Co vaříte z lilku? - poradna, odpovědi na dotazNa této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Co vaříte z lilku?. Hledáme pro vás ve více než 500 000 odpovědích. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.Další informace |
Vaříte polévku k obědu pravidelně?Další informace |
Vaříte někdy podle Babici? Když ne, tak proč?Další informace |
Vaříte dnes oběd dříve ?Další informace |
Varite si rybi polevku?Ja ano,ale jen vyvar z ryb nemusim,a tak jsem pridala smetanu a je to moc dobre.Jak ji varite Vy?Další informace |
Jaképak vaříte štědrovečerní polévky???Další informace |
Ahoj všem, co dnes vaříte k večeři?Další informace |
Vaříte si sami, nebo někdo vaří vám?Pokud sami, tak vás to alespoň baví?Další informace |
Vaříte rybí polévku na štědrý den?Nebo jako jinou vaříte?Doplňuji:Já ji vařím ,rý moc dobrou/ ale ráda ji nemám, tradičně se musím přemoct a sníst aspoň pár lžic. Prý nesmím trhat partu.Další informace |
Vaříte někdo kukuřičnou kaši polentu?Dá se to jíst?Mě to připadá od pohledu jak srajda.Díky za odpovědi. a href"https://cs.wikipedia.org/wiki/Polenta" rel"nofollow" https://cs.wikipedia.org/ hellip /a Původní odkaz u otázky a href"https://www.google.cz/?gws_rdssl qjak+odstranit+hlas+z+p%C3%ADsni%C4%8Dky+audacity" rel"nofollow" https://www.google.cz/ hellip /aDalší informace |
Vaříte ještě takové ty levné (předvýplatové) jídla?Pokud ano, jaké?Já jsem dneska dlělala brambory s kyškou a s dočerna osmaženou cibulkou, no všem to doma chutná:-)) Předhánějí se, kdo dostane té cibule více:-))Byla u nás zrovna sousedka co si zabouchla dveře a čekala na svého manžela, a ušklíbla se, že to naposledy jedla před revolucí:-)))Byla jsem docela v šoku, to dnes už lidé vaří jen speciality?Další informace |
Vaříte ještě někdo v papiňáku?Doplňuji:taky jsem se ho jako dítě bála,al dnes v něm vařím gulášDalší informace |
Pokud vaříte segedínský guláš, máte oblíbeného výrobce zelí?Já ano, ještě za komunistů jsme používali Otické zelí, které se prodává i dnes, a nebo Klokotské zelí, které je také vynikající. Jistě, nejlepší je domácí, ale bejvávalo...Další informace |
Na čem nejraději vaříte a pečete?Na plynu, indukce, elektrický, sklokeramika. . . . ?Horkovzdušná, plyn, elektrika, ohýnek. . .Další informace |
Když vaříte brambory ve slupce, přidáváte do vody nějaké koření, bylinky atd?... osolit, kmín by se měl přidávat především, jedná-li se o brambory již starší (Brambory obsahují, zvláště v zimě, kdy začínají klíčit, solanin, který našemu zdraví rozhodně nesvědčí. Kmín nám pomáhá jako protilátka. a href"http://www.magazinzdravi.cz/kmin-zlepsuje-traveni-protijed-solaninu" rel"nofollow" http://www.magazinzdravi.cz/ hellip /a ) ...Další informace |
Jakou kávu máte nejraději? Vaříte si ji doma, nebo chodíte do kaváren?Já mám nejraději preso s mlékem, nebo se šlehačkou, co vy?Další informace |
Jak vaříte pudink?Manželka ho rozmíchá ve studeném mléce a dá vařit.Já ho rozmíchám v troše mléka v hrnku a až mi vaří mléko vliji to do něho a uvařím.Každý si stojíme za svým.Jak je to u vás?Další informace |
Jak vaříte lečo?Osmažím dozlatova cibuli, na to vložím a osmažím buřt nebo točený salám (na 2 porce max. 15 dkg), asi 15 minut smažím na mírnějším ohni. Přidám koření sladkou (či i pálivou) papriku a rajské a papriky. Množství se určuje podle žravosti strávníků. Na 1 porci zhruba 3 rajské + 2 zelené české papriky? Osolím, opepřím. Přidám trošičku vody a povařím do změknutí zeleniny. Záleží na každém, co považuje za měkké či na skus. Cirka 15-20 minut. Ochutnám, příp. přidám sůl či pepř. Poté naleji do toho zvlášť rozkvedlaných asi 3 vejce. Povařím 3-5 min do zhoustnutí.Další informace |
Jak vaříte dobrou hovězí polévku?Základem dobré hovězí polévky je kvalitní vývar. Pokud chci opravdu kvalitní vývar tak dám maso a hovězí kosti do hrnce zaliji studenou nebo vlažnou vodou a ne příliš rychle přivedu k varu. Neni dobré když varu dosáhnu velmi brzy a nechám silně vřít. Vývar by měl vřít pozvolna a poměrně dlouhou dobu. Asi tak po hodině až 1,5 hodiny přidám do vývaru všechnu kořenovou zeleninu /cerel, mrkev, petržel, / cibuly, česnek popřípadě ještě pórek. Všechnu zeleninu nechávám v celku, nebo překrojím jen na poloviny. V této době přidám i koření celý pepř a celé nové koření. Od každého několik kuliček. V této době i trošku osolím, alůe ne moc. Dosolit potom můžeme kdykoli po dokončení. Při mírném varu vaříme dál /kuchaří říkají že se musí táhnout/ pozvolna cca 1 -1,5hod. Během vaření postupně odebíráme šum, který se nám z masa a kostí uvolňuje. Potom vyndáme maso, zeleninu a vývar scedíme. Takto připravený vývar můžeme použít jako polévku i pro vaření dalších pokrmů. Můžeme použít různé zavářky, knedlíčky , noky , těstoviny nebo třeba krutony. Vářívám si vývaru většinou více, zamražený nebo i zavařený vydrží dlouho a je vždy při ruce.Další informace |
Co vaříte z lilku?Mám tady jeden lilek a nevím co z něj uvařit, nikdy jsem ho nepřipravoval ani nejedl. Na internetu je sice spousta receptů, ale chci se zeptat, jestli znáte některý výborný, vyzkoušený, rychlý, ze standardních dostupných surovin, na kterém nic nezkazím. Díky!Další informace |
Vaříte doma pravidelně teplou večeři?Za předpokladu, že všichni u vás doma obědvají teplé jídlo (děti ve škole, dospělí v práci), vaříte doma pravidelně teplé večeře?Další informace |
|