Zavarovani v mikrovlnce - poradna, odpovědi na dotazNa této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Zavarovani v mikrovlnce. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.Další informace |
jak opravit?vyhoreli mi brambory v mikrovlnce-vypla se a uz nejede co stim, stala deset tisic, nechci ji vyhodit, dikDalší informace |
Ohřívání potravin: Co stojí nejmíň, ohřívání plynem, na elektrickým vařiči nebo v mikrovlnce?Další informace |
Můžu ohřívat v mikrovlnce jídlo v nerezovým talíři??Další informace |
Mohu ohřívat v mikrovlnce na talíři s kreslenými vzory jídlo?A mohu v ní ohřát kafe?Další informace |
Mikrovlnná trouba a kov v mikrovlnceDalší informace |
Mica kryt v mikrovlnceDalší informace |
Které materiály/kovy v zapnuté mikrovlnce jiskří a tím jí asi i poškozují?Další informace |
K čemu slouží v mikrovlnce tzv. papírek vevnitř zboku. Vadí, když chybí nebo je poškozený?Další informace |
Jak spravit nebo co udělat, když se netočí talíř v mikrovlnce?Další informace |
Gril v mikrovlnceDalší informace |
Zavařování vlašských ořechůJak dlouho a při kolika stupních se zavařují vlašské ořechy do sklenic?(Nepište prosím návody na zavařování v mikrovlnné troubě. Recept mám pro babku a ta tuto vymoženost nemá...) :-)DěkujiDalší informace |
Pizza připravená v mikrovlnceHrozí člověku nějaká zdravotní rizika, pokud sní mraženou pizzu připravenou v mikrovlnné troubě, tedy když je pizza vlastně uvařená, a ne upečená?Další informace |
Kynutí těsta v mikrovlnce.Slyšela jsem o tom, že kynutí těsta můžeme urychlit v mikrovlnné troubě. Něco s hrníčkem vody atp. Jak je to pŕesně? Děkuji.Další informace |
Když se pořádně ohřeje syrové maso v mikrovlnce, tak se docílí stejného efektu jako s troubou a nehrozí salmonelóza?Co by mohlo hrozit mimo salmonelózy? Jsem včera rozmrazoval maso kočkám z mrazáku v mikrovlnce a ono bylo během chvilky jak upečené, což mě překvapilo. Kdybych to tam ještě chvíli nechal, tak ho můžu bezpečně sníst i sám?Další informace |
Je vhodné si ohřívat obložené bagety v mikrovlnce?Myslím takové ty obložené bagety, které lze zakoupit v obchodech (balené) a skládají se většinou ze šunky, zeleniny, sýru, případně masa a nějakého dresingu.Jde mi předeším o nezávadnost potraviny po ohřátí v mikrovlnce.Ohřívat s nebo bez obalu?Další informace |
Je možné ohřát běžné párky v mikrovlnce?Nebo se musí vařit ve vodě vždy?Doplňuji:Řeším to z hygienického hlediska, některé potraviny(polotovary hlavně) se musí převařit, aby tam nebyly mikroorganismy. U párků si nejsem jist, zda jsou sterilní.Další informace |
Jdou některé mražené polotovary připravit v mikrovlnce?Máte s tím někdo zkušenosti?Jasně, mikrovlnka je téměř univerzální a úsporná. Jen u některých polotovarů je doporučení napřed rozmrazit (právě proto je tam přepínač výkonu, kde režim rozmrazování je ten na nejmenší výkon).Výsledný chuťový efekt bývá ovšem slabší, než u klasiky.Ale správnou lapidární odpověď má arygnoc! Dávám palec, dokud mám.Další informace |
Jak připravit kupované rybí prsty v mikrovlnce? Četl jsem,ze se to musí jedině smažit,jinak to prý nechutná vůbec dobře.Ony asi budou předsmažené, takže správná úprava je DOsmažit. Mikrovlnka by ti je jen ohřála, v lepším případě něco jako podusila.Další informace |
Je nějaký věděcký důkaz o tom že ohřívání jídla v mikrovlnce je škodlivé? Lékař mi to kdysi řekl, prý to nemám dělat.Tak to nedělej.Další informace |
Experiment: hrozno v mikrovlnce = PLAZMA. Proč?Ahoj.Už dva dní se snažím pochopit, proč v té zatracené mikrovlnce vzniká plazma, když do ní umístíte dvě polokoule hroznového vína navzájem spojené kouskem dužiny.Kdybyste to chtěli vidět, máte to zde: a href"https://www.youtube.com/watch?vRwTjsRt0Fzo" rel"nofollow" https://www.youtube.com/ hellip /a Jediné pořádné vysvětlení, které na to existuje je v angličtině, což se dá, ale ještě k tomu sepsáno extrémně odborně zde: a href"http://www.madsci.orgosts/archives/1997-12/882909591.Ph.r.html" rel"nofollow" http://www.madsci.org/ hellip /a Ne, fakt tomu moc nerozumím. Kdybych ten experiment měla nějak popsat, tak je to následovně:Bobule hroznového vína je jednak tvořena velkým množstvím molekul vody, jednak obsahuje i relativně dost iontů. Tyto vlastnosti jsou základem pro rychlý ohřev, ale i spuštění i řetězové reakce vzniku iontů. Nicméně, samo o sobě to nestačí. Pokud do mikrovlnné trouby umístíte pouze jednotlivé hrozny, popřípadě dužinou nepropojené polokoule, ke vzniku plazmatu nedojde. Skutečně je potřeba k experimentu použít dvě polokoule hroznového vína, které jsou navzájem propojeny tenkou dužinou. V tomto konkrétním případě musí existovat nějaká forma zesílení mikrovlnného pole, které vede k rychlejšímu ohřevu. Je to dáno tím, že polokoule hroznového vína propojené dužinou tvoří dipolové antény. Polokoule hroznového vína představují dipólové antény, dužina mezi nimi pak přenosovou linku.A konec. Dál nevím. Nemám ani velkou představu o tom, co je to vlastně dipoDalší informace |
|