• brokolice - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: brokolice. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.
  • Další témata a dotazy - brokolice

  • mam uz předsazené sazenicky kedluben,ruzickove kapusty a brokolice.



    Další informace


  • Alergie - brokolice?



    Další informace


  • Působí brokolice stejně nadýmavě jako květák?

    Brokolice, květák: Jsou sice zdravé a nacpané vitamíny, ale řada lidí nesnáší jejich typické aroma. Dalším nepříjemným efektem brokolice a květáku je jejich výrazně nadýmavý efekt. Jde o důsledek rafinózy.To je další druh nestravitelného cukru, který v tlustém střevě kvasí s bakteriemi, produkujícími plyn. Špatnou zprávou pro milovníky brokolice a květáku je to, že s nadýmáním nelze bohužel nic udělat.Můžete je zmírnit tím, že budete tuto zeleninu pojídat společně s dalším jídlem, ale zcela zamezit nadýmajícímu efektu zamezit nemůžete. a href"http://www.forexample.cz/view.php?nazevclanku7-jidel-ktera-zpusobuji-nadymani cisloclanku2012020014" rel"nofollow" http://www.forexample.cz/ hellip /a Vařím brokolici stejně jako květák s kmínem. Kdysi mně doporučila známá lékařka, že když k ní nepřidáme tuk, nadýmání se zmírní.Nebo nepít nejméně čtvrt hodiny před jídlem a po jídle.Po jídle volit teplý nápoj, např. fenyklový, mátový nebo heřmánkový čaj. Studený nápoj stav zhoršuje.Pokud se tento druh zeleniny vaří dlouho, nadýmání se zmírní. Ale to u brokolice není zrovna žádoucí.U každého je to jinak.

    Další informace


    Osvedcene recepty z brokolice



    Další informace


    Dá se něco uvařit z kombinace brambory/bramborové noky a brokolice,či mrkev + případně něco dalšiho?

    dušená mrkev + brambor

    Další informace


    Chutná vám brokolice, či ji nemáte rádi, nebo ji dokonce nesnášíte?

    Brokolice je bohatá na vitamín C, vitamín E, vitamín B1, kyselinu listovou a vitamin B2, z minerálních látek obsahuje především draslík, vápník, fosfor a síru.Tento druh kapusty je tedy bohatým zdrojem vitamínů, minerálních látek a jiných tělu prospěšných látek.Jaký je váš vztah k tomuto druhu zeleniny?

    Další informace


    Brokolice a jeji uprava



    Další informace


  • Brokolice a jeji pestovani



    Další informace


  • Proč se říká, že květák a brokolice mají údajně zvětšovat štítnou žlázu, když jsou to přeci velmi zdravé druhy zeleniny?

    Sám mám na krku strumu alias (vole), ale zrovna brokolici a květák jím moc rád a docela často. Může mi to ještě zhoršit můj stav a dále strumu zvětšovat. Příjem jódu tedy moc nemám. Pouze v multivitamínu mám jod 150 um, což udávají jako 100% doporučenou denní dávku. Jinak ryby jím spíše vyjímečně a vůbec nesolím. Máma asi jídlaolívky nějak solí, ale nemyslím si, že máme jódovanou mořskou sůl. Ta je stejně prý nedostatečným zdrojem jódu. Mám se tedy vzdát květáku a brokolice nebo je jen omezovat?

    Další informace


  • brokolice



    Další informace