• Co je to přepuštěné máslo? - poradna, odpovědi na dotaz

    Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Co je to přepuštěné máslo?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.

    Další informace

  • Další témata a dotazy - Co je to přepuštěné máslo?

  • Už máte doma stromeček na Vánoce a máslo na cukroví?



    Další informace


    Proč se tak mnoho zdražuje máslo a mléčné výrobky jako takové?



    Další informace


    Jaké kupujete máslo ?



    Další informace


  • Šlo by šlo z mléka vyrobit máslo a tvaroh?

    Mléko je v krabích koupené v Lidlu.Doplňuji:Mléko má 1,5 % tuku

    Další informace


    návod na máslo z Trappoly

    prosím nemusí to být přesně ono ale byla bych ráda alespon za podobný recept

    Další informace


    Vanilkové pomazánkové máslo.

    Dobrý večer.Měli jste už pomazánkové máslo s příchutí vanilky? Já jsem ho dnes koupila a je to něco mezi jogurtem a pomazánkovým máslem. Je to sladké a musím říct, že lepší jsou ty, které sladké nejsou.Co Vy na to? -)

    Další informace


    Lze si vyrobit burákové máslo i doma?

    Jak na to? Kolik je třeba buráků na deka másla?

    Další informace


    Když je v receptu napsáno máslo, můžu místo něj použít stejné množství margarínu?

    Konkrétně Heru.

    Další informace


    Kde koupit arašídové máslo?

    Myslím jestli třeba v Albertu, Kauflandu, Lidlu... Díky za odpovědi.

    Další informace


    Jaké používáte máslo?Máte rádi klasické nebo ty náhražky?

    Já mám ráda máslo, když jsem hodila do květákové polívky na přilepšení trochu Perly a čekala jsem, až se rozpustí, plavaly v té polívce nějaké žluté nerozpustné cancoury...A v kantýně mi přijde, pokud necháte oběd vychladnout, že jídlo polévají voskem...i struktura je podobná!

    Další informace


    Jak Robinson Crusoe z románu od Daniel Defoe na opuštěném ostrově vyráběl tvaroh, sýr, máslo ? Jak na to v kuchyni doma?

    Stejně jako všude na celém světě. Nejprve musíš nadojit. Potom sesbíráš smetanu z mléka a stlučením smetady vytvoříš máslo. Mléko necháš stát až se z něho stane kyselé mléko. Jak se srazí tak ho dáš do plátna, někde pověsíš vykape syrovátka a v plátně ti zůstane tvaroh. Z tvarohu pak přidáním vhodného syřidla a různých chutí můžeš vytvořit sýr. Chce to jen trochu zkušeností a přemýšlet. Neni to žádná věda. Doma by jsi to dělal obtížně, protože nepředpokládám e by jsi měl v bytě krávu nebo kozu a z krabicového mléka se ti to nepodaří.

    Další informace


    Dá se při pečení mazance v dom. pekárně nahradit máslo (ramu)olejem a dát stejně (váhově) oleje jako másla?

    ano, protože píšou rozpuštěný tuk, třeba 100g másla nebo Hery tak přesné mn.nahraďte, do bábovky se taky dává olej..Doplňuji:v jedné diskuzi se píše, že s olejem prý není moc dobrý..

    Další informace


  • Dala by se použít šlehačka/tvaroh/roztíratelné máslo jako pěna na holení?

    Pěna jako pěna? O vůni klasické pěny na holení mi nejde, ale jen o čistý praktický účel. Máte někdo s něčím jiným než s pěnou na holení zkušenost?- Proč neušetřit? Mít něco bez zbytečné chemie!To, že to tak nikdo zatím nedělá, je nepodstatné.

    Další informace


  • Kde bych koupil nejlacinejsi maslo?

    Nejlacinější máslo stálo přes 40 korun. To za 50 koupím. Doufám v ukončení dotování potravin a v narovnání cen. Imho, co si myslíme že je máslo? Mléko do Německa dováží ze Irska a přimíchávají tam rostlinné oleje. Zkusme si vytlouct máslo z levnější smetany ke šlehání. Bude levnější a lepší.

    Další informace


    Je heslo mít máslo na hlavě nyní vhodné jen pro ty bohatší?

    Mít máslo na hlavě není heslo a momentálně je toasi jediná cesta pro ty chudší, jak se k máslu dostat.

    Další informace


  • Proč české pomazánkové máslo už nemůže být máslem, zatímco anglické peanut butter máslem zůstalo?

    Peanut butter take neobsahuje mlecny tuk, jakto tedy, ze EU tento nazev nezakazala?

    Další informace


  • Jaký má původ a význam úsloví Máš máslo na hlavě?

    V 15. století se ve francouzských městech stalo zvykem, že trhovkyně, které šidily máslo, byly postaveny na pranýř a musely stát s hroudou másla na hlavě tak dlouho, až se máslo na slunci rozteklo. Mít máslo na hlavě znamenalo nepoctivost a veřejnou ostudu.Němci říkali: Máš-li máslo na hlavě, nechoď na slunce!

    Další informace


  • Jak spolu rozmíchat máslo a čokoládu tak, aby se nesrazily?

    Vždycky se z nich pak stanou takové jako pucky a celý je to v háji... Nemáte nějakou osvědčenou metodu , která funguje? Popř. prosím popište postup, jak to děláte vy (úspěšně).

    Další informace


  • Říká se, že máslo, např. Rama nebo Perla, jsou nezdravé. Je to pravda?

    Původní dotazŘíká se že pomazánkové máslo např. Rama nebo Perla jsou nezdravé. Pomazánkové máslo je něco jiného než Rama a Perla.

    Další informace


    Lze brát rozpuštěné máslo na talířku v mikrovlnce jako přepalovaný tuk?

    Pravidelně si kousek másla nechám roztéci v mikrovlnce a pak si trochu odleji do jáhlové bezlepkové kaše kam přileji i trochu smetany. To máslo, když se ohřeje v mikrovlnce je přepalované nebo ne? Byl by rozdíl jej rozpustit třeba v kastrolku na plotně oproti mikrovlnce?Co je to vlastně přepalovaný tuk? Pouze smažení? Nebo i pečení? Či snad ta mikrovlnka?Jo a celé máslo v kaši nemám rád, protože jsem si zvyklý si cokoliv ohřívat a ze studeného mám zdravotní komplikace.DOPLŃUJI: Četl jsem tu nedávno příspěvek, že přepalované tuky spolehlivě likvidují Langerhansovy ostrůvky na slinivce a tím se zvyšuje riziko cukrovky. A já už náběh na cukrovku mám vzhledem k prediabetu. Takže může mi to trochu toho másla ohřívaného zhoršovat? Ohřívám si máslo v mikrovlnce i ke svačině k šunce.

    Další informace