do otvorů mosazné desky, která měla 400 čtvercových děr a byla usazena na spodní měděnou desku. Obě desky se potom posunuly pod lis, ve kterém se cukr stlačil na polovinu svého původního objemu. Nakonec se kostky vytlačily na dřevěnou podložku a na ní se asi 12 hodin sušily. Pak už se mohly balit.Na dnešní výrobě cukru se prakticky nic nezměnilo, cukrové rafinerie po celém světě využívají Radova principu dodnes, ovšem s dokonalejšími technologiemi.

    Další informace


    Co si o tom myslíte?http://dubcova.bigblog er.lidovky.cz/c/211663/Pijte-c olu-jezte-cukr-je-to-zdrave-Do plneno.html

    Včera tady padla otázka o coca-cole,tak si to,prosím,přečtěte!Doplňuji: a href"http://dubcova.bigbloger.lidovky.cz/c/211663/Pijte-colu-jezte-cukr-je-to-zdrave-Doplneno.html" rel"nofollow" http://dubcova.bigbloger.lidov ky.cz/ hellip /a

    Další informace


    Co je vanilínový cukr?

    Sem hledala ale nenašla.K čemu nebo na co se používá?děkuju

    Další informace


  • musim někoho,popřípadě koho, požádat když chci v tombole mít mimo jiné i láhve s alkoholen např.rum?

    Pořadatele tomboly???:-O

    Další informace


  • Jak se vyrábí jamajský rum?

    Rum se vyráběl ve velkém množství na Barbadosu a poprvé komerčně na Jamajce. Dlouho se rum považoval za pití rváčů nižší třídy, až začátkem 20.století jej vzala na milost i kultivovaná společnost a stal se koktejlovou ingrediencí.. Původní destilovací proces se používá i dnes. Cukrová třtina se stlačí a vypouští třtinovou šťávu, ze které se dostává i melasa. Do melasy se přidá voda ke snížení obsahu cukru a směs se pasterizuje. Přidají se kvasnice a fermentací se vytváří alkohol. Tradičně se poté rum dával do dubových sudů zrát. Rychlá fermentace trvá jeden den a je typická pro Portoriko, Kubu i Jamajku - vznikají lehké rumy. Pomalá fermentace potřebuje aspoň 12 dní, ale i roky. Do rumu se přidává karamel, aby nápoj získal tmavou barvu. Nicméně sortiment rumů se pohybuje od jemných, krémových až po jantarové, tmavé a černé rumy. Jamajka je známá bílým rumem overproof (koncentrovaným nad normální hodnotu). Těžší jamajské rumy se pojí dobře s ovocnými pálenkami. Jamajské rumy se obecně charakterizují jako velmi aromatické a tím se lehce od ostatních liší. Také se zde vyrábí černý rum. Rumy z Jamajky jsou tradičně tmavé, těžké a velice aromatické. Využívají kvasnice s pomalejší fermentací, která umožní extrakce více aromatu. Legendární kapitán Henry Morgan byl jedním z nejobdivovanějších bukanýrů 17. století. Proslul odvahou při objevitelských expedicích na Barbados a Jamajku a také svou šlechetností a družností. Jeho sláva mu nakonec přinesla i křeslo jamajského guvernéra, al

    Další informace


  • Z jakýho důvodu se název rostliny, nesoucí jméno poniklec, časem změnil na koniklec?

    Jak s ní souvisejí ty koně?

    Další informace


    Je možné vypočítat zvětšení objemu vody, když se v ní rozpustí např. cukr?

    Stačila by mi odpověď ano/ne hlavně,aby byla správná.

    Další informace


  • Zabíjí více lidí cukr nebo sůl?

    Obojí je v rozumné míře pro lidský organismus důležité.SŮL SE V PŘÍRODĚ VYSKYTUJE )Nadbytek soli: ...nadbytečný příjem (sol)i nepříznivě působí na kardiovaskulární systém a poškozuje funkci ledvin.Nadbytečný přísun soli ničí chuťové buňky a snižuje citlivosti na slanou chuť. Začarovaný kruh pak končí dalším bezděčným dosolováním. Mezinárodní lékařské výzkumy již dříve ukázaly, že vysoký příjem sodíku v podobě soli má velmi těsný vztah se zvyšováním krevního tlaku neboť sodík, mimo jiné, zadržuje v organismu vodu. a href"http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/sul-jeji-vliv-zdravi/" rel"nofollow" http://zdrava-vyziva.doktorka. cz/ hellip /a a href"http://www.vitalia.cz/tiskove-zpravy/sul-a-jeji-vliv-na-lidske-zdravi/" rel"nofollow" http://www.vitalia.cz/ hellip /a RAFINOVANÝ CUKR PŘÍRODA NEVYTVOŘILACukr, zejména bílý v nadbytečném množství poškodí zdraví asi více než sůl: a href"http://www.zdrava-vyziva-brno.cz/clanky/bily-cukr.html" rel"nofollow" http://www.zdrava-vyziva-brno. cz/ hellip /a Při optimálním složení stravy nezabíjí ani cukr, ani sůl :) a href"http://ona.idnes.czravda-o-cukru-pro-zdravi-neni-tak-spatny-jak-se-rika-f92-/zdravi.aspx?cA111121_114850_zdravi_pet" rel"nofollow" http://ona.idnes.cz/ hellip /a

    Další informace


    Miluje rakovina cukr pro svůj růst tak jako nic jiného?

    Nebo je to třeba sůl? Co tu rakovinu mimo pití a kouření nejvíce a nejrychleji vytváří?

    Další informace


    Jak spálit cukr??

    Ahoj, rád bych se zeptal na nějaké rady když se vrhnu na sladkosti, aby sem minimalizoval cukr někde jsem četl že je dobrý vipít vodu ale ted nevím jestli po sladkostech nebo před díky.

    Další informace


  • co udela cukr ze psem ?

    muze pes aspon jednu kostku cukru? co by to s nim udelalo jestli by ji snedl?

    Další informace


    Z jakýho důvodu je zánět kopyta pro koně většinou smrtelný? Jak se to liší od ostatních léčitelnejch zánětů u zvířete?

    Buďto zvolíš léčbu nebo řezníka (což v případě výkonů určitých veterinářů může znamenat totéž). Zánětů různých částí kopyt je mnoho typů, je to celá široká oblast veterinárního lékařství nebo léčitelství. Stručně řečeno, záněty (i kopyt) jsou léčitelné a prognózy jsou celkem příznivé. Souvisí to i s hygienou chovu, ochotou vynaložit finanční prostředky za léčbu a možnosti omezení dalšího využití koně. a href"http://dominika-svehlova.cz/nemoci26.asp" rel"nofollow" http://dominika-svehlova.cz/ hellip /a

    Další informace


    Vylítne cukr při mrtvici?

    Může cukr vylítnout při mrtvici?

    Další informace